Afdrukken

Verslag AURORA 1 - GEINBURGIA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

c700 klein aAURORA 1 - GEINBURGIA 1 6-1
Zondag 17 november '19

Na de verrassende overwinning van vorige week uit bij Sporting Almere ging AURORA ook deze wedstrijd vol voor de winst om zo aansluiting te krijgen met de top van de ranglijst. Tegenstander GEINBURGIA was voor AURORA een totaal onbekende ploeg die qua stand op de ranglijst in de onderste regionen verkeerd. Op papier zou winst dus mogelijk kunnen zijn. Van onderschatting was bij AURORA geen sprake.

In de eerste paar minuten van deze wedstrijd kregen Dennis Nederhof en Milton van Dam al grote kansen om AURORA op een riante voorsprong te helpen. Echter het eerste doelpunt dat viel kwam van de voet van een speler van GEINBURGIA waarbij keeper Aron van de Berg niet geheel vrijuit ging. Hij herstelde zich gedurende de wedstrijd met een paar fantastische reddingen. AURORA herstelde zich snel en mocht enkele minuten laten vanuit een strafschop wegens een handsbal, de gelijkmaker binnenschieten. Sander de Bruin benutte deze strafschop. AURORA ging gelijk door en Jeffrey Renzenbrink maakte kort daarna de 2-1. AURORA bleef aanvallen en kreeg een aantal prima kansen om de voorsprong te verhogen. Tobias van Wijk, Jeffrey Renzenbrink en Milton van Dam waren in die fase dichtbij een doelpunt. Tegen het einde van de eerste helft kreeg AURORA dan toch de beloning voor het aanvallende spel. Het was opnieuw Sander de Bruin de 3-1 liet aantekenen. Nadat keeper Aron van de Berg nog een vrije trap onschadelijk had gemaakt scoorde AURORA opnieuw. Vanuit een corner kopt Dennis Nederhof de bal hard tegen de touwen. Met deze stand werd er gerust.

Komende uit de kleedkamers ging AURORA direct door met het creƫren van kansen maar doelpunten bleven voorlopig uit. Na een uur spelen kreeg GEINBURGIA de kans om het doelpuntenverschil te verkleinen maar zoals eerder vermeld voorkwam keeper Aron van de Berg dat met een aantal fantastische reddingen. Uiteindelijk was het toch weer AURORA dat wist te scoren. Vanaf de rand van het strafschopgebied wist Milton van Dam de keeper te verrassen en de stand op 5-1 te brengen. Daarna ging het mis met de gasten uit Amsterdam. Een verdediger van GEINBURGIA kreeg direct een rode kaart nadat hij Milton van Dam onderuit had gelopen en kon gaan douchen. Vervolgens kon er nog een ploeggenoot vertrekken met een rode kaart na opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Trainer Henne Florie wisselde daarna 2 speler en kort daarna was het invaller Max de Jong die de bal in de verre hoek schoot. AURORA nam gas terug en zag kort voor het einde nog een speler van GEINBURGIA met rood vertrekken nadat hij in een duel om de bal natrapt richting een speler van AURORA. Aan de uitslag veranderde er daarna niets meer.
Jammer dat het duel met 3 rode kaarten beƫindigd werd. Het was totaal geen onsportieve wedstrijd. Met deze overwinning klimt AURORA weer naar het linker rijtje van de competitie.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
8) 0-1
10) 1-1 Sander de Bruin (penalty)
15) 2-1 Jeffrey Renzenbrink
40) 3-1 Sander de Bruin
44) 4-1 Dennis Nederhof
66) 5-1 Milton van Dam
79) 6-1 Max de Jong

Opstelling AURORA: Aron van de Berg, Roel Oudshoorn, Chris van der Lingen, Bas van der Hoeven, Kevin Oskam, Tobias van Wijk, Dennis Nederhof, Milton van Dam (74 Ruben van der Hoeven), Daen van Dijk (72 Max de Jong), Jeffrey Renzenbrink, Sander de Bruin