Verslag BFC JO19-2 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            3 - 2

2e helft
Eindstand 3 - 2

JO19 SLUIT NAJAARSCOMPETITIE TELEURSTELLEND AF:

Vandaag speelden wij onze laatste wedstrijd uit tegen BFC in Bussum. Doelstelling was om uiteraard voor de winst te gaan, zodat we nog een mooie eindklassering zouden hebben, ergens binnen de top 3 van de najaars competitie.
Los van de uitslag was deze competitie toch al teleurstellend verlopen. Van de tot nu toe 4 nederlagen in 10 wedstrijden waren daar er 3 totaal onnodig van. Zowel tegen Hercules uit en SVM en de Bilt thuis hadden wij die wedstrijden circa 85% balbezit en zoveel doelrijpe kansen, die niet op twee handen waren te tellen. Tel daarbij op de spaarzame scorings kansen in die wedstrijden van de tegenstanders, die er helaas wel in gingen, dan weet je direct wat ons grote probleem was en is in deze najaars competitie! Onze mannuh hadden vandaag dan ook de opdracht te laten zien, dat de plaats op de ranglijst te laag was en de taak was dan ook om met meer overtuiging de duels aan te gaan en voor de goal dan ook genadeloos te werk gaan. Ook de omschakeling moest beter en de tweede ballen moeten nu eindelijk ook eens voor ons zijn. Met vol goede moet begonnen we dan ook aan de klus in Bussum, met een straffe wind, die wat schuin over het veld stond en die we de eerste helft dan ook tegen hadden. Zonder Daen ( enkel ) en ook Freek enkel, beiden opgelopen vorige week thuis tegen Delta Sports, werd er afgetrapt. Na nog geen drie minuten verspeelden wij de bal op de helft van de tegenstander en met een razendsnelle counter over hun linker kant, vlogen ze eruit. Zowel op het middenveld als in de verdediging schakelden we te laat om, waardoor hun snelle linksbuiten ook de onderuit glijdende Paul uitspeelde en met enig geluk de bal in het doel kon werken. 1-0 achter na 3 minuten, iets wat meer regel dan uitzondering is bij ons de laatste weken, een snelle achterstand.  Gelukkig zit het wel goed tussen onze oren en direct na deze domper, zetten wij de tegenstander vast. BFC zakte ook wat in en het bleek al snel, dat zij in de voorste linie beschikken over veel snelheid en dan ook vaak op de counter loeren, om vanuit de omschakeling op eigen helft, snel hun spitsen met lange ballen aan te spelen. Toch konden ze tot halverwege de eerste helft daar weinig gebruik van maken omdat wij besefte dat het allemaal wat feller mocht in de duels en BFC werd dan ook goed onder druk gezet. Na wederom een handvol opgelegde kansen te hebben gemist, in het eerste kwartier, 3 keer paal en 1 keer lat,  was het eindelijk Brian die met een mooi afstand schot de keeper van BFC verraste en de gelijkmaker binnen schoot. Direct daarna drukten we door en nog geen twee minuten later was het Noud , die een voorzet van Mike wist binnen te knallen en ons eindelijk terecht op voorsprong wist te zetten. Direct vanaf de aftrap van BFC, drukten wij weer door en konden in balbezit komen en hadden de 1-3 voor het inschieten, maar weer faalden we daarin hopeloos. Ook BFC wilden vandaag thuis voor eigen publiek er nog een leuke wedstrijd van maken en wist weer eens met een spaarzame aanval op onze helft te komen. Door een verkeerde terugspeelbal op het middenveld, kon BFC overnemen en hun rechtspits aan spelen die alleen de 16 meter in stoof. Daar werd die licht aangetikt en de toegekende penalty ging er keurig in. 2-2 geheel weer onnodig. Alsof dit nog niet erg genoeg was, speelden we direct na deze gelijkmaker, heel dom in onze laatste linie de bal breed in de 16 meter, tegen de wind in. De bal had dan ook geen vaart en bleef liggen voor de geheel vrijstaande spits van BFC, die dit buitenkansje prima benutte en Tom kansloos liet. 3-2 , vlak voor de rust. In de laatste minuut voor de rust kregen wij een penalty en konden zo de stand weer gelijk trekken, maar helaas voor ons kwam die op de paal. Dat was in de eerste helft totaal vier ballen die op de paal kwamen.
Vanzelfsprekend waren wij er in de rust van overtuigd dat we het in de tweede helft wel recht zouden trekken, na zo’n veld en speloverwicht in de eerste helft.
Met de wind iets mee in de rug de tweede helft moest ons dat de winst opleveren!

De tweede helft eindigde zoals die begon, er werd niet meer gescoord. BFC kwam die tweede helft al bijna helemaal niet meer over de middenlijn. Vlak voor tijd counterden ze eruit maar twee man stonden in buitenspel positie een ervan wist te scoren, maar de scheids keurde deze treffer terecht en gelukkig voor ons af.  In de periode daarvoor, creerden wij weer talloze kansen, maar nooit waren we echt scherp genoeg om deze doelrijpe kansen genadeloos af te straffen. Ook groeide de kleine maar behendige keeper van BFC uit tot grote hoogte en behield zijn ploeg voor een afstraffing, door een paar 100% doelrijpe ballen prima tegen te houden. Met enig geluk en fortuin kon BFC ons van scoren afhouden en waren de druiven extra zuur toen de heel goed fluitende scheidsrechter voor het einde floot, en BFC ons met de 5e nederlaag deze competitie naar huis stuurde. Hopelijk hebben we hiervan geleerd en gaat het straks goed in de voorjaarscompetitie. Mannuh vast mooie feestdagen en een goed 2019!!
Opstelling: Tom Thomas, Paul, Daan, Lucas, Noud, Brian,( Casper ) Mike, Niels ( Zeb), Max, en Mike.

BFC 1

BFC 2