Van de schrijvende Scheids

Afgelopen zondag 26 januari was ik aangesteld om de wedstrijd te fluiten tussen Aurora 3 - HDS 2 uit Leersum.

Een echte topper dus dat beloofde een mooie pot te worden ook om te fluiten. HDS speelt in het rood en aurora in het rood wit, dus gespeeld Aurora vandaag in het zwart. Helaas heb ik maar 1 scheidsrechters shirt en die is zwart, dus moest ik een andere kleur shirt aan. Egbert Molenaar moest op dezelfde tijd het tweede fluiten dus hebben we van shirt geruild. Ik had een mooi geel shirt aan wat mij volgens mij goed stond en viel daar mooi mee op in het veld. HDS was een team gemixt met wat oudere ervaren spelers en een deel jongere jongens. De eerste helft was spannend en van een redelijk hoog niveau maar er werd niet gescoord dus we gingen rusten in een brilstand. In de rust sprak ik diverse mensen in de kantine ook de zoon van uitblinker Tom Strik. Liet hem de gele kaart zien en dat vond hij wel interessant. Na precies een kwartier ging ik naar de catacombe om de spelers te halen voor de tweede helft. De tweede helft was zeer spannend. Aurora kwam met 1 -0 voor waardoor de gasten uit Leersum op zoek gingen naar de gelijkmaker die ook halverwege viel. Pieter Dorrestein speelde een goede wedstrijd maar kon de 1-1 niet tegenhouden. Hij zat er nog met zijn vingertoppen aan maar het schot was zo moeilijk dat deze bal er net nog in ging. Ik dacht eerst dat het wel 1-1 zou blijven maar Aurora maakte uit een schot net buiten de zestien de bevrijdende 2-1. Na deze treffer was er nog zo n 10 minuten te spelen. Het lukte HDS niet de 2-2 te scoren waardoor deze wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Aurora. Was een zeer sportieve wedstrijd en kreeg deze keer van de sportieve spelers netjes een hand ondanks dat ze hadden verloren voor het fluiten. Er waren geen gele kaarten gevallen. Heb alleen 1 rode kaart moeten trekken voor de zoon van uitblinker Tom Strik die er heel blij mee was en zei tegen hem dat als papa van Opa boos tegen je doet, je dan de rode kaart moet trekken.
Ging weer met een tevreden gevoel richting Wijk bij duurstede en zou zeggen, tot de volgende keer.

De schrijvende scheids

HDS 1