Bekerverslag AURORA JO19-1 DELTA SPORTS JO19-3

Ruststand                                            5 - 0
86e Max  2e helft
Eindstand 6 - 0

JO19 RONDE VERDER IN KNVB BEKER:

Vandaag stond de laatste poulewedstrijd van de knvb beker op het programma. De eerste twee wedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen, vandaag was het dus zaak om het af te maken om door te gaan in de beker. Het doel is ook dit jaar weer Uithoorn ergens in juni 2020!
Nog steeds zijn we niet compleet, Paul, Noud, Freek, Joris en Thomas waren er niet. Dus vullen we het aan met jongens uit de Jo17, vandaag waren dat weer, Steven, Thijs en Chris. Welkome aanvulling is Ruben, hij heeft er voor gekozen om dit seizoen in de JO19 af te maken en met zijn kwaliteiten is dat een behoorlijke kwaliteitsimpuls voor dit team. We begonnen vandaag dan weer, zoals de voorgaande wedstrijden in een 1-4-4-2 opstelling. Met Ruben in de punt naar achter en Thijmen met punt naar voren om achter de twee aanvallers als aanspeelpunt te fungeren. Afhankelijk van het wedstrijdverloop zouden we eventueel weer overschakelen naar een 1-4-3-3 variant.
Een gelijkspel was voldoende om door te komen, bij verlies zou Delta door gaan, dus was het zaak om de wedstrijd van begin af aan scherp te beginnen. De eerste paar minuten lieten we Delta komen en in deze fase waren wij nog zoekende omdat de invulling op het middenveld nieuw was. Daardoor leden we vaak balverlies en kon Delta af en toe wat druk zetten op onze laatste linie. Tot gevaar kwam het echter niet. De eerste de beste aanval van ons, over de rechterkant was al bijna een doelpunt voor Max, maar zijn schot werd gehouden door de keeper. Niet veel daarna was het weer Max die via de rechtervleugel op kwam en een schot afvuurde op het doel. De bal werd echter van richting veranderd en Paul die bij de tweede paal in kwam lopen botste met de keeper. Terwijl Paul en de keeper op de grond lagen vloog de bal hoog in de uiterste hoek en stonden we onverwacht voor door een klutsdoelpunt. De aandacht ging echter uit naar de twee spelers, zowel Paul als de keeper van Delta moesten naar de kant. De voorsprong was er en we wisten dat Delta nu twee keer moesten scoren om door te komen. Maar van veel verzet was geen sprake vanmiddag. De ene aanval na de andere volgde elkaar op. Chris was voor Paul erin gekomen en kon af en toe gevaarlijk worden, maar het was Mike, die met een mooie steekpass Max bediende, zodat hij in de 14e minuut zijn eerste van de dag kon maken. Delta probeerde te voetballen, maar met Ruben als controleur op het middenveld, was er geen doorkomen aan. Halverwege de eerste helft was het alweer de tweede die Max scoorde. Ondertussen was Paul weer in het veld gekomen, voor Chris en met zijn snelheid was het max die Paul diep stuurde, zodat hij vlak voor rust de 4-0 kon aantekenen. Met prima combinatievoetbal zette we Delta vast en nu was het Paul weer die met een strakke pass, Max wist te vinden, die zich dit buitenkansje niet liet lopen en zo vlak voor rust een zuivere hattrick wist te scoren!
Na rust was het mooie bij ons er wel af, het was erg plichtmatig wat we lieten zien, het was ook best warm en de vele kansen die we kregen misten de precisie om er een waar doelpuntenfestijn van te maken. Delta kwam er nu wat vaker uit en kreeg kleine kansjes. Maar het was Syb die af en toe pijlsnel zijn doel uit kwam om de diepe ballen van Delta te onderscheppen en vlak voor het einde wist Niels de bal net voor de doellijn weg te werken, om zo de nul vast te houden. Vlak voor tijd was het Paul die een corner direct in het doel wist te schieten, vlak voor de hoofdtribune van ons, waardoor er een mooie eindstand van 6-0 op het score bord stond na afloop. De poule zijn we door, het eerste doel is bereikt en nu  volgende week start competitie.
Gefeliciteerd mannuh!

Opstelling: Syb, Martin, Niels, Steven,65 ( Chris)  Lucas, Zeb,35e ( Thijs)  ,Ruben, Thijmen, Mike, Paul en Max, 70e ( Jesper)

Delta 1

Delta 2