Afdrukken

Informatie jeugdleden seizoenstart 2019-2020

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Logo AURORA kleur 1 klein

Werkhoven, september 2019

 

 

Beste jeugdleden van Aurora en ouders,

Eind augustus is het nieuwe voetbalseizoen weer van start gegaan. Wanneer de trainingen en wedstrijden precies plaatsvinden, is al met jullie gedeeld via de diverse groepsapps en in te zien in de app van voetbal.nl. Iedereen is weer ingedeeld voor wassen en rijden. We hebben er weer zin in!! De start van een nieuw seizoen is altijd een mooi moment om jullie te informeren over een aantal zaken:

 

Nieuwe jeugdvoorzitter: even voorstellen
Per dit seizoen heb ik, Tom van Elst, de functie van Eric van Rooijen overgenomen, als jeugdvoorzitter. De afgelopen drie jaar is Eric jeugdvoorzitter geweest. Ik wil hem danken voor al zijn inzet, toewijding en betrokkenheid de afgelopen jaren! Zeker in combinatie met het leiderschap van de huidige J012-2, zeker als kampioenenmaker!

Ik ben getrouwd met Mijke en vader van Jeltje, Phileine en Youp, die speelt in de J012-1. In het dagelijks leven werk ik bij KLM, op de afdeling kerosine verbranden . Zelf voetbal ik ook nog, en wel in het vierde, het team van Aurora met de meeste titels achter zijn naam! De afgelopen 5 jaar ben ik trainer geweest van het huidige J012-2. En nu tijd voor iets anders! Vanwege mijn werk is het lastig om op een vast moment in de week vrij te zijn. Om toch mijn steentje bij te kunnen dragen aan deze mooie club, heb ik mij beschikbaar gesteld voor een functie binnen het jeugdbestuur. Door als jeugdvoorzitter aan de slag te gaan, kan ik op een andere manier iets voor de club betekenen.

De jeugdcommissie bestaat uit negen vrijwilligers die zorgdragen voor het reilen en zeilen van de jeugdafdeling van Aurora. In de afgelopen jaren zijn er al mooie dingen voor de jeugd neergezet. Denk aan de voetbalschool, gelegenheid voor ROC-studenten om hier een stage te doen, extra techniektrainingen etc. Samen met de trainers en leiders is een aanzienlijke groep ouders, verzorgers en gepensioneerden wekelijks actief om ervoor te zorgen dat onze jeugdleden kunnen voetballen.

Desondanks kunnen we altijd meer vrijwilligers gebruiken. Zie ook Versterking gezocht. Een van de speerpunten dit seizoen is het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid. Hiervoor wordt op dit moment een plan uitgewerkt en horen jullie in de loop van het seizoen meer. Want alleen door de inzet van eenieder kunnen we ervoor zorgen dat Aurora jong, vitaal en fit blijft voor de toekomst!

vacatureVersterking gezocht!
Voor de jeugdcommissie zijn we nog op zoek naar versterking. Zo zijn we nog op zoek naar een coördinator voor alle meidenteams. De coördinator houdt de vinger aan de pols bij de aan haar/hem toegewezen teams en zorgt dat eventuele problemen tijdig opgelost worden. Daarnaast wordt de communicatie tussen jeugdcommissie en de leiders van de betreffende teams verzorgd.

Ook zijn we op zoek naar een extra coördinator voor scheidsrechterzaken in de jeugdcommissie. Het invullen van het scheids-rechters schema is elke week weer een hele klus en Annemieke kan daar hulp bij gebruiken. Er is een schema gemaakt voor alle jeugdteams maar door wijzigingen in wedstrijden op het laatste moment, afzeggingen etc dienen er voor het weekend soms nog vervangers geregeld en ingedeeld te worden.

Voor enkele teams hebben we op dit moment nog geen vaste trainer of zoeken we versterking, omdat sommige groepen vrij groot zijn. Dit geldt onder meer voor de J011, J012-2 en de MO13. Ben je of ken je een trainer voor één van deze groepen? Trainingsdagen en tijden zijn nu onder voorbehoud gepland, maar kunnen in overleg worden gewijzigd. Interesse in één van deze functies? Of wil je meer informatie? Schroom dan niet om contact op te nemen met Tom!

