Afdrukken

Verslag AURORA MO11-1 - JSV N'GEIN MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

MO11 1Deze zaterdagochtend 2 november speelden onze meiden van de MO11-1 een thuiswedstrijd tegen koploper JSV uit Nieuwegein. Het beloofde een onstuimige ochtend te worden met herfstbuien, maar bij aankomst op ons sportpark was het eigenlijk heerlijk zacht herfstweer. Voor de wedstrijd namen we de opstelling door en begonnen de meiden gedisciplineerd aan hun warming-up. We schudde de hand van de leider van JSV en hoopten op een mooie voetbalochtend. 

 

Nog voor de aftrap werd een nieuwe teamfoto geschoten voor op de website en namen we nog kort ons strijdplan door. De ploeg uit Nieuwegein maakte zich ook klaar voor de aftrap en het was duidelijk dat zij qua fysiek in ieder geval met veel speelsters een grote voorsprong hadden op onze meiden. Voor de aftrap namen we dan ook snel nog door dat er strijd geleverd zal moeten worden om hier een resultaat neer te kunnen zetten. De meiden knoopten het tussen hun oren, deden de Yell en waren klaar voor de strijd. 

De bal ging 09:30 uur rollen en we speelden goed voetbal. Op de training wordt veel nadruk gelegd op het snel overspelen van de bal en de eerste helft waren een aantal vlotte combinaties terug te zien in het spel. Er waren kansen over en weer en de meiden van de MO11-1 gaven JSV goed partij. Een hoog schot van JSV kon nog door keepster Vieve in de goal aangeraakt worden, maar belande desondanks achter haar in de goal (0-1). Een doelpunt dat bij JSV als een opluchting zal hebben gevoeld, want onze Aurora meiden gaven goed partij. We werden brutaler in de wedstrijd en met collectief drukzetten was het Fenne die de stand weer gelijk wist te trekken (1-1). 

Met die stand gingen we rusten en namen we de vertrouwde fruit-vitamine in. In de rust hadden we maar 1 opdracht. Om zo te blijven spelen. Want het ging uitstekend en met een beetje geluk zou er zelfs een stunt in kunnen zitten deze ochtend. De bal ging rollen voor het tweede bedrijf en daarin kreeg de Aurora verdediging het zwaar. JSV beschikte over een meidenploeg met veelal een kop grotere meiden en voetbal technisch wisten zij op het middenveld de bal zuiverder en krachtiger te raken dan onze meiden. We moesten achteruit lopen en kregen vrij snel de 1-2 om de oren. Het was nu zaak om vol te blijven houden. De meiden van Aurora deden er alles aan en hadden sporadisch nog een goede kans, maar het was JSV dat het overwicht wist uit te drukken in een 1-5 eindstand. De energie was op en tot overmaat van ramp ging het de laatste 5 minuten ook nog flink doorregenen. Bij het eindsignaal werd dat nog gecombineerd met flinke windvlagen, maar omdat we toch al nat waren besloten de meiden om nog wel penalty's te nemen na afloop. 

In een wat verhoogd tempo werden die in de stromende regen genomen en er vlogen ook deze week weer mooie exemplaren binnen. Snel zochten we de kleedkamer op voor een lekkere beker ranja en konden we ondanks de 1-5 toch terugkijken op een zeer verdienstelijke pot voetbal. Volgende week ontvangen we DVSU MO11-2 op onze eigen velden en gaan we opnieuw strijden voor de volle winst. We bedanken de supporters langs de lijn en hopelijk kunnen we volgende week opnieuw op jullie aanwezigheid rekenen. Tot dan! 

Een trotse MO11-1 coach Leendert.  

MO11 1