Van de schrijvende scheids

c 700 2Vandaag moest ik het derde fluiten thuis tegen koploper Heracles 3 uit Utrecht.Omdat tweede ook om twee uur thuis moest voetballen speelde het derde op veld twee. Allemaal geen probleem ook omdat het veld prima is en er lekker op gevoetbald kan worden. De wedstrijd begon precies om twee uur en bij derde was er geen pupil van de week zodat we gelijk konden starten.

Na ca een kwartier spelen stond het al 0-2 voor de gasten uit Utrecht die ook kampioen willen worden. Tenminste hoorde de spelers van Heracles al roepen van kom op Kampioenen.Aurora herpakte zich en kwam al vrij snel op 1-2. De grensrechter van Heracles stond te vlaggen voor buitenspel maar ik stond goed opgesteld als scheids en zag dat het geen buitenspel was en deze treffer goed keurde. Als een bal terug wordt gespeeld kan het nooit buitenspel zijn was mijn mening hierover. Voor een scheids in deze competities is  het soms moeilijk fluiten wat betreft  de beslissingen van de grens omdat dit vaak de reserve spelers zijn die staan te vlaggen en soms de eerste keer in hun leven een vlag in de handen hebben. Daarom probeer ik als scheids zo op te stellen in het veld dat ik de buitenspel situatie zelf goed kan overzien en de grens in de gaten te houden met alle respect. Aurora begon steeds beter te voetballen en iedereen vocht voor elke meter. Op een gegeven moment in de tweede helft stond het 3 – 3 en kon de wedstrijd alle kanten op. Vandaag moest ik wel de kaarten uit de zak halen ( niet de zak van zwarte piet ) . eerst kreeg speler van aurora terecht geel en tegen eind van de wedstrijd ook een gele prent voor Heracles, die gelijk kon gaan douchen omdat men er 10 minuten eruit moet en de wedstrijd nog ca 5 minuten duurde. Aurora was namelijk verdiend op 4-3 gekomen en de gasten er steviger tegenaan gingen en een speler van Heracles wat onbesuisd erin ging en hiervoor geel kreeg. Volgens een vrouwelijke supporter waar ik mee terug liep naar de kleedkamers ( die zelf ook voetbalt bij de dames) kreeg ik te horen dat de kaarten terecht waren en ik goed had gefloten. Dat was een mooie bevestiging wat ik zelf ook had gedacht.Wat me dan weer tegenvalt vandaag , is dat de tegenstander niet eens de moeite neemt om de scheids te bedanken voor het leiden van de wedstrijd omdat zij hadden verloren en dus aan de scheids lag wat niet het geval was. Hoop de volgende keer dat men zo sportief is om de man in het zwart netjes te bedanken, omdat deze mensen vrijwillig op het veld staan om een wedstrijd te leiden. Want zonder scheids geen wedstrijd.
Tot de volgende keer weer.