Verslag AURORA 1 - AMSVORDE 1

c700 klein aAURORA 1 - AMSVORDE 1 4-2
Zondag 3 februari 2019

Het spande er nog even om of de wedstrijd wel door zou gaan maar de zon had in korte tijd het veld bespeelbaar gemaakt en lag er goed bij. Tegenstander van vandaag AMSVORDE uit Amersfoort is volop in de race voor het kampioenschap al liet het vorige week dure punten thuis liggen tegen Sporting Almere. In Amersfoort had AURORA half november van het vorige jaar geen schijn van kans gehad tegen een zeer goed voetballende elftal en verloor daar met 6-1.

Al in de 2e minuut kreeg Jeffrey Renzenbrink een grote kans maar schoot de bal oog in oog met de keeper op zijn lichaam. Kort daarna kreeg AMSVORDE een kans maar keeper van de Berg kon m.b.v. Bas van der Hoeven een doelpunt voorkomen. Nadat een doelpunt van de gasten werd afgekeurd wegens buitenspel kreeg het een paar aardige mogelijkheden om de score te openen maar de pogingen daartoe mislukte of verdwenen naast het doel. Het was een overtreding in het strafschopgebied van Bas van der Hoeven dat AMSVORDE, die een strafschop kregen, op voorsprong bracht. AURORA knokte zich terug met een aantal gevaarlijke acties voor het Amersfoorste doel. Uit een van deze acties volgde de 1-1 van Sander de Bruin die een voorzet met zijn linkervoet laag in de verste hoek wist te schieten. Tegen de rust kregen zowel AMSVORDE en AURORA enkele mogelijkheden maar de schoten verdwenen over of naast het doel. Glenn Molenaar lukte het toch om kort voor rust te scoren. Hevig gehinderd door een verdediger van AMSVORDE bleef Glenn sterk overeind en passeerde vervolgende de keeper om vervolgens de bal in het doel te schieten. Met een verrassende 2-1 voorsprong werd er gerust.

Direct na de aftrap leek Glenn Molenaar met een fraai doelpunt AURORA op 3-1 te brengen maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant werd keeper Aron van de Berg een aantal keren op de proef gesteld maar deze gaf geen krimp. Na een uur spelen werd Roel Oudshoorn met een directe rode kaart van het veld gezonden en moest AURORA met 10 man verder. Voor AMSVORDE was dit het sein om AURORA de duimschroeven aan te draaien. AURORA trok zich terug rondom het strafschopgebied om zich vervolgens met hand en tand te verdedigen. Een tegendoelpunt leek een kwestie van enkele minuten maar op wonderlijke manier wilde de bal er niet in tot grote frustratie van de gasten. Bij een counter van AURORA kregen de aanvallers veel ruimte van de verdedigers van AMSVORDE. Gevolg, een fraaie aanval waar Sander de Bruin snel Jeffery Renzenbrink aanspeelde die daarna Milton van Dam wist te bereiken die de bal in een leeg doel kon werken. AMSVORDE drong vervolgens nog meer aan en weer ontsnapte AURORA meerdere keren aan een tegentreffer. Groot was dan ook de verslagenheid bij AMSVORDE toen Glenn Molenaar de 4-1 op het scorebord wist te brengen. Een de centrale verdedigers werd geklopt door Glenn die vervolgens alleen op de keeper af kon gaan en met een laag schot wist te scoren. Trainer Henne Florie, die en dag eerder voor een jaar bijgetekend had, wisselde kort achter elkaar 2 verdedigers die zich volledig leeg hadden gespeeld voor verse krachten. Het was de net ingevallen Tom de Bruin die de bal in eigen doel kopte waardoor AMSVORDE weer enig hoop kreeg. Een schot op de paal voorkwam de aansluitingstreffer voor AMSVORDE waarna AURORA tot het eindsignaal stand wist te houden.
Een geweldige stunt van AURORA dat het laatste halfuur alleen maar kon verdedigen om vervolgens met enkele dodelijke counters toe te slaan.
In het clubhuis werd de smaak van deze overwinning nog een dunnetjes overgedaan.

Kijk hier voor de wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
25) 0-1 (pen.)
29) 1-1 Sander de Bruin
43) 2-1 Glenn Molenaar
71) 3-1 Milton van Dam
78) 4-1 Glenn Molenaar
86) 4-2 Eigen doelpunt

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Joris Verkerk (79. Mike van Lunsen), Bas van der Hoeven (84. Tom de Bruin), Chris van der Lingen, Kevin Oskam, Roel Oudshoorn, Tobias van Wijk, Milton van Dam, Jeffery Renzenbrink, Sander de Bruin, Glenn Molenaar.