Bekerverslag AURORA JO19-1 - KAMPONG JO19-5

Zaterdag 7 september 2019
Logo Aurora ander rood2 100  4 - 1 KAMPONG
AURORA JO19-1 vs KAMPONG JO19-5
15e Paul  1e helft 33e (pen.)
Ruststand                                            1 - 1
52e, Niels (pen.) 45e Nouid, 78e Max   2e helft
Eindstand 4 - 1

BEKER WINST JO19 TEGEN S.V. KAMPONG:

Vandaag stond de tweede poulewedstrijd op het programma voor de knvb beker. In de ochtend uren had het team nog alle reclameborden en de dug outs schoon gepoetst, dat was een mooie warming-up voor de wedstrijd.
Na behoorlijk gepuzzel om een team op de been te krijgen, lukte het op de valreep om met 11 man,( zonder wissels ) te starten. Van de 11 man die begonnen was Freek erbij, die liever nog niet wil voetballen omdat hij er een lange tijd is uit geweest. Het was dus super dat Freek wilde spelen, totdat er versterking kwam vanuit de JO17. Onder leiding van de altijd zeer goed fluitende Jeroen Scherpenzeel, begonnen onze mannuh aan de bekerklus.
Eerder dan verwacht en de bedoeling was, stond Syb al vanaf het begin op doel en met een geïmproviseerde achterhoede was dat best even spannend hoe dat qua organisatie zou staan? De opdracht was om in de beginfase Kampong te laten voetballen en ze op onze eigen helft aan te pakken, om er dan op de counter uit komen. Met een Paul voorin en Noud achter de spitsen hebben we zoveel snelheid, dat dit een mooi wapen is om de ruimte achter de tegenstander te benutten. Met deze speelwijze konden we wat energy besparen, totdat de wissels er bij zouden zijn. Dit zou naar verwachting een kleine 20 a 25 minuten duren. Het spel golfde dan ook in die beginfase op en neer, waarbij Kampong in de omschakeling vooral via de linkervleugel en het centrum gevaarlijk kon worden, maar echte doelkansen leverde het niet op. Het was inderdaad Paul, die na een klein kwartier de diepte in gestuurd werd en op snelheid de verdediging van Kampong te snel af was en met een strak schot in de hoek de keeper passeerde en ons op voorsprong zette.
Toch was het Kampong, wat het spel wat meer naar zich toe trok en vooral ons middenveld hadden hun handen vol om onder de druk uit te komen. Haverwege de eerste helft waren dan eindelijk de wisselspelers gearriveerd, zodat we Freek konden verlossen van zijn invalbeurt. Het was Zeb die de plek van Freek in nam en Thijs Mulder, met zijn 14 lentes, ging op de rechterhalf positie spelen.
Voetballend ging het vanaf dat moment al direct een stuk beter. Zeb speelde met lichte klachten een sterke wedstrijd op de backpositie en Thijs speelt nu al zo solide op het middenveld, zelfs nadat hij al een hele wedstrijd met de Jo17 had meegedaan, kon hij moeiteloos mee met dit team. Het werd meer een wedstrijd en het wachten was op de tweede treffer van onze mannuh. Het was echter Kampong dat met een diepe bal onze achterhoede verraste, waardoor er miscommunicatie was achterin en een speler van Kampong makkelijk ten val kwam in de 16 meter, hetgeen hen een penalty opleverde. Dit buitenkansje werd gretig benut en zo was de stand weer in balans na een dik half uur spelen. Ondanks deze tegenslag, trokken wij het spel wel meer naar ons toe en met wat geluk hadden wij met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Het bleef echter 1-1 toen we aan de rust begonnen.
In de rust werd Max gewisseld voor Chris en verder bleef het team intact. Het was te merken dat de meeste jongens al een betere conditie krijgen, nu ze wat meer trainingsuren in de benen hebben, want met veel energy en een behoorlijk tempo, probeerden we Kampong vast te zetten. Bij Kampong was het beste er wel vanaf zo bij het begin van de tweede helft. Na een minuut of 7 kregen wij een penalty nadat Paul gevloerd was en nu waren wij het in de persoon van Niels die dit buitenkansje koelbloedig benutte en ons daarmee weer op voorsprong zette.
Toen Noud vlak daarna de 3-1 binnen schoot was het verzet bij Kampong definitief gebroken.  Met de razendsnelle Paul en ook Noud die vaak diep werd gestuurd was er geen houden aan voor Kampong en het is dat Paul zijn snelle acties nog te vaak niet weet te bekronen met een doelpunt anders hadden we er wel 7 of 8 kunnen maken vandaag. Hij speelt zich vaak razen snel en knap vrij maar weet dan niet koelbloedig af te ronden , als hij 1 op 1 staat met de keeper. Iets wat je wel aan Chris kan over laten, want de slim spelende Chris werd een kwartier voor tijd goed aangespeeld en met een hard en zuiver diagonaal schot, liet hij de keeper kansloos en bepaalde zo de eindstand op 4-1. Bij vlagen speelde wij prima voetbal, waarbij een Thijs op de half positie nu al een prima verbindingsspeler is tussen de linies in en steeds met goede passes zijn mede spelers weet te vinden of vrij te zetten. Ook Mike en Thijmen speelde vandaag een sterke wedstrijd op het middenveld. Met het hele team werd de winst weer binnengesleept en vooral de rust in het team valt op in positieve zin! Na 90 minuten vond de voortreffelijk fluitende Jeroen Scherpenzeel het mooi genoeg en floot voor het einde. Volgende week weer een bekerwedstrijd.
Gefeliciteerd mannuh!

Opstelling: Syb, Freek 20e ( Thijs), Niels, Steven, Lucas, Zeb, Thijmen, Mike, Noud, Paul en Max, 45e ( Chris) en 76e (Jesper)