Afdrukken

Verslag AFC QUICK 1890 MO11-1 - AURORA MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Quick 2 200Deze zaterdag 25 januari 2020 mochten onze meiden van de MO11-1 afreizen naar Amersfoort. De wedstrijd tegen AFC Quick 1890 stond op het programma. Een nieuwe tegenstander voor ons en het was even zoeken naar de ingang van het sportpark. Via een flinke wandeling vonden we uiteindelijk de kleedkamers om ons klaar te maken voor de wedstrijd.

Een paar minuten voor aftrap betraden we het veld en zeiden we gedag tegen de begeleiders en jeugdwedstrijdleidster van vanochtend. 

We begonnen met Fenne op de goal en moesten het deze ochtend stellen zonder zieke Annemijn en Yfke. De bal ging rollen en de meiden gingen er goed tegenaan. Dat moest ook wel, want de gevoelstemperatuur was zeer laag en de thermokleding was deze ochtend bij niemand de voetbaltas ingegaan. We zagen dat Quick ook een leuk voetballende ploeg had en kansen voor de goal waren er aan beiden kanten. Het ontbrak nog in de afronding. Het eerst aannemen van de bal als je vrij voor de goal staat, waar we veel op trainen, werd in het heetst van de strijd nog vaak vergeten. Daarmee konden we goed uitgespeelde kansen niet verzilveren. Toch was het Fien die ons de eerste helft op een 0-1 voorsprong wist te zetten. Quick gaf niet op en maakte het onze meiden vaak snel lastig. Zo ook bij het indribbelen van de bal bij een uitbal. Waar de regel is dat er 5 meter afstand gehouden moet worden werd dit weinig gedaan. Zo verloren we de bal op eigen helft bij het indribbelen een keer snel en de kans die daaruit ontstond werd koelbloedig afgemaakt door Quick (1-1). 

Nu vallen twijfelachtige ballen op dit niveau de ene keer in het voordeel uit en soms in het nadeel. We moesten de tegengoal slikken en gingen op zoek naar meer eigen doelpunten. Die kwamen er de eerste 30 minuten niet, waardoor we met 1-1 gingen rusten. We namen de fruitvitaminen in en we prijsden de meiden voor hun vechtlust. Kansen kwamen als we het Quick collectief moeilijk bleven maken. Met dat gevoel en geloof in eigen kunnen gingen we de tweede helft in. Normaliter keept Vieve ook een helft, maar die wilde liever blijven voetballen, waardoor Lise uiteindelijk onder de lat ging staan. Fenne kon mee gaan rennen in het veld, wat deze ochtend geen straf was, want onder de lat dreigden de meiden soms in ijsblokjes te veranderen. 

De bal ging rollen en we speelden nog steeds leuk voetbal. Kansen waren er over en weer. Bij een van de aanvallen, waarbij  we meer druk konden zetten wist Tessa de bal tussen de palen te werken en kwamen we op 1-2. De minuten daarna kregen we kansen op meer, maar de keepster van Quick stond goed te keepen. Tegelijkertijd was onze verdediging bij vlagen kwetsbaar. Ballen blijven soms nog te lang hangen voor de goal en we missen dan vaak nog de hard trap naar voren om de ballen 'op te ruimen'. Gelukkig wist Lise een aantal ballen knap te pakken, waardoor we nog geen averij op liepen. Quick merkte ook dat het harde werken in de vermoeidheid bij Aurora mee ging spelen en zette aan. We moesten de gelijkmaker incasseren en keken niet veel later zelfs tegen een 3-2 achterstand aan. De tijd begon te dringen en het zou toch niet gebeuren dat we deze ochtend met goed voetbal met legen handen kwamen te staan?

We schoven Fien meer naar voren toe en daarmee werden we gevaarlijker voorin. Bij een rommelaanval voor de goal van Quick was het Fien die Aurora toch weer naast Quick bracht (3-3). Er waren nog maar enkele minuten te spelen en we gingen er nog vol voor. Maar de tijd ontbrak om nog tot grote uitgespeelde kansen te komen, waardoor we genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Gezien het scoreverloop mochten we hier nog tevreden mee zijn, hoewel er genoeg kansen waren geweest om de 3 punten in de tas mee naar Werkhoven te nemen. Het eindsignaal had geklonken dus we moesten het er mee doen. We namen nog de penalty's en konden daarna snel de warmte van de kleedkamers opzoeken. 

Volgende week mogen we onder leiding van interim Coach Thimo de W. (beter bekend als Ronald K.) afreizen naar Roda '46 en ik weet zeker dat we ook dan weer een goede pot voetbal op de mat gaan neerleggen. We bedanken de meegereisde supporters van deze waterkoude ochtend en hopen jullie volgende week bij Roda ook weer langs de lijn te zien. Fijn weekend! 

Een trotse MO11-1 coach Leendert. 

Quick 1

Quick 2