Afdrukken

Verslag DE MEERN JO9-5M - AURORA JO9-2M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

DeMeern 2 200Deze zaterdagochtend 11 mei mochten onze meiden zich opmaken voor een uitwedstrijd in De Meern. Na de meivakantie hadden onze jongste meiden van Aurora veel zin om weer van start te gaan. Zonder Vieve (die viel in bij de JO11) kwamen we aan bij het complex van De Meern en zochten kleedkamer 11 op om onze kicksen onder te binden. Vol goede moed trapten we 09:40 uur af op het kunstgrasveld in De Meern. 

 

Aan de weersomstandigheden mocht het deze ochtend niet liggen. We speelden dan wel de eerste helft met een windje tegen, maar verder scheen de zon voluit en was het dus prima voetbalweer. We begonnen met Norah op de goal en hadden moeite om de Meern van onze helft af te houden. De meiden van De Meern voetbalden leuk en we moesten alle zeilen bij zetten om ze van het scoren af te houden. Na drie minuten moesten we voor een eerste keer de bal uit ons doel vissen. De verdediging van Aurora stond voortdurend onder druk, maar Norah keepte uitstekend. In de zevende minuut bracht de Meern de stand op 2-0. Niet veel later plukte Danielle een schot van De Meern uit de bovenhoek van ons doel, maar deed dat in een reflex met de hand, waardoor de bal op de stip ging. Gelukkig voor Aurora zagen we de penalty over vliegen. Onze strijd die we leverden ten spijt zagen we De Meern helaas voor rust verder uitlopen naar 5-0. 

In de rust aten we de vertrouwde fruit-vitaminen en was de boodschap van leider Leendert eigenlijk alleen maar om de tegenstander iets sneller proberen op te jagen/het moeilijk te maken. Verder speelden we helemaal niet verkeerd en werd er zeker door iedereen goede strijd geleverd. Het leek er echter op dat De Meern deze ochtend een maatje te groot zou zijn voor onze meiden. We gingen de tweede helft dan ook het veld in om de schade verder beperkt te houden en in ieder geval een doelpuntje mee te pikken. Met Isabella op de goal gingen we op jacht naar onze eretreffer. 

De tweede helft hadden we de wind in de rug maar het spelbeeld veranderde helaas weinig. Wel werd de tegenstander meer opgejaagd en braken we een aantal keer gevaarlijk door. Isabella keepte uitstekend en bracht vaak redding. Kansen voor de goal van De Meern waren er, maar de eretreffer bleef helaas uit. De Meern wist de score de tweede helft nog wel te verdubbelen en liep uit naar een 10-0 zege. 

Wat restte waren de penalty's die onze meiden zeer verdienstelijk namen. Na deze voetbalpot met veel strijd konden we met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken voor een bekertje ranja. Volgende week spelen de meiden thuis tegen Kampong en gaan we op jacht naar doelpunten op ons eigen veld. We bedanken de meegereisde supporters en hopen jullie ook volgende week weer langs de lijn te mogen begroeten. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter. 

DeMeern 1

DeMeern 2

DeMeern 3