Verslag AURORA JO19-1 - JSV N'GEIN JO19-3

AURORA JO19-1 vs JSV NIEUWEGEIN JO19-3
32 Noud  1e helft 5en 15e
Ruststand                                            1 - 2
47e Max, 73e Ruben (pen.)  2e helft 65e en 72pen.
Eindstand 3 - 4

JO19 SLUIT NAJAARSCOMPETITIE TELEURSTELLEND AF:

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie, was thuis tegen JSV uit Nieuwegein.
De maand november was voor onze mannuh, nog niet succesvol geweest, met uitnederlagen tegen Hercules en FZO, werd het weer eens tijd om de punten in Werkhoven te houden. Geleerd van onze fouten, hoopten we dat het vandaag beter zou gaan. Ook in deze competitie kregen we te veel doelpunten tegen uit standaard situaties. Vooral uit corners blijken we steeds weer kwetsbaar te zijn. Deze zaken werden dan ook besproken in de wedstrijdbespreking, waarin ook zaken als veel beweging zonder bal, slim spelen de aandacht kregen.
Zonder Joris en Syb begonnen we vandaag vol goede moed in een 1-4-3-3 opstelling. Beide vleugelspelers Paul en Noud waren er weer, dan spelen we toch aanvallend beter dan met twee spitsen.
Maar vanaf het begin werd duidelijk, dat we met de invulling op bepaalde posities niet in beste doen waren. Niel wilden we deze wedstrijd als stopper laten spelen, zodat we met een sterk middenveld, met Ruben, Paul en Thomas, veel druk naar voren konden zetten, om zo samen met de 3 aanvallers snel te kunnen scoren. Het liep helaas compleet anders. Niel stond tegen een boomlange centrumspits, die niet echt balvaardig was, maar wel fysiek Niel compleet de baas was. Dit moesten we dan ook jammer genoeg omgooien, zodat Thomas weer als stopper ging spelen en Niel naar het middenveld verhuisde. Probleem was echter dat we dit na 20 minuten spelen deden en toen al tegen een achterstand aan keken van 0-2 . De eerste goal, viel alweer na 5 minuten, omdat de buitenspel val niet werd opgeheven en de 0-2 was nog veel schrijnender, want de eerste de beste corner van JSV werd door een speler van hun, die geheel vrij stond bij de eerste paal , ingeschoten. Was het vorige week een speler bij de tweede paal die ongehinderd kon binnen koppen en nu was het weer raak uit een corner. Om moedeloos van te worden, dat dit soort simpele situaties finaal fout aflopen steeds. Hoe dan ook met een 0-2 stand op het bord, moest Thomas centraal in de verdediging voor meer rust gaan zorgen, zodat we langzaam aan weer aan voetballen toe zouden komen. Ook vandaag weer, werd er voor iedere meter gestreden, aan de werklust ligt het absoluut niet bij deze groep. Het probleem zit hem vooral in de communicatie, beweging zonder bal, slim met de situaties omgaan enz. Kortom een hoop basis principes die veel beter moeten. De rest van de eerste helft kwamen we dus iets meer onder de druk van JSV vandaan en kregen we wat kansjes. Deze tegenstander was absoluut een van de mindere teams, waarvan we feitelijk simpel van zouden moeten winnen. We spelen de laatste weken echter meer tegen ons zelf dan tegen de tegenstander waardoor we het moeilijk hebben. gelukkig, konden wij na de zoveelste corner wat terugdoen. Uit een volkomen onoverzichtelijk chaos, wist Noud, op wonderbaarlijke wijze zijn voet tegen de bal te krijgen om zo een klein kwartier voor rust de aansluitingstreffer te maken.
In de rust, werden Freek, Niel, Zeb en Paul vervangen, voor hen kwamen Lucas, Max, Mike en Thijmen erin.

Het was duidelijk dat we in de tweede helft, met het basisteam, JSV \ouden moeten oprollen en na enkele minuten was het Max alweer die de gelijkmaker op het bord zette. Direct daarna ontwikkelde zich een ware storm op het doel van JSV, de tegenstander was compleet de weg kwijt, maar wist steeds weer op wonderbaarlijke wijze een of meerdere doelpunten te voorkomen. Wat krijg je dan in dit soort wedstrijden, precies”: kansjes voor de tegenstander. Halverwege de 2e helft kon JSV iets meer terug doen en met een paar counters wisten ze het ons moeilijk te maken. omdat we ongelofelijk slecht reageerden in de omschakeling, wist JSV geheel tegen de verhouding in uit een counter de 2-3 te maken, even later kregen ze nog een penalty omdat de bal op de hand van thomas kwam en de scheids niets anders kon doen, dan de bal op de stip te leggen. Met een 2-4 op het bord en nog een dik kwartier te gaan werd het een kansloze missie. Gelukkig kregen wij een penalty een minuut later omdat Max in de 16 werd gevloerd. Zo stond het plots weer 3-4 met nog 15 minuten op de klok. JSV trok zich nu massaal terug en een storm van aanvallen van ons ontwikkelde zich richting het doel van JSV, maar het vernuft, de rust en precisie ontbrak vanmiddag om er minimaal nog een meer dan terecht gelijkspel uit het vuur te slepen. Zo moesten we voor de derde keer op rij de punten weggeven, waarvan die vandaag wel de meest zure waren. Tegen een matige tegenstander wisten wij het veldoverwicht door eigen toedoen niet om te zetten in een klinkende overwinning. Zo is voor ons de najaarscompetitie teleurstellend en als een nachtkaars uitgegaan. En zullen we naar alle waarschijnlijkheid ergens onderaan gaan eindigen. Over twee weken zijn alle andere teams uitgespeeld en weten we definitief waar we zijn geëindigd. Voor ons rest ons voor de winterstop nog een bekerwedstrijd bij Huizen uit, tegen een zeer sterke tegenstander.
Mannuh, succes!

Opstelling: Jesper, Martin, Niels, Niel, ( 46e Thijmen), Freek,( 46e Lucas), Thomas, Paul V (43e Mike), Ruben, Paul S, Zeb ( 46e Max) en Noud.

JSV 1

JSV 2