Afdrukken

Verslag AURORA JO9-2M - FC DE BILT JO9-7M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

DeBilt 4 300Deze zaterdagochtend 9 februari mochten onze meiden van de JO9-2M aantreden op eigen veld tegen FC de Bilt JO9-7M. Na de afgelastingen van afgelopen weken hadden onze meiden enorm veel zin om te voetballen. En we traden aan in onze super stoere nieuwe Aurora tenues. Tijdens de warming-up werden direct nieuwe team- en spelersfoto's gemaakt en binnenkort zijn onze meiden te bewonderen op de Aurora website in de nieuwe tenues.

Klokslag 08:30 uur ging de bal voor het eerst in 2019 rollen en gingen we er alles aan doen om de eerste winstpunten van 2019 binnen te slepen. 

FC de Bilt kenden we van de vorige competitiehelft en is een ploeg met een aantal sterke en technisch begaafde speelsters. Zaak dus om het deze meiden bij balverlies snel lastig te maken. Die opdracht werd goed uitgevoerd en bij spelhervattingen van de Bilt werd er goed voor tegenstanders gestaan, waardoor FC de Bilt moeite had de vrije speelster te vinden. Met drie wisselspeelsters wisselden we vrij snel door en was het voor Aurora nog lastig om de vrije speelster te vinden. Het gevecht speelde zich veel op het middenveld af en de harde tegenwind de eerste helft speelde de meiden van Aurora ook wat parten. De lange krachtige bal naar voren kwam niet echt van de grond en daardoor konden we onze spitsen maar weinig in stelling brengen. Daarbij werden de kansen die we hadden ook goed tegengehouden door de sterke keepster van de Bilt. Ondanks de strijd die geleverd werd kon Aurora niet voorkomen dat FC de Bilt in de eerste helft 3 keer wist te scoren. Met een 0-3 achterstand gingen we rusten. Lieten we de harde wind nog eens goed door onze haren waaien, aten onze vertrouwde fruit-vitamine en wisten we waar we aan moesten werken. De harde ballen naar voren over grotere afstand moest beter van de grond komen en we hoopten dat de wind in de rug ons daarbij ging helpen. Bovendien speelden we de tweede helft richting onze thuissupporters en dat bracht hopelijk ook vernieuwde krachten met zich mee. 

Vol vertrouwen trapten we af voor het tweede bedrijf, maar zagen we tot onze schrik FC de Bilt al in de eerste 60 seconden de 0-4 op het scorebord noteren. Zou deze eerste wedstrijd van 2019 op een grote nederlaag uit gaan lopen voor ons jongste meidenteam? De supporters die vaker komen kijken naar de JO9-2M weten waarschijnlijk het antwoord wel. Want onze meiden laten nooit het hoofd hangen en mopperen niet onderling, maar rechten hun rug en blijven strijden om het beste er van te maken. Die instelling resulteerde er in dat we gaande weg de tweede helft via Saar op een 1-4 kwamen. Vier minuten voor tijd wist Marijn de marge terug te brengen naar twee, door met een hard schot de 2-4 te maken. FC de Bilt bleef echter ook strijden voor elke bal en daarmee verstreek de tijd in ons nadeel en lukte het ons niet om nog langszij te komen. Met een 2-4 nederlaag mochten we nog wel aanleggen voor de penalty-reeks. Met mooie schoten en keeperreddingen sloten we deze ochtend af en zochten we de warmte van de kleedkamer op. Het 'winnen' van de tweede helft met 2-1 nemen als positief punt mee naar volgende week. Dan mogen we ons opmaken voor een inhaalwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht '11. We danken de enthousiaste supporters langs de lijn en hopen jullie volgende week opnieuw te mogen begroeten in Utrecht. 

Een trotse JO9-2M supporter.   

DeBilt 7

DeBilt 6

DeBilt 1

DeBilt 2

DeBilt 5

DeBilt 3

DeBilt 4