Afdrukken

Verslag JSV N'GEIN JO19-2 - AURORA JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 7 mei 2019  
lOGO jsv  1 -3  Logo Aurora ander rood2 100
JSV NIEUWEGEIN jO19-2 vs AURORA JO19-1
35e  1e helft
6e Daen, 29e Daen (pen.)  
Ruststand                                            1 - 2                                           
  2e helft
86e Noud 
Eindstand 1 - 3  

 

 

 

 

 

 

 

 

WINST JO19, MAAR MAAKT HET ZICH ONNODIG MOEILIJK:

Vanavond speelde onze mannuh, de uitgestelde wedstrijd tegen JSV, die eigenlijk voor 4 mei op het programma stond. Omdat JSV ivm. de vakantie niet kon spelen, hadden zij het verzoek gedaan om de wedstrijd door de weeks in te halen. Wij hebben hier aan mee gewerkt, alleen wilden wij de wedstrijd dan in Werkhoven spelen. JSV stemde hiermee in en zo begon deze pot om stip 19.00 uur onder leiding van scheidsrechter Lucas van Leeuwen.
Afwezig zijn, zoals bekend Freek, verder kon Daan en Zeb er ivm. school ook niet bij zijn. Als vervangers deden martin en Steven, Brian en Mike mee, zodat we met 14 man konden starten. Noud komt terug van een hamstringblessure, dus hij moet langzaam aan zijn conditie weer opbouwen.
Sinds kort spelen we achterin iets anders, Thomas staat nu centraal, Niels er voor en Casper begon als rechtsback, de rest van het team staat al het hele seizoen zo’n beetje op de zelfde positie dus daar veranderde verder niets aan. Met de eindfase van de competitie in zich, is het doel om vanuit de nul, achterin te gaan spelen. Door middel van opbouwend spel van achteruit, richting helft tegenstander te spelen om van daaruit onze aanvallers in scoringspositie te krijgen. Mooie woorden, eenvoudig gezegd, maar vaak lastig om uit te voeren. De start was dan ook uitstekend van het team. In de 2e minuut hadden we al kunnen scoren en JSV had duidelijk moeite met onze aanvalsdrift. Na enkele minuten spelen was het Lucas die ging opbouwen en een schitterende crospass afleverde bij Daen. Daen liet zich deze tweede kans niet ontnemen en ronde koelbloedig af en zette ons na 6 minuten al op voorsprong. Een top scenario om rustig de wedstrijd naar ons toe te trekken en de score uit te bouwen. JSV was echter niet naar Werkhoven gekomen om voor Sinterklaas te gaan spelen en probeerde met hoog druk te zetten op onze verdediging en middenvelders om de opbouw bij ons van achteruit te storen. Met hun twee snelle spitsen en sterke centrale middenvelder hadden zij een paar sterke spelers in hun team, waar wij gedurende de hele wedstrijd behoorlijk onze handen vol aan hadden. Na ons doelpunt, sloop er toch wat onzorgvuldigheid in ons spel. Zo waren passjes soms net te kort of weer te hard, waardoor ze niet te belopen waren. Ook maakten we domme overtredinkjes, die de tegenstander steeds weer kansjes opleverde. Daardoor was het continu opletten geblazen voor ons in de omschakeling, want met hun twee razendsnelle spitsen hadden ze al een paar kleine kansen gehad. Daar tegenover stond natuurlijk onze kracht voorin, met de alsmaar dreigende Daen en klasbak Max voorin, kan de wedstrijd zo maar weer kantelen. Dat gebeurde dan ook bijna een kwartier voor rust. Een snelle aanval van ons kwam bij Daen tercht, zijn schot werd echter door een speler van JSV met zijn hand gekeerd, waardoor wij een penalty kregen. Daen benutte dit buitenkansje hoogstpersoonlijk en zo stonden wij een kwartier voor de rust op een lekkere 2-0 voorsprong. Ondanks deze stand, bleef ons spel te onrustig en omdat JSV nog steeds in een goed resultaat geloofde, bleef het dus oppassen voor ons. Kort voor de rust was het dan ook raak, een snelle uitbraak van JSV, via hun rechterspits, werd door ons te laat op gereageerd. De omschakeling was te traag en deze speler leverde een prima pass af op hun linkerspits, die alleen op Tom afging en hem met zijn schot kansloos liet. Zo gingen wij met een katterig gevoel met een 2-1 voorsprong aan de thee.

De tweede helft moest beter, vooral het positiespel en meer strijd in de duels moesten ons snel in veilige haven brengen. Casper werd door Martin vervangen, Mike kwam op de plek van Noud en zo probeerden we JSV weer vast te zetten. Maar JSV had zijn zaakjes prima op orde en verdedigend hielden zij de boel potdicht, met 11 man, zij hadden geen wissels, was dit best een knap staaltje werk.het begin van de tweede helft was dan ook voor JSV en het was voor ons gelukkig dat de kansjes die ze kregen de scherpte miste om al snel op gelijke hoogte te komen. Na een klein kwartier in de tweede helft, gooiden we de zaak wat om, Steven kwam erin voor Niels. Paul ging achterin spelen en Steven centraal op het middenveld. Ondanks deze omzetting, bleef ons spel veel te slordig en de gelijkmaker hing eerder in de lucht dan het verlossende doelpunt voor onze mannuh. Halverwege de tweede helft, werd een speler, wegens herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter, met geel voor 10 minuten naar de kant gestuurd. In deze man meer situatie wisten wij niet te profiteren. Sterker nog, de razendsnelle spits en aanvoerder van JSV snelde alleen op Tom af en wij telde de gelijkmaker al. Door voortreffelijk keeperswerk van Tom en met gevaar voor eigen leven, gooide Tom zijn hele ziel en zaligheid voor de inkomende spits en voorkwam met deze actie de gelijkmaker. Doordat beide spelers met elkaar in botsing kwamen, moesten zij kort behandeld worden, maar konden gelukkig beiden door. Het laatste kwartier van de wedstrijd was JSV weer compleet en gek genoeg speelden wij ook net weer ietsje beter als in de periode daarvoor, toen JSV nog met 10 man stond. We kregen weer iets meer controle, maar gevaarlijk bleef het nog steeds.  Goede kansen van Mike, Max en Noud wilde er helaas niet in. Vlak voor tijd was het echter Daen die een prima voorzet gaf op Noud, die deze niet te missen kans dan ook prma binnen schoot en ons op een veilige 3-1 voorsprong wist te zetten. Met nog enkele minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Het was Mike overigens weer, die er een soort gewoonte van maakt om gebelesseerd uit te vallen. De ene keer is het door dat hij tijdens een duel geblesseerd raakte, vanavond zakte hij plots door zijn hoeven terwijl er niemand in de buurt was. Niels nam in die laatste fase zijn plek over, later bleek Mike te zijn gevallen in verband met kramp. Zo pakten onze mannuh wederom de winst en met nog 3 wedstrijden te gaan voor de vakantie zit de competitie er bijna op.gefeliciteerd mannuh!!

Opstelling:Tom, Casper (45e Martin), Thomas,Niels (60e Steven),Lucas,Brian,Paul,Mike,Daen,Max,Noud ( 45e Mike)

jsv 1

jsv 2

jsv 3

jsv 3

jsv 4

jsv 6