Afdrukken

Verslag SVF JO19-1 - AURORA JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 5 oktoberber 2019 
Logo SVF  1 - 4 Logo AURORA kleur 1 150x180 
SVF Cothen JO19-1 vs AURORA JO19-1
   1e helft 5e Max, 23e Noud  
Ruststand                                            0 - 2                                            
63e   2e helft 47e Zeb, 70e Max  
Eindstand 1 - 4  

EERSTE COMPETITIEZEGE JO19 IN STREEKDERBY TEGEN S.V.F.-COTHEN:

Bijna zijn we compleet, vandaag kon Thomas na een blessure weer meedoen, nu zijn alleen Niel, Freek, die beiden terug komen van blessures en Paul nog afwezig. Maar binnen enkele weken  kunnen zij ook weer aansluiten zodat we een fitte selectie hebben van 16 man. De concurrentie wordt dan groot en voor ons is het dan puzzelen geblazen.
Maar vandaag was het uiteraard een prestige strijd om van onze buren te winnen, veel spelers kennen elkaar en zijn daar al vaak weken onderling mee bezig, maar naast prestige wilden we ook de eerste 3 punten bijschrijven om de nare smaak van het verlies bij Delta uit, weg te poetsen.
Vooraf werden de zaken weer doorgenomen en werden de afspraken gemaakt, zodat voor ieder taak en doelstelling duidelijk was. Dat het team gretig was, konden we gelijk zien, vanaf het fluitsignaal klapten onze mannuh er vol op en werd SVF op eigen helft vast gezet. Dat leverde in de eerste minuten al een mooie kans op, in de 5e minuut was het direct al raak door een mooie solo van Max, die de keeper fraai uitspeelde en de 0-1 op het bordt zette! Daarna was het eenrichtingsverkeer en konden wij met aardig voetbal van achteruit steeds de snelle Paul op rechts of Noud aanspelen. Maar ondanks de ene na de andere aanvalsgolf, spaarden we de buren uit Cothen door direct al afstand te nemen. Max was twee keer te slordig om de trekker over te halen, maar Noud wist halverwege de eerste helft de marge te verdubbelen door koelbloedig een voorzet binnen te schieten. SVF kon er weinig tegenin brengen, dat kwam mede door onze tomeloze inzet en strijd om juist steeds maar weer de onderlinge duels te winnen. Het was mooi om te zien hoe de herboren Mike op zijn favoriete linkerhalfstek zijn duels uit vocht en vaak ook aanvallend een steentje kon bijdragen. Lucas is ook weer verlost van zijn oogblessure en speelde prima op links en Thomas speelde centraal voor de verdediging alsof hij niet weg geweest was. Solide stopte hij de spits van SVF af en kon regelmatig mee opstomen om gevaar te stichten. Ruben is voor ons team een ware aanwinst, die met zijn inzicht en balvastheid een rustpunt is op het middenveld en je ziet dat het team ook beter ingespeeld raakt op elkaar. Kortom de eerste helft werd er prima gespeeld, waar SVF niet meer dan 2 a 3 keer op onze helft is geweest. Syb heeft enkel wat terugspeelballen moeten verwerken maar verder geen schot of wat dan ook op doel van de tegenstander gehad.

Met een 0-2 voorsprong gingen we aan de thee en ondanks deze mooie marge, wezen we elkaar erop dat het zeker nog geen uitgemaakte zaak zou zijn. Wij gingen er van uit dat SVF in eigen huis, zijn huid nog duur wilde verkopen, dus was het zaak om vanaf het begin er weer bovenop te zitten. Thijmen ging er uit voor Zeb, wat gelijk al perfect uitpakte, want de tweede helft was net bezig toen de goed vrijlopende Zeb door Paul werd aangespeeld en recht op het doel afstoomde en met een koel bekeken schot de 0-3 vlak na de rust aantekende! Een prima opsteker en een behoorlijke domper voor de Cothenaren zo vlak na de rust. Het verzet was nu echt wel gebroken en daardoor konden we rustig maar gecontroleerd de tweede helft gaan uitspelen. Maar dat laatste was nu juist de tweede helft wat ons parten ging spelen, want in plaats van rustig met goed positiespel de ruimtes te benutten, gingen we juist te gehaast en daardoor slordig spelen, waardoor SVF zelfs een aantal keren op onze helft kon komen. Kansen leverde dat niet direct op, maar door een te late en slordige omschakeling wist SVF halverwege de tweede helft wel de 1-3 binnen te schuiven. Even daar voor was er een scrimmage tussen Syb en een speler van SVF, waarin we ook al een doelpunt ter nauwer nood konden voorkomen. Door slordig spel van ons, kwamen er dus kansjes voor SVF. Dat was aanleiding om vanaf de kant de mannuh weer even op te peppen en wakker te schudden om zo niet de zege uit handen te geven. Toen ook Zeb nog halverwege de tweede helft geel en dus 10 minuten tijdstraf kreeg was het even alle hens aan dek, mocht ondergetekende ook nog effe afkoelen achter het hek, maar gelukkig bleven de mannuh koelbloedig. Met een man minder wist de wederom goed spelende Max aan alle Cothense hoop een einde te maken door de 1-4 binnen te knallen. Jesper was voor het laatste half uur  voor Noud in het veld gekomen en wist zelfs nog vlak voor tijd te scoren, maar zijn inzet ging helaas voor hem en ons net naast. Zou mooi zijn als de oud keeper zijn eerste goaltje kon meepikken!
Na 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en maakte een einde aan deze leuke sportieve pot! Wij waren dubbel blij uiteraard, vooral met de 3 punten zodat we langzaam aan naar boven kunnen gaan kijken.
Mannuh gefeliciteerd!

Opstelling: Jesper, Martin, Niels, Thomas, Lucas, Thijmen ( 45e Zeb) Ruben, Mike, Paul (20e Joris)  Max en Noud, ( 60e Jesper), 

SVF 1

SVF 2

SVF 3

SVF 4

SVF 5

SVF 6