Verslag 'T GOY 1 - AURORA 1

c700 klein'T GOY 1 - AURORA 1 1-1
Zondag 6 oktober 2019

Alles had de thuisploeg eraan gedaan om er weer een gezellige voetbalmiddag van te maken. Het slechte weer gooide roet in het eten. Op het natte kunstgrasveld had AURORA, dat niet gewend is om op dit soort ondergrond te voetballen, het de eerste helft moeilijk. Met strakke wind in de rug en slagregens begon AURORA aan de wedstrijd. De thuisploeg had vorige week verrassend verloren van WATERWIJK en wilde zich voor het thuispubliek herstellen en wel thuis tegen AURORA. Eind vorig seizoen wist 'T GOY deze wedstrijd met ruime cijfers te winnen en dat was het nu ook van plan in deze Krommerijn Streekderby.

De thuisploeg creëerde de beste kansen in de openingsfase en het had niet veel gescheeld of AURORA had al snel op achterstand kunnen staan. Dat gebeurde niet en AURORA kon wat terug doen al was het niet makkelijk met de doorschietende ballen op het natte kunstgrasveld. Een kopkans voor Bas van der Hoeven werd een prooi voor de keeper alsmede een te zacht schot van Milton van Dam. Bas van der Hoeven probeerde het daarna met een afstandsschot dat half geblokt werd door een verdediger en daarna gepakt kon worden door de Goyse keeper. Aan de andere kant moest keeper Aron van der Berg ook een paar keer handelend optreden. De aanvalsdriften van 'T GOY werd verdediger Thijs van der Brink bijna fataal. Gelukkig kon hij de wedstrijd voortzetten en bleef de overtreding onbestraft door de scheidrechter. Dat deed de scheidsrechter niet na een overtreding van Bas van der Hoeven, die eerder in de wedstrijd voor een onbeduidende overtreding geel had gekregen en nu zijn actie met een tweede gele kaart bestraft zag worden. AURORA moest met nog enkele minuten in de eerste helft verder zonder haar aanvoerder die het veld moest verlaten.

Met de stand 0-0 werd de tweede helft aangevangen. Trainer Henne Florie had verdediger Chris van der Lingen ingebracht voor aanvaller Hans Meijer. Tot overmaat van ramp kreeg AURORA een strafschop tegen nadat er een overtreding gemaakt was in het strafschopgebied. Protesten van AURORA-zijde hielpen niet waarna de penalty door 'T GOY aanvoerder Frank Vordeman werd benut. De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of AURORA keek tegen een 1-0 achterstand aan. Met één man minder en een strakke tegenwind begon AURORA aan een onmogelijke opgave. Hoe anders werd het. Ondanks het lichte overwicht van 'T GOY vocht AURORA voor alles wat het waard was. Er werd veel werk verzet door de AURORA spelers en dat werd beloond met een doelpunt. Na een uur spelen was het Dennis Nederhof die vanbuiten het strafschopgebied op het doel schoot en de keeper, die niet vrijuit ging bij deze goal, volledig verraste. Met nog een half uur te spelen was het de thuisploeg dat een vrije trap buiten bereik van keeper Aron van de Berg tegen de paal uiteen zag belanden. De duels werden steviger en daarvan werd verdediger Mike van Lunsen het slachtoffer. Ook deze overtreding liet de scheidsrechter onbestraft. Zijn vervanger was Kevin Oskam. Ondanks dat AURORA qua spelers in de minderheid was wist het toch enkele keren voor gevaar te zorgen. Aanvallers Daen van Dijk,Jeffrey Renzenbink en Sander de Bruin zorgde voor gevaar voor het doel van 'T GOY. De eindfase was het billen knijpen voor AURORA maar de verdedigers hielden stand al had een speler van 'T GOY een hele grote kans om de wedstrijd in blessuretijd winnend af te sluiten. Van dichtbij verprutste hij deze kans door de bal hoog over het doel te jagen.
Moe gestreden zochten de spelers van AURORA, die zich toch wel de morele winnaar mochten noemen, de kleedkamers op om te genieten van een welverdiende warme douche.

Kijk hier voor wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
47. 1-0 Frank Vordeman (penalty)
58. 1-1 Dennis Nederhof

Opstelling AURORA:
Aron van der Berg, Mike van Lunsen (63. Kevin Oskam), Thijs van der Brink, Bas van der Hoeven Roel Oudshoorn, Dennis Nederhof, Sander de Bruin, Milton van Dam (85. Tobias van Wijk), Daen van Dijk, Jeffrey Renzenbrink, Hans Meijer (45. Chris van der Lingen).