Verslag DELTA SPORTS JO19-3 - AURORA JO19-1

2e helft

Eindstand 1 - 1

ONNODIG GELIJKSPEL JO19!

Na het behalen van de bekerfinale, vorige week, speelden wij vandaag alweer onze 6e competitiewedstrijd. Tegenstander waren onze buren uit Houten, bij Delta Sports.
Afwezig waren, Freek en Mike blessure en Thomas. Zeb was niet geheel fit en zou mogelijk maar een halve wedstrijd kunnen spelen. Paul, Martin, Steven en Joris vulden, van de JO17, vulden het team aan.
Afspraken werden gemaakt om de organisatie nu eens goed onder controle te houden, te vaak krijgen we spelhervattingen doelpunten tegen, of gewoon door simpel en onnodig balverlies, waardoor we weer achteruit moeten.
Juist nu willen we, richting de bekerfinale op 1 juni, verzorgder gaan spelen, zodat we vanuit een goede organisatie langer in balbezit kunnen blijven en ook de passing moet dus veel beter worden. Te vaak verspelen wij de bal door onzorgvuldigheden in de passing. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Delta gaf zijn visite kaartje al af, door gevaarlijk te counteren, waarbij we maar nipt een doelpunt konden voorkomen. We waren dus gewaarschuwd en wisten gelijk dat Delta hun huid duur zouden verkopen vandaag. Toch was het in de 7e minuut weer raak, balverlies op de middenlijn zorgde ervoor dat een speler van Delta, ongehinderd in een rechte lijn richting ons doel opstoomde. De rode loper werd nog net niet voor hem uitgerold, maar zijn droge maar harde schot, net in ons 16 meter gebied, ging door de benen van Tom door en zo stonden wij alweer vroeg in de wedstrijd tegen een achterstaand aan te gluren, net zo als vorige week en vele wedstrijden daarvoor!!
Gelukkig herpakken wij ons over het algemeen weer goed en probeerde na deze snelle tegenvaller de draad weer op te pakken en Delta vast te zetten. Maar dat bleek vandaag lastiger gedaan dan gezegd. Er ontspon zich een strijd die zich vooral op het middenveld afspeelde met kleine kansjes over en weer. Voorin waren wij niet scherp en achterin ging het steeds maar net goed. Eindelijk na een half uur spelen was het een mooie pass van Paul op Daen, Daen ging door tot de achterlijn en zijn scherpe en strakke voorzet werd er mooi ingelopen door Max. We stonden weer gelijk en nu was het moment aangebroken om door te drukken. Het bleef echter ondermaats van onze kant, zodat we met een 1-1 stand de rust in gingen.
De boel werd weer scherp gezet en we wisselden Steven voor Niels en Joris kwam er in voor Zeb. Direct probeerden wij Delta vast te zetten aan het begin van de tweede helft en voetballend ging het aan onze kant ook een stukje beter. Maar juist voorin waren onze aanvallers vandaag niet scherp en bij de les. Veel te vaak leden ze balverlies of verzuimden ze koelbloedig uit te halen als die spaarzame mogelijkheid zich voor deed. Bij Delta zagen we de krachten weg vloeien en de ontstane ruimte en doelkansen die wij kregen werden door onze mannuh niet benut. Ook bij ons kwamen er, onder deze warme omstandigheden, wat kleine blessures. Zo moest Lucas na een te harde charge van een Delta speler geblesseerd naar de kant en ook Daan Bos had last van zijn hand, waardoor hij met pijn de tweede helft moest uitspelen. Helemaal toen Paul Verkerk ook nog uitviel, waren wij door onze wissels heen en moesten we het laatste deel van de tweede helft de geblesseerde Lucas weer laten invallen. Even daarvoor was Niels als stopper gaan spelen omdat Lucas was uitgevallen. Kortom veel spelers stonden in die laatste en rommelige fase op een andere plek en wonder boven wonder konden we ter nauwer nood een paar tegentreffers voorkomen. Vlak voor tijd, leek het doek voor ons alsnog te vallen, toen een Delta speler een 100% kans vrijwel op onze doellijn om zeep hielp. In de laatste 10 minuten kregen wij ook nog een tweetal opgelegde kansen, Daen en Steven die hadden kunnen en moeten scoren, maar helaas voor ons het net niet wisten te vinden. Zo eindigde deze wedstrijd in een voor onze mannuh zeer teleurstellend gelijkspel. Succes volgende week weer!

Opstelling: Tom, Martin, Casper, Daan, Lucas, Niels, (45e Steven),Paul, Zeb (45e Joris), Daen, Max en Paul.

DeltaSports 1

DeltaSports 2