Van de schrijvende Scheids

VRAURORA VR1 - ANTIBARBARI VR2  2-2
Zondag 10 november '19

Afgelopen zondag moest ik de wedstrijd fluiten tussen dames 1 van Aurora en Antibarbari 2 uit Rotterdam.
Van deze club had ik nog nooit van gehoord. Dacht eerst dat het een club uit Turkije was , maar na wat informatie ingewonnen te hebben bleek dat deze club uit Rotterdam kwam en moet zeggen dat het een hele nette club is met zeer sportieve voetbalsters. In het net nog niet uitverkochte sportpark begon de wedstrijd eerst met de pupil van de wedstrijd. Vandaag waren het er twee die samen overspelend bij de keepster van Antibarbari de 1 -0 scoorde.

Ik schreef gelijk in mijn boekje de 1-0 voor Aurora maar werd op mijn vingers getikt dat deze niet mee telde (heb nooit een wedstrijd gefloten waar een pupil van de week mee deed, dus wist dat niet, haha). Was wel jammer want de wedstrijd eindigde in 2-2 , anders was het 3-2 geweest.
Het was in ieder geval een goede wedstrijd met goed voetbal van beide kanten met kansen over en weer. Aurora was wel gehavend omdat men precies 11 fitte  speelsters hadden en 1 geblesseerde speelster die na de rust op doel ging staan, wat ze achteraf  beter niet hadden kunnen doen want na een kwartier moest ze al gewisseld worden. Mijn stelling is als je geblesseerd bent speel dan niet, ook omdat de blessure erger kan worden en daardoor langer uit de roulatie bent .
Aurora kwam met 2-0 voor wat niemand had verwacht, maar de instelling van de meiden was top. Wat mij opviel was dat Martine Ploeg, die voorheen veel blessureleed heeft gehad, op doel stond en echt als een beer stond te keepen en zeker Aurora in de wedstrijd hield met diverse goede reddingen (ik kan het weten als oud keeperstrainer).
Helaas in de tweede helft raakten de krachten een beetje op en konden de rotterdammers terug komen tot 2-2. Het bleef tot het eind spannend en ik floot na wat blessure tijd erbij te hebben getrokken af en iedereen ging tevreden van het veld af. Na de wedstrijd complementeerde ik de beide trainers met het vertoonde spel en de goede inzet van de meiden. Kim van Oostrom uit het 't Goy die ik goed ken (familie) had van de zomer een mooie transfer gemaakt naar Aurora en is zeker een versterking voor Aurora dames 1.
Vond het in ieder geval een mooie goede pot om te fluiten en wie weet tot de volgende keer.

De schrijvende scheids.