Verslag AURORA JO19-1 - GEINOORD JO19-2

Ruststand                                            4 - 3
55e Paul, 86e Daen   2e helft
Eindstand 4 - 3

JO19 NOG STEEDS ONGESLAGEN, NA BENAUWDE ZEGE OP GEINOORD:

Na het gelijkspel vorige week, uit tegen Delta Sports, stond vandaag de topper op het programma tegen de nummer 2, Geinoord uit Nieuwegein.
Veel tegensstanders zijn bekend bij ons, maar Geinoord was een grote onbekende. Dat de gasten gebrand waren op een goed resultaat was wel te merken, zij waren ruim een uur van te voren op ons sportpark. Meestal druppelen de tegenstanders later binnen, maar bij Geinoord waren ze er klaar voor. Afwezig waren nog steeds, Freek, Noud, Mike en Zeb, de vervangers waren, Niel, Joris, Paul, Mike en Brian.
Onder leiding van de voortreffelijke scheidsrechter Jeroen van Scherpenzeel, begonnen wij aan deze klus. Onze zwakheden zijn inmiddels bekend en waren vooraf goed besproken. Toch was het een inschattingsfout door Niels, mede door de stevige wind die over de lengte van het veld stond, dat een voorzet van Geinoord, over hem heen vloog en zo voor de voeten terecht kwam van de spits, die zich geen moment bedacht en hard uithaalde. Zo stonden we weer vroeg en wederom in de 7e minuut tegen een achterstand aan te kijken. Zo vroeg in de wedstrijd was de organisatie niet op orde. Gelukkig herpakten wij ons snel en nog geen twee minuten later, schoot max mooi binnen na een mooie voorzet van Daen. De wedstrijd kon toen echt beginnen en de mouwen werden verder opgestroopt om Geinoord vast te zetten. In deze beginfase speelden onze mannuh , echt heel sterk. Met veel passie en goed voetbal werd de tegenstander naar achteren gedrukt en de verdediging van Geinoord, stond volledig open. Het was dan ook wachten op een volgende treffer. Het was weer eens Daen, die op avontuur ging en zichzelf goed vrijspeelde in de 16-meter. De snel uitkomende keeper, raakte Daen nog licht aan, waardoor Daen uit balans raakte en in plaats voor een leeg doel de bal er in te schieten was Daen gevloerd. Penalty besliste scheids Van Scherpenzeel en Daen schoot hem hoogstpersoonlijk nu wel binnen. Na deze snelle 2-1 verhoogde wij de druk en in deze fase wist Geinoord niet, waar ze het zoeken moesten. Vlak na de 2-1 was het Brian, die in de combinatie vrij werd gezet aan de rand van de 16 meter, met een briljant schot wist Brian de keeper te verslaan met een diagonaal in de verre hoek.
Nog was onze doelpunten honger niet gestild, maar een slordigheidje achterin, waar Brian in het centrum op het middenveld de bal verspeelde, was het weer Geinoord die kon afdrukken en zo stond het plots weer 3-2. Geinoord had tot dan aan tie, twee kansen en twee treffers. Zeer slordig van ons en uiterst effectief van de spitsen van Geinoord. Toch wisten we ons veldoverwicht in de eerste helft verder uit te drukken in doelpunten, want vrij snel na deze tegentreffer, was het Daan Bos, die erg goed door ging op de linkerflank en verwoestend dicht bij de goal uithaalde. De keeper was totaal verrast en heeft de bal alleen gehoord. Maar zo stonden we vlak voor de rust wel weer met 4-2 voor. Tot aan de rust werd Geinoord niet echt gevaarlijk meer, al moesten we uitkijken voor slordigheden in ons spel, want dat was vandaag weer onze grootste tegenstander.

Met een 4-2 ruststand gingen we aan de thee. De tweede helft, werd de boel voor het eerst omgezet, Thomas had in het tweede, twee keer gescoord vanuit de centrale positie op het middenveld. Daarom besloten we Thomas centraal neer te zetten, Paul achterin voor Casper en Daan ging op de rechtsback positie spelen. Paul Schreurs zou vervolgens vanaf de linkshalfplek gaan spelen. In de beginfase van de tweede helft leek het erop alsof we met Thomas centraal nog meer power naar voren konden geven. Met zijn loopvermogen en goed schot, zouden we een extra wapen hebben vanuit de tweede lijn. Maar naarmate de tweede helft vorderde werd ons spel weer slordig en leek het weer erg op de wedstrijd van een week terug tegen Delta. De kansjes die we nog kregen werden niet benut, maar erger was nog het vele balverlies, waardoor Geinoord zowaar weer gevaarlijk kon worden. Het ging al een paar keer bijna mis, bij een counter van Geinoord, waar door miscommunicatie in de defensie, zij bijna konden scoren. Het spel werd er niet beter op en een 20 minuten voor het einde , werd een diepe bal van Geinoord, dat de tweede helft met de wind mee speelde, totaal verkeerd beoordeeld door de gehele defensie. Tussen twee, drie man van ons wist een speler van Geinoord de bal achter Tom te drukken en zo stond het plotseling weer 4-3. Geheel onnodig en volledig aan ons zelf te wijten. Het laatste deel, was chaotisch en rommelig, kansen kregen wij vrijwel niet meer  en het was voor ons gelukkig dat bij Geinoord de scherpte, die ze in de eerste helft wel hadden, er nu zo’n beetje af was. Zo liep de wedstrijd naar het einde en rond kwart voor vijf, vond de voortreffelijk fluitende scheids Jeroen van Scherpenzeel het genoeg en floot voor het einde na deze spannende en sportieve wedstrijd. Mannuh gefeliciteerd!

Opstelling: Tom, Thomas, Casper,( Paul 46e) Daan, Lucas, Paul, (joris 58e) Niels, Brian, Daen, Max,( Niel 81e) Mike .

Geinoord 1

Geinoord 2