Afdrukken

Verslag AURORA JO19-1 - SCHALKWIJK JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 11 mei 2019 
Logo Aurora ander rood2 100  4 - 4 Schalkwijk Transp 
AURORA JO19-1 vs SCHALKWIJK JO19-1
39e Noud  1e helft  12e, 22e (pen.), 43e 
Ruststand                                            4 - 3                                            
50e, 65e, 90e Max   2e helft  75e 
Eindstand 4 - 3  

 

 

 

 

 

 

 

  

JO19 GELIJK IN THRILLER TEGEN BUREN UIT SCHALKWIJK:

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen Schalkwijk op het programma, de tegenstander ook in de finale op i juni van de knvb beker. Het was dus vandaag kijken en aftasten hoe beide teams het in de competitie tegen elkaar zouden doen. Theoretisch zou Schalkwijk bij winst, ook nog kans maken op het kampioenschap. Maar dan zouden ze alle resterende wedstrijden moeten winnen en de concurrentie, zou punten moeten laten liggen. Op papier dus mogelijk, maar in praktijk erg lastig, alhoewel we het deze week hebben gezien, wat er allemaal met voetbal mogelijk is in de CL en EL!!
Voor ons was het natuurlijk zaak om ook een goed resultaat neer te zetten, op weg naar het kampioenschap en ook om de druk bij de tegenstander te leggen op 1 juni.
Zonder Zeb en Freek, moesten we met 9 fitte en 2 half fitte spelers beginnen aan de klus. Noud is nog niet geheel fit vanwege zijn hamstring en bij Lucas, onze rots in de branding achterin, had een paar verstandskiezen laten trekken en kon daar mogelijk last van krijgen, hetgeen dus ook gebeurde. Verder vulden wij het team aan met Steven, Martin en Paul, die allen al een hele wedstrijd met de JO17 erop hadden zitten. Kortom een niet ideale situatie, maar een goede testcase om te kijken waar we staan met dit team tegen Schalkwijk. Alle zaken waren zoals altijd weer doorgenomen en onder leiding van scheidsrechter Alex van Essen werd er net over drie uur gefloten voor het begin van de wedstrijd. Wij hadden de wind recht over de lengte van het veld vol tegen, dus wisten we dat de eerste helft lastig zou worden in de opbouw. Maar dat we het direct al zo moeilijk kregen, hadden wij niet verwacht. Vanaf het begin werden wij vastgezet op eigen helft en hadden veel moeite om daar voetballend onderuit te komen .Slechts met kleine speldenprikjes konden we het de gasten wat lastig maken, maar echt onder de indruk was Schalkwijk daar niet van. Het was wederom, opzichtig gestuntel en geklungel bij ons achterin, waardoor geheel onnodig Schalkwijk in de 12e minuut op voorsprong kwam. Gelukkig stort de boel niet direct in na een achterstand, maar voetballend leek het nergens op. Veel ballen leverden wij weer in, net zoals tegen JSV en zonder een echte kans af te dwingen was het weer Schalkwijk, dat met veel positiewisselingen voorin, halverwege de eerste helft weer een doelpoging ondernam. Doordat de bal wat ongelukkig op de arm van Thomas kwam, kregen wij een terechte penalty tegen, die feilloos werd binnen geschoten. 0-2 na 20 minuten, dat zag er bijzonder slecht uit. Vooral ook omdat wij voetballend niets hadden in te brengen. Bij de tegenstander was veel meer beweging en overtuiging te zien in hun spel, dat ontbrak er juist bij ons aan vandaag. Lucas was inmiddels uitgevallen omdat hij duizelig werd, vermoedelijk van de ingreep bij de tandarts. Dat was zeker een aderlating in onze verdediging. Het was een vrije trap, een meter of 10 over de middenlijn die Niels inbracht in de 16-meter en door Noud werd binnen gewerkt, zodat het plotseling en geheel onverwacht weer 1-2 stond, vlak voor de rust. Dit was in ieder geval een stand om de tweede heft mee verder te kunnen. Toch was het kort na de aansluitingstreffer weer, ongelofelijk verdedigend gepruts, waardoor Schalkwijk in een zetel met 1-3 aan de thee ging.

Voor onze mannuh was er dus werk aan de winkel in de tweede helft. Met meer strijd en overtuiging en een portie opportunisme moesten we de wedstrijd zien te kantelen. Met de wind nu in de rug moesten we de druk erop houden en dat ging redelijk goed. Net na rust maakte Max de aansluitingstreffer en dat was voor Schalkwijk toch een dompertje om zo snel al tegen die aansluitingstreffer aan te kijken. De druk werd verder opgevoerd en Schalkwijk had het hier erg lastig mee. In balbezit waren ze nog wel beter, omdat hun positiespel verzorgd is, maar door onze druk, kwamen zij in de beginfase niet echt in de buurt van ons doel. Het was in deze fase dan ook wachten op de gelijkmaker. Noud had hem voor het intikken in de 60e minuut, maar het was Max die de stand weer gelijk trok, en vanuit een corner hard binnen wist te koppen. Door deze snelle doelpunten zo vlak na rust, geloofde het hele team er weer in en er werd volop aangezet om Schalkwijk de genadeslag toe te brengen. Steven kwam er voor Mike in en Martin voor Niels, maar na die gelijkmaker hadden we het geluk net niet aan onze zijde om de trekker over te halen. Het bleef daarom ongemeen spannend, met een Schalkwijk dat in de laatste 20 minuten van de tweede helft weer wat kansjes kreeg. Zo kregen zij een kwartier voor tijd een vrije trap net buiten de 16 meter, en deze werd prachtig binnen geschoten, zodat we weer tegen een achterstand aan keken. Voor Schalkwijk was dit het medicijn om de laatste minuten vol gas te geven om de 3 punten mee naar huis te nemen. Van fatsoenlijk voetbal was van onze kant al geen sprake meer en zeker in deze spannende eindfase, was het met lange likken vooruit en hopen dat die bal ergens goed zou vallen om misschien toch nog een doelpuntje te maken. Voor ons was het een ware thriller, want verlies zou een behoorlijke deuk voor het zelfvertrouwen opleveren. In de eindfase hadden we ook nog eens te maken met vele blessures en wisselingen van spelers in het veld. Noud ging eraf vanwege zijn hamstringklachten en veel spelers stonden noodgedwongen op andere posities. Het zag er naar uit dat we de eerste nederlaag van de competitie zouden lijden. Maar met nog enkele seconden op de klok, 7,6,5,4,3,2,1, ( waar hadden we dat deze week eerder gehoord?) was het Max die vanuit het niets de bal kreeg aangespeeld op de achterlijn en met een snelle passeerbeweging zijn tegenstander het nakijken gaf om vanuit een schier onmogelijke hoek snoeihard de bal in de kruising joeg. De keeper had de bal alleen maar gehoord, want hij sloeg in als een granaat. Vrijwel direct floot de scheids daarna voor het einde en zo sleepten onze mannuh  tegen de verhouding in een zwaar bevocht punt uit deze ware en sportieve competitiethriller. Wat gaat dat worden op 1 juni aanstaande, komt allen onze mannuh aanmoedigen, ze zullen het nodig hebben!! Mannuh gefeliciteerd met dit punt!!

Opstelling: Tom, Casper,Thomas, Niels, Lucas ( 22e Martin), Daan, ( 80e Paul) , Paul Verkerk, Mike, Daen, Max en Noud( steven 60e ).

Schalkwijk 1

Schalkwijk 2

Schalkwijk 3

Schalkwijk 4