Verslag DE DREEF 1 - AURORA 1

c700 kleinDE DREEF 1 - AURORA 1 2-3
Zondag 3 maart '19

Door Carnavalsactiviteiten, blessures en schorsingen was de selectie van trainer Henne Florie flink uitgedund. Met spelers van het 2e en 3e elftal was de selectie aangevuld waarbij spits van het 3e elftal Hugo Damen een basisplaats innam en daarmee zijn debuut maakte in het 1e elftal.

AURORA keek al snel tegen een achterstand aan doordat de scheidsrechter de thuisclub een strafschop had toegekend. Bas van der Hoeven struikelde in het strafschopgebied met daarbij een speler van DE DREEF die over Bas heen viel. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en DE DREEF profiteerde van deze gemakkelijk gegeven strafschop. Met een 1-0 voorsprong probeerde de thuisclub verder uit te lopen. Enkele balvaste spelers van DE DREEF zorgde voor gevaarlijk situaties voor het doel van keeper Jan Verbree. Bij een tegenaanval werd Sander de Bruin in het strafschop gebied onderuit gelopen maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in en liet doorspelen. Kort daarna wist AURORA naast DE DREEF te komen. De 1-1 kwam op naam van Hugo Damen die voorzet van Sander de Bruin met een fraai schot af wist te ronden. AURORA nam het initiatief en wist ook de op voorsprong te komen. Een voorzet van Hugo Damen werd door Bas van der Hoeven snoeihard en onhoudbaar in het doel gekopt. Na deze voorsprong lukte er niet zoveel meer bij AURORA dat flink onder druk gezet werd door DE DREEF. Keeper Jan Verbree werd een paar keer onder vuur genomen maar wist de ballen te stoppen of over zijn doel te werken. AURORA verspeelde te vaak de bal waardoor er aanvallend niets meer te beleven viel voor de aanvallers van AURORA. Toch werd er gerust met een 1-2 voorsprong voor AURORA.
Na rust voetbalde AURORA zich onder de druk van DE DREEF uit en kon men een paar keer gevaarlijk voor het doel van de Utrechtse ploeg komen. Doelpunten bleven echter nog uit. Jeffrey Renzenbrink kreeg dé mogelijkheid om AURORA verder op voorsprong te brengen maar oog in oog met de Utrechtse keeper verzuimde hij dit te doen. Het bleef spannend en waar DE DREEF op de gelijkmaker zat te wachten viel het doelpunt aan de ander zijde. Uit een voorzet van debutant en invaller Hans Meijer schoot Sander de Bruin de bal onhoudbaar in het doel en leek AURORA tien minuten voor tijd op rozen te zitten. DE DREEF bleef zich echter niet gewonnen geven en knokte zich terug in de wedstrijd. Aan de 2-3 zat een buitenspellucht maar de scheidsrechter wuifde het vlagsignaal van de grensrechter weg en kon AURORA zich opmaken voor een paar spannende slotminuten. Ondanks fel aandringen van de thuisclub hield AURORA stand en kon het met een 2-3 overwinning richting Werkhoven vertrekken.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
5.) 1-0 (strafschop)
12.) 1-1 Hugo Damen
18.) 1-2 Bas van der Hoeven
80.) 1-3 Sander de Bruin
87.) 2-3

Opstelling AURORA:
Jan Verbree, Pepijn van der Poel, Bas van der Hoeven, Tobias van Wijk, Kevin Oskam, Dennis Nederhof (45. Hans Meijer), Jim van der Hoeven, Milton van Dam, Jeffery Renzenbrink, Sander de Bruin, Hugo Damen.