Afdrukken

Verslag DESTO MO11-4 - AURORA MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Desto 2 200Deze zaterdagochtend 30 november 2019 speelden onze meiden van de MO11-1 een uitwedstrijd bij Desto in Utrecht/Vleuten. Toen we de deur uitstapten was het rond het vriespunt. We krabden de autoruiten en in een felle ochtendzon zochten we onze weg naar het sportpark. Syenna viel vanochtend bij de MO9-2M in en de overige meiden verzamelden vroeg op de parkeerplaats van ons sportpark.

Bidons en ballennet snel in de auto en met 3 auto's reden we richting Vleuten. 
Aangekomen was het even zoeken naar een geschikte parkeerplek op het grote terrein en begaven we ons naar het wedstrijdsecretariaat. Daar hoorden we dat we in kleedkamer 3 ons in de rood-witte aurora tenues mochten hijsen. Zo gezegd, zo gedaan en na een korte bespreking liepen we snel met onze spullen naar veld 4B voor de warming-up. Het voetbalveld was natuurlijk gras dat te lijden had gehad onder de vele regen van afgelopen dagen. Maar ondanks een aantal flinke klei-platen, wat er goed op te voetballen. Met twee wissels en Vieve onder de lat trapten we 09:30 uur af. We gingen zien of onze meiden de zegereeks voort konden zetten. Voor aanvang van de wedstrijd hoorden we dat Desto een aantal geblesseerden en zieken had, dus dat kon betekenen dat we een verzwakte ploeg tegenover ons kregen, of dat Desto juist een aantal versterkingen uit hogere teams deze ochtend had opgetrommeld. We gingen het zien. De bal ging rollen en we speelden de eerste helft recht tegen de fel schijnende zon in. Dat maakte het zicht wat moeilijker, maar verder was het prima voetbalweer. 
De eerste minuten was het aftasten. Wennen aan het veld, aan de zon en zoeken naar kansen. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en Aurora probeerde de opening te vinden in de Desto verdediging. In de vijfde minuut lukte Fenne dat uitstekend en bracht ze ons op 0-1. De kop was er vanaf en nu was het op jacht naar meer goals. Niet veel later had Vieve problemen met het nemen van een doeltrap. De bal mistte kracht en belandde recht in de voeten van de spits van Desto. Deze had vanaf vier meter een vrije schietkans en schoot de bal hoog de lucht in. Vieve keek recht in de zon en zag de bal achter zich in het net vallen (1-1).  We moesten dus weer opnieuw beginnen, maar dat mocht gezien de stand op de ranglijst geen probleem zijn voor Aurora. Het was hoe dan ook zaak om Desto als middenmoter onder ons te houden op de ranglijst. We trapten af en lang in de eerste helft kwamen we niet tot scoren. Kansen waren er voldoende. We schoten op de paal en een schot van Annemijn (die met de week beter gaat voetballen) ging maar rakelings naast. De druk nam toe en Fenne bezorgde met een kopbal de bal bij Tessa die midden in het strafschopgebied stond. En met dat soort kansen weet Tessa wel raad. Vlak voor rust kwamen we op een verdiende 1-2 voorsprong. 
Tijdens de fruitvitaminen bespraken we ons strijdplan voor de tweede helft. We speelden goed voetbal en gingen de tweede helft met de zon in de rug spelen. Fenne nam de gloednieuwe Aurora keepershandschoenen over van Vieve en we gingen vol goede moed het veld weer in. De eerste vijftien minuten na rust waren een genot voor het oog. De meegereisde supporters, waaronder woensdagavond trainer Paul-Martijn, genoten van uitstekend voetbalspel van onze Aurora meiden. Overspelen, moeilijk maken bij balverlies, passjes over lange afstanden, 1-2-tjes, alles zat erbij. En dat overwicht liet zich ook uitdrukken in de score. Met goals van Vieve, Fien, Tessa (2x), Fien en Lise liepen we uit naar 1-8. Vooral ook de goal van Lise was een prachtige. Een voorzet van rechts van Fien werd in een keer laag over de grond op de pantoffel genomen en plaatste Lise de bal hard in de rechteronderhoek, ver uit het bereik van de Desto keepster. We voetbalden met veel overmacht naar het einde van de wedstrijd. Desto had nog wel een kans of twee, maar die werden zeer vakkundig uit het doel gehouden door goed keeperswerk van Fenne. Yfke bracht met een schot de eindstand van 1-9 op de borden en we konden zeer tevreden de penalty's na afloop nemen. 
Het was een mooie voetbalochtend, waarin we vooral de tweede helft zeer goed voetbal lieten zien. We zochten kleedkamer 3 weer op waar Yfke nog trakteerde voor haar verjaardag op een lekker zakje chips. Heel tevreden stapten we weer in de auto naar ons geliefde Werkhoven. We klimmen naar de derde plek op de ranglijst en ontvangen volgende week Houten op ons eigen sportpark. Hopelijk begroeten we ook dan weer veel supporters langs de lijn. Tot dan! 

Een trotse MO11-1 coach Leendert. 

Desto 1

Desto 2