Verslag AURORA JO19-1 - JONATHAN JO19-4

Ruststand                                            1 - 0
   2e helft
Eindstand 1 - 0

WINST J019, MAAR STROEF BEGIN VOORJAARSCOMPETITIE 2020:

Na de rugby clinic vorige week bij The Pink Panthers, stond vandaag de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Deze week was er goed getraind en onze mannuh hadden er zin in vandaag om gelijk een goed resultaat neer te zetten. De afwezigen waren Mike, tot maart in Oostenrijk, Freek (verstandskies getrokken) Martin ( wintersport ) en Joris moest werken. Gelukkig dus geen geblesseerden.

De tegenstander was voor ons een onbekende, in de najaarscompetitie troffen we een ander team van Jonathan, waar we van hebben gewonnen, dus was het in het begin wat aftasten, wat de sterke punten waren van onze tegenstander.

De eerste paar minuten werden we teruggedrongen door de bezoekers, dat kwam ook mede vanwege de straffe wind die schuin over het veld stond tegen ons in de eerste helft. Na een minuut of 3 kon een speler van Jonathan doorbreken, via de counter, maar gelukkig was Syb alert en kon een doelpunt voorkomen. Dit was ook de enige keer dat Jonathan gevaarlijk was voor de rust, want meer had Syb niet meer te doen. dat gaf dus direct aan wat voor een overwicht wij hadden. Met een balbezit percentage van ruim 80%, hadden wij de bezoekers op een dikke nederlaag moeten trakteren. Vrijwel alle schoten op doel werden door de wind van richting veranderd en belande op de meest vreemde plaatsen, maar niet tussen de palen. Hoe hard je ook naar voren schoot, de bal kwam bijna met dezelfde snelheid weer terug. Ook al speelde we veel over de grond, in de afronding was niet alleen Jonathan onze tegenstander, maar zeker ook de wind. Het was Max, die op zijn bekende en karakteristieke wijze, zich door de defensie van Jonathan wist te wurmen en na ruim een half uur, prachtig wist af te ronden, door de bal in de kruising te jagen. Dit was het bevrijdende doelpunt wat we nodig hadden, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft begonnen we met Zeb op de half positie voor Thijmen en Jesper, rechtsachter voor Niel. Met de lengte van zeb en fysieke kracht hoopten we snel afstand te kunnen nemen van Jonathan, maar de ware storm die onze mannuh ontketende op het doel van Jonathan, werd niet met doelpunten omgezet. Met de wind nu vol in de rug, kwam Jonathan al helemaal niet meer over de middenlijn, maar wat wij ook probeerden, de bal ging niet tussen de palen. Om moedeloos van te worden. Schoten gingen over of naast, voorzetten waren niet zuiver, maar de grootste tegenstander was de keeper van Jonathan, die met tientallen fabelachtige reddingen zijn doel wist schoon te houden. Een kwartier voor tijd viel Joris nog in voor Max. Joris was bijna een jaar geblesseerd geweest en wilde weer wat ritme op doen, maar ondanks zijn inzet kon ook hij het verlossende tweede doelpunt niet maken.

Jonathan wist feitelijk de hele tweede helft niets terug te kunnen doen, in de slotfase kwamen ze een paar keer over de middenlijn, maar een echt schot is er nooit gelost op het doel van Syb. Syb was bijna bevroren van de kou, want tot de 80e minuut had hij nog geen bal gehad. Vlak voor tijd kreeg Jonathan een meter of 5 buiten ons strafschopgebied een vrije trap en dat was zoals bekend voor ons altijd een dingetje. Maar gelukkig voor ons, leverde dit buitenkansje voor de bezoekers niets op en konden wij rustig uitverdedigen. De wedstrijd speelden we verder rustig uit en na 90 minuten vond scheidsrechter Wim Dijkman het genoeg en floot voor het einde. Zo konden onze mannuh de eerste drie punten bijschrijven en verder gaan werken aan het benutten van kansen, want wat hebben we er veel gehad en vooral verprutst.

Mannuh, gefeliciteerd!

Opstelling: Syb, Niel, ( 45Jesper)  Niels, Thomas,  Lucas, Thijmen ( 45e Zeb),Ruben,  Paul, Paul Schreurs, Noud   en Max (75e Joris).

Jonathan 1

Jonathan 2