Afdrukken

Verslag SAESTUM JO9-4M - AURORA JO9-2M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Saestum 3 200

Deze zaterdagochtend 16 maart mochten onze meiden spelen in Zeist tegen Saestum JO9-4M. Terwijl de thuiswedstrijden vanwege de vele regenval van de afgelopen dagen waren afgelast, pakten wij onze spullen om vroeg richting Zeist af te reizen. Aangekomen in Zeist zochten we de kleedkamers op en hesen we ons in onze vertrouwde Rood-Witte clubtenues.

Deze ochtend misten we alleen Isabella en beschikten we over negen meiden. De basisopstelling werd gedeeld en de basisafspraken nog een keer benadrukt (Bij een uitbal de bal zelf snel pro-actief indribbelen om gevaarlijk te worden; Bij balverlies direct voor de neus van de tegenstander gaan staan; Waar je kan de bal over grote stukken naar voren (over) spelen). Er kwam deze ochtend echter nog een opdracht bij. We waren de 1e seizoenshelft namelijk ook al een keer op bezoek geweest in Zeist en toen kregen we een behoorlijke oorwassing. Met strijd van begin af aan moest dat hoe dan ook deze ochtend voorkomen worden, dus kregen de meiden de opdracht mee om Saestum vooral niet te veel te laten voetballen. We moesten het de meiden van Saestum blijvend moeilijk maken. 

Vol vertrouwen betraden we het kunstgrasveld in Zeist en zochten we ons speelveld op. Er stond een wind waar een gemiddelde kite-surfer jaloers op zou zijn en bij de aftrap bleek dat wij de eerste helft de wind tegen hadden. Dat werd dus aanpoten voor onze meiden. De bal ging rollen en Saestum bleek inderdaad over een ploeg te beschikken met meiden die soms wel twee koppen groter waren of beschikten over goede voetbaltechniek. Zaak voor onze meiden om zich niet te laten imponeren en volle strijd te leveren. Dat werd ook gedaan al konden we mede door 2 harde afstandsschoten van grote meiden niet voorkomen dat we met een 0-4 gingen rusten. 

Alle hoop werd gevestigd op de tweede helft waarbij we de harde wind in onze rug hadden. Ondanks het harde wind voordeel bleef het lastig voor onze meiden om de Saestum te bespelen. Het was vooral hard knokken en dat werd gelukkig dan ook goed gedaan. We konden al vaker dan de eerste helft gevaarlijk worden op de helft van Saestum, maar de wind maakte het deze ochtend niet veel gemakkelijker voor de meiden. Verspreid over de tweede helft wist Saestum nog drie keer het Aurora doel te vinden. Twee minuten voor tijd werd Aurora nog een keer gevaarlijk. Vieve werd goed aangespeeld voor de goal en de keepster van Saestum kreeg de bal niet snel genoeg onder controle. Vieve kon de bal nog net voor de handen van de keepster wegtikken. Een schot direct op goal werd nog een keer geblokt en twee verdedigsters van Saestum waren toegesneld om de keepster te helpen. In een spaghetti van benen wist Vieve alsnog een gaatje te vinden en kon er succesvol afgerond worden: 7-1. Een doelpunt dat voelde als gerechtigheid na al het harde werken. Het doelpunt werd dan ook met de hele ploeg gevierd. 

Ondanks de terechte overwinning van Saestum, konden we met opgeheven hoofd aanleggen voor de penalty's. Het spelen tegen dit soort ploegen en zeker in combinatie met de moeilijke harde wind maakt onze meidenploeg alleen maar weer sterker voor het vervolg van de competitie. Na een heerlijk bekertje ranja reisden we af naar Werkhoven. Benieuwd geworden naar onze JO9-2M meiden, kom dan 23 maart om 08:30 uur naar ons eigen sportpark. Dan spelen we de thuiswedstrijd tegen Houten JO9-6M. Hopelijk mogen we ook dan weer veel enthousiaste ouders en supporters verwelkomen langs de lijn. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter.   

Saestum 1

Saestum 5

Saestum 4

Saestum 3

Saestum 2