EVEN VOORSTELLEN…

Met trots presenteren we Gerard Pouw als technisch adviseur voor onze jeugd. We hebben Gerard gevraagd om ons vanaf dit seizoen te helpen met het technische jeugdbeleid. Gerard is een goede bekende binnen SV Aurora. Hij was vier jaar succesvol trainer van ons eerste elftal.

Als vereniging zijn we enorm blij met de komst van Gerard. Reden genoeg om hem wat beter te leren kennen:

Gerard

Gerard, kun je in het kort wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Gerard Pouw, ik ben 46 jaar, woon in Cothen en ben al 28 jaar actief als trainer bij verschillende clubs (o.a. SVF, SV Aurora, SV Maarssen, USV Elinkwijk en CDW).

Wat ga je precies doen voor de jeugd van SV Aurora?
Afgelopen seizoen ben ik gevraagd mee te denken met de Jeugdcommissie hoe SV Aurora haar jeugd voetballend op een “hoger plan” zou kunnen brengen.
Binnen de club wordt veel gedaan om ieder lid de nodige technische vaardigheden aan te leren, zodat eenieder extra veel plezier aan het voetbal kan beleven. Maar er zit meer in! Voor de zomer heb ik in samenspraak met de Jeugdcommissie de voetbalschool opgezet.
Daarmee zijn we dit seizoen gestart. We hebben inmiddels meer dan 45 spelers/speelsters én een groep enthousiaste trainers die bij de trainingen assisteert, onder andere uit het 1e en 2e van Aurora. Meer informatie over de voetbalschool is op Facebook te vinden door te zoeken op “auroravoetbalschool”.
Vanwege dit succes ben ik gevraagd om een meer structurele rol te vervullen voor de jeugd van SV Aurora, als technisch adviseur. Vanuit mijn ervaring als hoofdtrainer bij SV Aurora heb ik hiervoor een plan opgesteld. We willen de trainingen planmatiger gaan aanpakken en er qua leeftijd en mogelijkheden er een meer logische opbouw in aanbrengen. Daarnaast willen we extra techniektrainingen aanbieden op vrijdagen, waaraan ieder jeugdlid gratis mag deelnemen.
Dit is uiteraard vrijwillig en bedoeld om de technische vaardigheden op een leuke manier te vergroten.

Ga je ook iets voor de trainers doen, Gerard?
Ja, een volgende stap wordt het organiseren van train-de-trainer bijeenkomsten. Hiermee bieden we de trainers extra handvaten om een gevarieerde training samen te stellen.

Namens SV Aurora wensen we Gerard heel erg veel plezier en succes!