De Schrijvende scheidsrechter

logoAfgelopen zaterdag moest ik de topper fluiten tussen nr 1 en 2 van aurora onder 19 tegen Geinoord onder 19.
Dit zijn de lekkere wedstrijden voor een scheidsrechter om te fluiten.
Vooraf aan deze wedstrijd hielden we 1 minuut stilte voor Karina van Eck die de week ervoor was overleden en veel voor Aurora had betekent en ik zelf had besloten om daar even stil bij te staan.

In een bijna uitverkocht sportpark floot ik voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en wat het belangrijkste was dat het ook een sportieve wedstrijd was ook omdat ik voor de wedstrijd goede afspraken had gemaakt met beide ploegen wat ik wel en niet wil die in een wedstrijd horen. Heb eigenlijk niet een keer commentaar gehad van spelers van scheids dit en scheids dat. Dan doe je het goed , zie ook verslag van de leider die op deze site staat. Bedankt voor de complimenten begeleiding van onder de 19. De wedstrijd  bleef tot het eind spannend en op het moment dat het tijd was en ik affloot stond  het 4-3 in het voordeel van Aurora die nu stevig bovenaan staan. Na de wedstrijd even met Wim Jansen  de stand invullen in het systeem en kon daarna lekker naar huis om mij voor te bereiden op zondag waar ik bij het eerste moest vlaggen .
Vooraf aan de wedstrijd moet je dan even bij de scheids komen die dan afspraken met je maakt wat je als grensrechter wel en niet mag doen.
Hij zei nog van wij moeten het met zijn drieën doen. Nou ben ik niet iemand om de scheids te bekritiseren maar de afspraken die hij vooraf met de grens maakt moet je dan ook nakomen in de wedstrijd wat deze man totaal niet deed en zijn eigen wedstrijd floot. Vooraf dacht ik dat het wel een goede scheidsrechter was ook hoe hij met ons de afspraken maakte in de kleedkamer. Eenmaal in het veld was het een andere scheids die zijn afspraken niet na kwam. Niet dat Aurora dan had gewonnen hoor maar als er een speler alleen nog langs keeper moet en helaas de keeper de speler onderuit haalt dan staat er maar 1 straf op en dat is rood. Deze beste man gaf alleen geel aan de keeper waardoor men door deze beslissing benadeeld wordt en de wedstrijd misschien een andere wending had gekregen. In de eredivisie maken de scheidsrechter ook fouten maar die worden dan nog even bekeken bij de VAR en worden deze fouten hersteld. Helaas is dat niet in het amateur voetbal dus zijn we elke week afhankelijk hoe de man in het zwart zijn wedstrijd fluit met alle respect. Na de wedstrijd geven we elkaar een hand en ik vroeg nog even aan hem waarom hij geen rood had gegeven waar ik geen antwoord op kreeg en verder niet wilde praten over de wedstrijd…………………………………

Groet Jeroen