Afdrukken

Bekerverslag AURORA MO11-1 - VICTORIA MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Victoria 1 200Bekeravontuur MO11-1 strandt tegen Victoria 

Deze zaterdagochtend 19 oktober mochten onze meiden van de MO11-1 een vervolg geven aan het bekeravontuur. Victoria MO11-1, de grootste voetbalvereniging uit 't Gooi, kwam op bezoek.

Het was gezien de herfstvakantie rustig op ons sportpark. Twee bekerwedstrijden werden er gespeeld, maar verder was er vandaag geen competitie. Gezien de herfstvakantie waren vier van onze basisspeelsters afwezig en konden we gelukkig een beroep doen op Karlijn om ons team te versterken. Voor de wedstrijd bespraken we het strijdplan en begonnen we in de miezerregen aan de warming-up. 
De meiden van De Hilversumsche Cricket & Football Club Victoria (opgericht in 1893 en één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland) speelden zich ook alvast warm en we verwelkomden de leider van Victoria en onze jeugdwedstrijdleider. Langs de lijn waren veel toeschouwers aanwezig om deze meidenpot voetbal te aanschouwen. Om 09:30 uur ging de bal rollen en het werd een zware wedstrijd. Het regende niet alleen. Al snel bleek dat Victoria een ploeg goed op elkaar ingespeelde meiden bij zich had die de bal goed rond kon laten gaan. Onze rood-witte meiden moesten veel meters verzetten en hadden het zwaar. Doelpunten bleven in eerste instantie nog uit, maar gaandeweg de wedstrijd nam de druk van de meiden uit Hilversum toe en vonden zij hun vrije speelster voor de goal om feilloos af te ronden. Met een dikke 0-6 stand gingen we rusten. 

Terwijl we de regen op ons hoofd lieten neerdalen zochten we steun onder de paraplu's van de vele aanwezige ouders. We namen de tijd om even bij te komen. Zo zonder wissels was het tegen een sterke tegenstander flink aanpoten. We genoten van de meegebrachte peren-fruit-vitaminen en spraken eigenlijk maar 1 ding af. Blijven knokken en gaan voor de ere-treffer. 
Het tweede half uur creëerden we iets meer kansen, maar we moesten constateren dat Victoria een maat te groot was voor onze meiden. Het lukte ons nog wel om af en toe meer druk te zetten en Fenne zorgde met een schot voor de verdiende ere-treffer. Bij een 1-10 klonk het laatste fluitsignaal en mochten we nog een aantal fraaie penalty's nemen ter afsluiting van deze ochtend. Het bekeravontuur voor onze meiden van de MO11-1 zit er op en we kunnen ons hierdoor volledig focussen op het vervolg van de competitie. Maar eerst genieten van een welverdiende herfstvakantie. Volgende week maken we ons uitgerust weer op voor een uitwedstrijd tegen UVV. We bedanken alle supporters langs de lijn voor het trotseren van de regen en uiteraard voor de support. Hopelijk tot volgende week. Fijne herfstvakantie! 

Een trotse MO11-1 coach Leendert 

Victoria 1