Verslag SCHALKWIJK 1 - AURORA 1

c700 klein aSCHALKWIJK 1 - AURORA 1 2-3
Zondag 12 mei '19

Eindelijk weer een Kromme Rijn Streek Derby in Schalkwijk waar AURORA aan moest treden tegen de plaatselijke ploeg. SCHALKWIJK heeft de punten hard nodig om de nacompetitie voor behoud in de 4e Klasse te ontlopen. AURORA heeft nog altijd uitzicht op deelname aan de nacompetitie om promotie. SCHALKWIJK zorgde vorige week voor een stunt door DWSV in Utrecht met 0-3 te verslaan terwijl AURORA het de laatste maanden erg moeilijk heeft om een wedstrijd winnend af te sluiten.

Vol vertrouwen begon SCHALKWIJK aan deze wedstrijd en drong AURORA het eerste half uur terug op eigen helft. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. Een schot op de lat en bij een volgende aanval ging de bal gevaarlijk voor het doel van keeper Jan Verbree langs. AURORA kon niet veel terug doen om SCHALKWIJK af te stoppen. De aanvalsdriften van SCHALKWIJK werden in de 14e en 17e minuut beloond met doelpunten waardoor AURORA met een 2-0 werd opgezadeld werd zonder zelf een echte kans gerecreƫerd te hebben. Na een half uur spelen was het Daen van Dijk die een eerste mogelijkheid kreeg maar de bal naast kopte. Het was wel het sein voor AURORA om zich terug te willen knokken. Kort voor rust lukte het AURORA zich terug in de wedstrijd te spelen. Een prima loopactie en dito voorzet van Hans Meijer bereikte Sander de Bruin die de bal via de vuisten van de keeper in het doel wist te schieten. Een belangrijke goal want het gaf AURORA net dat zetje om voor de gelijkmaker te willen gaan. Een schot van Jim van der Hoeven had hiervoor een mogelijkheid kunnen zijn maar deze ging hoog over het doel van SCHALKWIJK. De 2-1 voorsprong voor SCHALKWIJK bleef tot de rust staan.

Na rust begon AURORA goed, voetballend speelde AURORA de schroom van zich af. Aan de rechterzijde werd Daen van Dijk keurig vrij gespeeld om vervolgens hard op de vuisten van de keeper te schieten. Nu was het SCHALKWIJK dat terug moest om de gelijkmaker te voorkomen. Bij een volgende aanval kon Daen van Dijk opnieuw aan zijn bewaker ontkomen om vervolgens de bal breed op de inlopende Jeffrey Renzenbrink af te leggen. Jeffrey kon daarna makkelijk scoren. SCHALKWIJK kreeg het steeds moeilijker en mocht blij zijn dat bij het doorbreken van Daen van Dijk geen rode kaart getrokken werd aan een verdediger van SCHALKWIJK die Daen aan het shirt tegen hield en daarmee voorkwam dat Daen alleen op de keeper kan afgaan. Bijna was het Dennis Nederhof die AURORA aan de leiding zou kunnen helpen maar zijn inzet trof de lat. Bij deze actie moest Dennis geblesseerd het veld verlaten. Ook Sander de Bruin kreeg een grote kans om te score, oog in oog met de Schalkwijkse keeper schoot hij de bal naast. Aanvallend ging het bij de thuisploeg minder, tot de 16 meter kwam SCHSALKWIJK opzetten maar eenmaal in het strafschopgebied ging het fout en kon AURORA de bal gemakkelijk wegwerken. De 2-3 kwam er voor AURORA nadat Jeffrey Renzenbrink met een fraaie voorzet Sander de Bruin in staat stelde om de winnende treffer te maken. SCHALKWIJK probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren maar keeper Jan Verbree voorkwam tot twee keer toe dat dit gebeurde. Voor AURORA ontstond er voorin ruimte waarvan Daen van Dijk kon profiteren maar zijn schot op de paal zag belanden. De scheidsrechter vond het daarna genoeg en floot voor het einde.

Kijk hier voor de wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
14.) 1-0
17.) 2-0
39.) 2-1 Sander de Bruin
50.) 2-2 Jeffrey Renzenbrink
76.) 2-3 Sander de Bruin

Opstelling AURORA:
Jan Verbree, Mike van Lunsen, Chris van der Lingen, Thijs van der Brink (80. Pepijn van der Poel), Kevin Oskam, Dennis Nederhof (79. Tobias van Wijk), Jim van der Hoeven, Hans Meijer, Jeffrey Renzenbrink, Sander de Bruin, Daen van Dijk.