Verslag ARDAHANSPOR 1 - AURORA 1

c700 klein aARDAHANSPOR 1 - AURORA 1 3-1
Zondag 1 december 2019

Het vorig seizoen uit de 5e Klasse gepromoveerde ARDAHANSPOR uit Utrecht was van,middag de tegenstander van AURORA. De Utrechtse ploeg doet het erg goed en staat momenteel op de 2e plaats van de ranglijst. Na een zoektocht van de kleedkamer en de sleutel daarvan, Sportpark Lunetten wordt momenteel verbouwd, kon de wedstrijd beginnen. De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheid maar het was Daen van Dijk die aan de andere kant zichzelf knap vrij speelde om vervolgens in een kansrijke positie AURORA aan de leiding had kunnen brengen.

Zijn schot, dat recht op de keeper afging, werd gestopt. Enkele minuten later verspeelde Sander de Bruin de bal bij een aanval van AURORA en daar profiteerde ARDAHANSPOR met een snelle counter van. Keeper van de Berg was kansloos op de laag en hard ingeschoten bal. Een behoorlijke tegenvaller voor AURORA dat daarna de Utrechtse spits alleen op keeper Aron van de Berg zag afgaan. Van de Berg wist gelukkig zijn schot met de voet tot corner te verwerken. De aanvallen van ARDAHANSPOR bleven daarna gevaarlijk maar zonder gevolgen. Roel Oudshoorn had de gelijkmaker moeten maken maar geheel vrijstaand voor de Utrechtse keeper schoot hij de bal recht op hem af i.p.v. te kiezen voor een hoek. Bij een scrimmage voor het doel van ARDAHANSPOR lukte het Bas van der Hoeven om de bal in het doel te werken. Helaas voor AURORA was dit vanuit een buitenspelsituatie en ging het feest niet door. Ook Tobias van Wijk kreeg een prima mogelijkheid maar hij had zijn vizier niet goed staan want de bal verdween hoog over het doel. Roel Oudshoorn moest het daarna ontgelden bij een aanval. Hij werd met de voet vol in het gezicht geraakt door een verdediger die daarvoor de gele kaart ontving. Gelukkig kon Roel na behandeling verder. De vrije trap van Sander de Bruin werd feilloos door Bas van der Hoeven in de kruising gekopt. Dat betekende het 50e doelpunt voor Bas in het shirt van AURORA 1. ARDAHANSPOR drong daarna aan maar AURORA bleef zonder enig probleem stand houden tot de rust.

Na een behoorlijke wandeling van de kleedkamers naar het veld begon AURORA aan de tweede helft. Gezien het vertouwen dat AURORA had opgebouwd in de eerste helft wilde het doordrukken. Het was echter de thuisploeg die al snel de 2-1 liet aantekenen. Vanuit een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd de bal hard en onhoudbaar in de kruising geschoten. De schrik voor AURORA was nog niet verdwenen of de Utrechtse ploeg liep verder uit. Nadat eerst een schot rakelings over het doel van AURORA werd geschoten was het kort daarna wel raak. Met een laag schot in de verre hoek werd keeper van de Berg verrast. AURORA viel terug en ARDANSPOR kreeg opnieuw kansen waarbij de Werkhovense keeper in actie moet komen om erger te voorkomen.
Na ruim een uur spelen kreeg dezelfde speler van ARDAHANSPOR bij een verdedigende actie zijn tweede gele kaart, zo dacht iedereen. Nadat de scheidsrechter hierop gewezen werd raadpleegde hij iemand langs de zijlijn waarna hij meldde dat hij een andere speler bij de overtreding op Roel Oudshoorn in de eerste helft in zijn boekje had staan. Ondanks protesten van AURORA mocht speler nummer 17 gewoon op het veld blijven staan. De wedstrijdfoto's geven aan dat de scheidsrechter fout zat, maar dat kan gebeuren. AURORA probeerde daarna de draad weer op te pakken. Kansen voor Roel Oudshoorn en Bas van der Hoeven leverde niets op en AURORA mocht niet klagen over de riante kansen die ARDANHANSPOR naliet om te benutten. Er veranderde niets meer aan de stand en werd door de scheidrechter in een al in duisternis gevallen sportpark, afgefloten.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
14.) 1-0
35.) 1-1 Bas van deer Hoeven
49.) 2-1
54.) 3-1

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Pepijn van der Poel, Chris van der Lingen, Thijs van de Brink, Kevin Oskam (67. Max de Jong), Tobias van Wijk (62. Jim van der Hoeven), Bas van der Hoeven, Roel Oudshoorn, Daen van Dijk, Sander de Buin, Jeffrey Renzenbrink.