Afdrukken

Verslag JONATHAN MO11-2 - AURORA MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Jonathan 200MO11-1 goed van start in 2020! 

Deze zaterdagochtend mocht de MO11-1 aantreden in Zeist tegen de MO11-2 van Jonathan. We moesten deze ochtend het helaas stellen zonder Tessa, maar de overige meiden hadden er zin in om weer de wei in te gaan. Met een frisse temperatuur, maar verder een lekker zonnetje arriveerden we in Zeist. 

 

Op veld 5D moest het gaan gebeuren en we stelden ons voor aan de leider van Jonathan en de jeugdwedstrijdleider van deze ochtend. Na de winterstop zijn we opnieuw ingedeeld bij grotendeels ook nieuwe ploegen. Dus we gingen kijken hoe de tegenstand zou zijn deze ochtend. De bal ging rollen en Vieve keek op de goal de eerste helft tegen de zon in. Al snel bleek dat Jonathan een goed voetballende ploeg had. Ballen werden vlot naar elkaar overgespeeld en we konden aan de bak. De eerste 10 minuten was het aanpoten. Het lukte onze meiden nog niet echt om tot kansen te komen, maar gelukkig stond de verdediging haar mannetje en kwam het ook niet tot levensgrote kansen voor Jonathan. Het tweede gedeelte van de eerste helft wisten we de druk meer op te voeren. 

We gingen zelf de bal ook over grotere afstanden overschieten en het was Fien die links voor de goal met haar rechterbeen verwoestend uithaalde. De bal vloog hard in de verre hoek: GOAL! We kwamen, wellicht iets tegen de verhouding in, op een 0-1! Het harde werken van alle meiden zorgde er eind van de eerste helft voor dat de pijp wat leeg begon te raken. Kort voor rust wist Jonathan, in een tijdsbestek van twee minuten, de stand weer in haar voordeel om te draaien: 2-1. 

De rust en de vertrouwde fruitvitaminen kwamen dus als geroepen en we spraken de tactiek voor de tweede helft door.  We moesten vooral veel druk blijven geven. Moeilijk maken zodra we konden en proberen onze posities te blijven behouden. Vieve wisselde haar keepershirt met Fenne en we trapten af voor de tweede helft. 

Daarin hadden we de zon in de rug en we gingen meer en sneller overspelen. Er kwam meer ruimte en de keeperswissel bij Jonathan gaf ons wat meer kansen bij onzekere uittrappen. De Aurora meiden voelden dit ook en gingen meer druk zetten. Bij een van de aanvallen kreeg Jonathan op de doellijn de bal niet onder controle. In een rommelige scrimmage rolde de bal met een laatste zetje van Fien over de doellijn: 2-2. Jonathan greep in en wisselde de keepster. Aurora ging op zoek naar meer dan een gelijkspel. Tegelijkertijd was het zaak om de boel dicht te houden, want Jonathan brak af en toe gevaarlijk door. Maar centraal achterin hadden we vandaag Reza staan en die haalde meerdere malen de angel uit de aanval van Jonathan. Tien minuten in de tweede helft was het wederom Fien die de bal goed aannam voor de goal en de 2-3 voorsprong noteerde! 

Met nog 20 minuten voor de boeg was het zaak stand te houden. We knokten voor elke bal en gaven niet op. Jonathan had kansen, maar Fenne keepte fantastisch. In een modderpool voor de goal wist ze de bal keer op keer tegen te houden. Op die ene keer na, waarbij de bal uit het niets onder haar door rolde voor de voeten van een speelster van Jonathan. Die had de gelijkmaker voor het intikken, maar een katachtige reflex (je kunt zien dat Fenne wekelijks keeperstraining heeft) zorgde dat Fenne haar slippertje uitstekend herstelde. 

In deze spannende wedstrijd bleven alle meiden strijden tot het einde. En met resultaat. De jeugdwedstrijdleider floot voor het eindsignaal en de armen konden in de lucht. De eerste winstpunten in 2020 waren binnen en we namen met een tevreden gevoel de penalty's. 

De MO11-1 startte dit nieuwe jaar dus met een uitstekende overwinning tegen Jonathan. We bedanken alle meegereisde supporters langs de lijn en hopen jullie volgende week bij de uitwedstrijd tegen AFC Quick 1890 opnieuw te mogen begroeten. Tot dan! 

Een trotse MO11-1 coach Leendert 

Jonathan 1

Jonathan 2