Verslag AURORA JO19-1 - HOUTEN JO19-4

Ruststand                                            2 - 0
83e Noud Willems    2e helft
Eindstand 3 - 0

GOED BEGIN VOORJAARSCOMPETITIE- JO19, TEGEN SV HOUTEN:
Vandaag speelden wij onze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie, na dat in de voorgaande weken onze twee uitwedstrijden waren afgelast. Alleen op 13 januari speelden wij onze bekerwedstrijd tegen Hoogland, die ruim werd gewonnen, waardoor wij nu ergens in maart-april de halve finale mogen spelen in de beker. Uiteraard lezen jullie daar later meer over.
Om de nare nasmaak van de najaarscompetitie weg te spoelen, waarin we slechts op een 5e plaats geëindigd zijn, willen we nu toch echt voor die eerste plaats gaan en dat was het enige wat telde vandaag om juist deze eerste wedstrijd met winst over de streep te trekken.
Daarom heeft de groep met zijn allen vastgesteld, dat de slordigheden bij de omschakeling en dode spelmomenten er nu echt uit moeten, want vanuit die situaties hebben wij veel te veel en vaak dus geheel onnodig, tegendoelpunten gekregen.
Dat moet er dus uit en voorin moeten we meer killen en meedogenlozer zijn in de afronding, want ook daar laten wij te vaak te veel doelrijpe kansen onbenut. Mooie woorden en vandaag dus de kans om daar direct goed mee te beginnen!

Ondanks dat we een vrij lange voetballoze periode achter de rug hadden, kwamen wij behoorlijk gehavend aan de start. Maar liefst 5 spelers van de 13 waren afwezig in verband met blessures. Daar komen ze: Daen, Niels en Freek, allen nog steeds de enkel, Thomas pols en Zeb, ziek. Gelukkig konden Joris, Paul Schreurs en Steven vanuit de JO17 invallen, maar zij hadden allen al een hele wedstrijd in de benen, dus moesten we uit kijken hoe lang het verantwoord was om deze jongens te kunnen laten spelen. Brian en Tollie, die net terug was van de wintersport vulden het totaal aan, zodat we uiteindelijk met 13 man konden starten.

Jeroen Scherpenzeel, floot voor het begin van de wedstrijd, die onder droge omstandigheden gespeel kon worden, maar wel met een heel straffe wind dwars over het veld. Wij moesten hier dus rekening mee houden, vooral veel over de grond elkaar aanspelen en zo min mogelijk door de lucht. Wij namen direct het initiatief en legde Houten onze wil op. Achterin stond het goed en werd er goed gereageerd op enkele uitvallen en aanvalspogingen van Houten. Het spel konden we compact houden en daardoor konden wij in het begin al wat kansen creeren. Ondanks dat we de bal laag lieten gaan, was het door de harde wind moeilijk om de bal te controleren. Extra rekening moesten wij houden met ballen die we tegen de wind in speelden, dat we deze niet te zacht inspeelden anders kwam de bal net zo hard weer terug, met alle risico’s van dien. Van Paul Schreurs was het niet te zien dat hij al een hele wedstrijd in de benen had, want vanaf het begin was hij al heel dreigend en liet hij zijn directe tegenstander geregeld zijn hielen zien, doordat Paul zijn tegenstander op snelheid steeds te snel en slim af was. Na een klein kwartier wist Paul dan ook zijn goede spel te bekronen, door een mooie voorzet van Noud, binnen te schieten. Na deze goede start en prima goal, was het een minuut later Brian die een bal ineens op zijn slof nam, van een meter of 30 en prachtig in de winkelhaak schoot. Na 15 minuten spelen, zaten we al op rozen. Na deze flitsende start, zakte het niveau wat in en kreeg Houten wat meer grip op het spel. Na 30 minuten ging Paul Schreurs, volgens afspraak naar de kant en kwam Steven hem vervangen. Alle spelers uit de JO17, zouden circa 30 minuten spelen. Tenzij er blessures zouden komen. Echt gevaarlijk konden zij niet worden al kregen zij vlak voor rust nog een aardige mogelijkheid vanuit een counter.
Verder gebeurde er niet veel meer zodat we met een 2-0 ruststand aan de thee gingen.
Gelet op het aantal kansen, hadden we meer afstand moeten nemen, dus was het zaak om in de tweede helft de score verder op te voeren.
Houten dacht daar anders over en zeker het eerste deel van de tweede helft, speelde zich af op onze helft. Ook deels door de tegenwind, maar ook omdat Houten iets meer weerstand gaf en het ons daarmee moeilijk maakte.  Net toen we Steven volgens afspraak wilden wisselen na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft, kapte Mike door zijn enkel en kwam Joris er dus voor hem in en bleef Steven staan. Langzaamaan kregen wij weer wat meer overwicht, maar zoals wij Houten in de eerste helft onze wil oplegden, lukte dat bij lange na niet meer in de tweede helft. Tot overmaat van ramp, ging Daan er met kramp ook nog af en moesten we de geblesseerde Thomas laten invallen voor de laatste 20 minuten van de wedstrijd.
Beter werd het spel er niet van met al die wissels en de natuurkundige elementen, maar gelukkig ko Noud zijn oude niveau weer wat benaderen en bekroonde zijn goede spel vlak voor tijd met de derde treffer van de dag. Zo wonnen wij onze eerste wedstrijd van Houten, het was niet fraai en mooi, de nul was heilig en hebben we gehouden en de drie punten zijn weer in de knip! De kop is er dus af en nu langzaam aan de lijn voort zetten en vooral allemaal eens fit worden! Mannuh gefeliciteerd!!

Opstelling: Tom Klever, Ronald van der Tol, Paul Verkerk, Casper van Lunsen, Max de Jong, Mike Middelkoop
( 62e Joris van Lunsen),  Brian Terpstra,  Daan Bos ( 76e Thomas Greep), Lucas van Helden, Noud Willems en Paul Schreurs ( 30e Steven Pronk).

Houten 1

Houten 2