Verslag ZEIST 1 - AURORA 1

c700 klein aZEIST 1 - AURORA 1 4-1
Zondag 14 april 2019

Een week vol verrassingen in de 4e Klasse F voorafgaande aan de 22e speelronde van deze competitie. Zo won De Dreef verrassend van Amsvorde en werd DWSV door de KNVB gestraft n.a.v. ongeregeldheden in de wedstrijd uit bij VREESWIJK. DWSV kreeg 5 wedstrijdpunten in mindering en een geldboete van 1.250 Euro. Ook werden er een aantal forse schorsingen opgelegd door de KNVB.

Twee weken geleden voetbalde de ploegen ook tegen elkaar. ZEIST was in Werkhoven AURORA de baas en won zonder veel problemen met 0-3. Vandaag ontmoeten de ploegen elkaar weer maar nu in Zeist. De personele problemen behoren nog steeds niet tot het verleden bij AURORA maar trainer Henne Florie had desondanks hoop op een goede afloop. De eerste kansen vielen al snel voor zowel ZEIST als AURORA. ZEIST kreeg een hele grote kans maar keeper Aron van de Berg bracht met goed keeperswerk redding. Na een half uur spelen verspeelde AURORA tijdens een aanval de bal en er volgde een razend snelle counter van de Zeisterse ploeg die vervolgens afrond werd met een doelpunt. Kont daarna viel ook de 2-0 voor de thuisploeg en liep AURORA achter de feiten aan. Een schot van Milton van Dam trof de buitenkant van de paal en met een 2-0 voorsprong voor ZEIST werd er gerust.

AURORA kwam goed de rust uit en drong aan op het doel van ZEIST en op aangeven van Joris Verkerk scoorde Jeffrrey Renzenbrink op fraaie wijze. Met een lob verraste hij de keeper waarna de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween. Met deze aansluitingstreffer kwam AURORA weer terug in de wedstrijd, echter was dit van korte duur. Bij en aanval van ZEIST werd de bal slecht weggewerkt door de AURORA verdediging waarna een speler van ZEIST de bal in de korte hoek schoot. Toen de scheidsrechter kort daarna ook nog een strafschop aan ZEIST toekende leek het doek voor AURORA te vallen. De strafschop werd echter door keeper Aron van de Berg gestopt en ook de rebound ging er niet in. Dit gaf AURORA weer hoop en leek ook de aansluitingstreffer te kunnen scoren. Daen van Dijk ontsnapte aan zijn verdediger en omspeelde de keeper die daarna Daen onderuit trapte. De keeper kwam goed weg met een gele kaart en AURORA hield een vrije trap buiten de 16 aan deze overtreding over. Sander de Bruin schoot deze vrije trap laag in de hoek maar de keeper voorkwam met de voet een goal. Daar waar het leek dat AURORA terug kwam in de wedstrijd nam ZEIST definitief afstand door de 4-1 te scoren. De wedstrijd was gespeeld al kreeg AURORA de kans om op 4-2 te komen. De scheidsrechter kende een strafschop toe nadat Milton van Dam in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De strafschop van Sander de Bruin werd ook door de Zeisterse keeper gestopt waardoor de stand ongewijzigd bleef. Daarna gebeurde er niet veel meer en vielen er geen doelpunten meer. ZEIST was ook deze wedstrijd de bovenliggende partij.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
31.) 1-0
38.) 2-0
50.) 2-1 Jeffrey Renzenbrink
56.) 3-1
69.) 4-1

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Joris Verkerk (59. Hans Meijer), Jim van der Hoeven, Chris van der Lingen, Kevin Oskam (45. Mike van Lunsen), Milton van Dam, Dennis Nederhof, Tom de Bruin, Jeffrey Renzenbrink, Sander de Bruin, Glenn Molenaar (45. Daen van Dijk).