Afdrukken

Verslag VRIENDENSCHAAR MO11-1 - AURORA MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Vriendenschaar 200Deze zaterdag 5 oktober 2019 reisden we met de meiden van de MO11-1 af naar Culemborg. De wedstrijd was naar 12:30 uur verplaatst, waardoor we heerlijk uit konden slapen en uitgerust aan het einde van de ochtend aankwamen in Culemborg. We zochten kleedkamer 1 op en terwijl ze naar de opstelling luisterden aten de meiden hun meegebrachte boterhammen op. Na twee nederlagen moesten we in speelronde drie maar eens voor de volle winst gaan.

We spraken af over lange stukken naar elkaar over te spelen en vanaf het begin af aan fel te zijn. 

Na de peptalk liepen we naar veld 4. Een kunstgrasveld speciaal ingericht voor pupillenwedstrijden. De zon was inmiddels heerlijk door de bewolking heen gebroken en de scheidsrechter liet de aanvoerders van Vriendenschaar en Aurora tossen voor de aftrap. We kozen 'munt' en dat werd het ook. De aftrap was dus voor ons en de eerste voortekenen waren positief. We gingen van start met Lise op de goal. De bal ging rollen en al snel bleek een veldoverwicht voor onze Rood-Witten uit Werkhoven. De meiden zette met z'n allen goed druk en Vriendenschaar had het zichtbaar moeilijk. Onze kansen op een goal namen ook toe. Harde schoten gingen net over of we hadden net een aanname die nog niet lekker liep, wat er voor zorgde dat we de eerste 10 minuten nog niet tot score kwamen. Lise had op de goal daarentegen ook weinig te doen, dus dat was een goed teken. Na weer een goede aanval met goed drukzetten wist Vieve de 0-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Met een snelle counter van Vriendenschaar waren ze dicht bij de gelijkmaker, maar Lise stopte de bal uitstekend. Met een goal van Tessa direct hier achteraan liepen we snel uit naar comfortabele 0-2. 

Op het kunstgras stuiterde de ballen soms verraderlijk door. Onze meiden moesten de eerste helft nog even wennen aan het stuiteren van het kunstgras. Een van de ballen stuiterde door voor de voeten van Vriendenschaar en ze brachten zo de spanning terug in de wedstrijd 1-2. Toch was het overwegend de Rood-Witte machine uit Werkhoven die voor gevaarlijke momenten zorgde deze eerste helft. In de rust was er dan ook weinig aan te merken. De slogan van Berry Stevens werd uit de kast gehaald en het bleef dan ook bij een simpele: Vooral zo doorgaan! 

In de tweede helft speelden we met Fenne meer naar voren en nam Vieve de keeperpositie over van Lise. Na rust ging het snel. Fenne was op dreef en binnen 10 minuten was het van 1-3 naar 1-6. De time out volgde en Vieve vond het naar eigen zeggen wel wat 'saai' op goal. Saar was wel bereid om haar plek onder de lat over te nemen. In de resterende 15 minuten konden we freewheelend naar het einde. Goals van Fien en Tessa brachten ons totaal op 8 en het deerde niet dat Vriendenschaar er nog twee wist te maken. Fien speelde als centrale verdedigster een ijzersterke wedstrijd en het was mooi om te zien dat er zo veel verschillende meiden wisten te scoren. Met een zeer verdiende 3-8 overwinning gingen we de penalty's nemen. Net als iedere week vlogen er ook dit keer vele zeer verdienstelijk in en konden we met een tevreden gevoel kleedkamer 1 opzoeken. Met een bekertje ranja na afloop sloten we deze middag af en reisden we met een mooi resultaat weer af richting Werkhoven. We bedanken de meegereisde supporters en hopelijk zien we jullie volgende week in de thuiswedstrijd tegen Saestum weer langs te lijn. Tot dan! 

Trotse MO11 coach Leendert   

Vriendenschaar 1

Vriendenschaar 2

Vriendenschaar 3