Teambezetting
Bij de meeste teams is de bezetting precies passend. Dit houdt in dat als er een speler niet mee kan doen bij een wedstrijd, dat de leiding soms voetballers tekort komt. Dit was in de eerste weken al een paar keer het geval. We kunnen natuurlijk niemand een leuk weekendje weg ontzeggen, daarom graag tijdig doorgeven zodat er vervanging geregeld kan worden.

Extra kleding
Vorig seizoen hebben alle leden één paar sokken en een broekje gehad van de vereniging. Mocht je nu je sokken kwijt zijn, of te hard gegroeid zijn, dan kun je een nieuw exemplaar aanschaffen. Deze zijn te koop op zaterdag in de voetbalkantine. Daar is ook een prijslijst beschikbaar.

Grote clubactie
De grote clubactie is weer van start gegaan. Alle jeugdleden onder 10, 11 en 12 proberen zoveel mogelijk loten te verkopen voor onze mooie club. Van de opbrengst organiseren we een leuk evenement of schaffen we nieuwe trainingsmaterialen aan. We wensen deze jeugdleden veel succes met het verkopen van zoveel mogelijk loten!

KNVBNieuwe wedstrijdvormen
Sinds het seizoen 2017/’18 speelt het gehele amateurvoetbal met aangepaste wedstrijdvormen voor pupillen. De wedstrijdvormen zijn aangepast om ervoor te zorgen dat alle jongens en meisjes lekker mee kunnen doen en in een wedstrijdvorm te laten spelen die beter aansluit bij jouw ontwikkeling als voetballer! Wil je meer weten over deze wedstrijdvormen, kijk dan hier.

Voetbalschool
Op zondag 15 september is de uitdagende Aurora voetbalschool weer van start gegaan! Dit wordt op 10 zondagen van 09.00 uur tot 10.30 uur georganiseerd op ons eigen sportpark. Aurora wil haar jeugd van mini’s tot en met 13 jaar - jongens én meisjes - daarmee de kans geven de technische voetbalvaardigheid verder te verbeteren, met beproefde methoden en onder professionele begeleiding. De kosten voor de voetbalschool bedragen € 75. De eerste training heeft inmiddels plaatsgevonden. De andere trainingen zijn gepland op 6 oktober, 3 en 17 november, 8 december 2019 en op 8 en 22 maart, 19 april, 24 mei en op vrijdag 12 juni vindt de laatste training plaats met afsluitende BBQ voor deelnemers en hun ouders. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan zo snel mogelijk! Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet hierin je naam, adresgegeven, je kledingmaat, je geboortedatum en je telefoonnummer. Noteer eventueel in welk team je speelt. Maar ook kinderen buiten SV Aurora zijn welkom! Iedereen (tussen 5 en 13 jaar) mag zich aanmelden!

Extra techniektraining voor de jeugd
Op vrijdag 11 oktober organiseert SV Aurora een extra techniektraining voor de jeugd. Alle jeugd is welkom tussen 18.00 en 19.00 uur.

Ledenvergadering
Bij de start van een nieuw seizoen hoort ook weer een ledenvergadering. Deze vindt plaats op donderdag 17 oktober 2019 om 21.00 uur. Meer informatie en de agenda volgt hierover op de website van Aurora. Noteer 17 oktober alvast in je agenda!

Jaarkalender
De volgende data kunnen jullie vast in de agenda zetten.

11-10-'19 Extra techniektraining voor de jeugd (van 18.00 -19.00 uur agenda
17-10-'19 Algemene ledenvergadering
27-10-'19 Inleverdatum boekje Grote Clubactie
22-12-'19 Kerstzaalvoetbaltoernooi (in Cothen)

Betreden grasveld
Voor het hele seizoen geldt (nog steeds): Alleen spelers, scheidsrechters en (wedstrijdbege-)leiders die een wedstrijd hebben, mogen het veld betreden. Volgens de KNVB-regels mogen ouders en andere fans van onze spelers het veld NIET betreden voor, tijdens of na de wedstrijd. Dit geldt ook voor het penalty schieten. Bezoekende teams worden hiervan op de hoogte gebracht door de leider.

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief of in het algemeen vragen of opmerkingen hebben voor de jeugdcommissie, benader één van ons dan gerust! We wensen iedereen een sportief en gezellig seizoen toe

Groeten namens de jeugdcommissie,
Tom van Elst
Jessica Spithoven

Printversie informatiebrief klik hier.