Afdrukken

Verslag AURORA JO9-2M - FC DRIEBERGEN JO9-4M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Driebergen 2200Deze zaterdagochtend 9 maart 2019 mochten de meiden van de JO9-2M aantreden voor een wedstrijd tegen FC Driebergen JO9-4M. Nu de voorjaarsvakantie weer achter de rug is, de carnavals-confetti van de straten geveegd is, we een mini-zomerweek al achter de rug hebben, en de selectie heel is gebleven tijdens ski-vakanties, was het met een fitte selectie eindelijk weer tijd voor een potje voetbal in de vroege ochtenduren.

In overleg met de bezoekers besloten we deze ochtend 7 tegen 7 te spelen en floot klokslag 08:30 uur scheidsrechter Jara Mulder voor de aftrap. 

De blauw-witte meidenploeg uit Driebergen hadden we de eerste seizoenshelft ook al een keer op bezoek gehad en we wisten dat het een goede tegenstander is. Na twee minuten spelen kwamen we 0-1 achter te staan, maar onze meiden van de JO9-2M bleven goed knokken voor de bal. In de tiende minuut wist FC Driebergen hun voorsprong te verdubbelen: 0-2. Er waren uitbraken voor Aurora, maar de scherpte voor de goal ontbrak. Door te blijven strijden voor iedere bal was het een leuke wedstrijd om te zien. Eindelijk viel de bal voor ons een keer goed de vrije ruimte in en het was Mina die zich ontpopte als een super spits. Vanaf de middellijn viel de bal voor haar voeten en wist ze met twee FC Driebergen verdedigsters op haar hielen, de bal aan de voet te houden en oog in oog met de keepster koelbloedig te zijn en de bal netjes in de hoek te plaatsen: GOAL: 1-2. We waren weer terug in de wedstrijd! Een kleine minuut later wist FC Driebergen helaas voor ons de marge al weer op twee te brengen en met een 1-3 achterstand gingen we rusten.  

In de rust namen we de vertrouwde fruit-vitaminen-boost tot ons en namen we de tips en tops door. De strijd die geleverd werd was top. Het overspelen en de vrije speelster vinden was de tip om te verbeteren. Met de wind meer in onze rug kregen we meer mogelijkheden, maar bleek FC Driebergen een geslepen ploeg met sterke fysiek en goede afronding. Op effectieve wijze liepen ze uit naar 1-7, waarna Vieve met een schuiver de stand op 2-7 wist te brengen. Na een 2-8 van Driebergen, schoot wederom Vieve de 3-8 het wenselijke doel in. Maar het zag er (ondanks een schot op de paal) niet meer naar uit dat een inhaalslag realistisch zou zijn deze morgen. Bij een 3-11 klonk het eindsignaal en wat restte waren nog penalty's, die er overigens veelal zeer verdienstelijk in gingen.  

We bedanken de supporters langs de lijn en hopen iedereen volgende week weer langs de lijn te mogen begroeten. Tot dan!

Een trotse JO9-2M supporter. 

Driebergen 1

Driebergen 2

Driebergen 3

Driebergen 4

Driebergen 5

Driebergen 6