Verslag AURORA JO19-1 -VEENENDAAL JO19-2

Ruststand                                            0 - 0
68e Thomas, 75e Martin   2e helft
Eindstand 2 - 0

JO19 WINT MATIGE WEDSTRIJD:

Wie wekelijks de verslagen van de JO19 leest, weet dat de afgelopen jaren van alle wedstrijden een verslag was te lezen. Behalve de wedstrijd die onze mannuh vorige week speelden, is geen verslag verschenen. De eerste en hopelijk ook de laatste. Ik om er dan ook heel kort op terug. Los van de uitslag die je zelf maar moet lezen op voetbal .nl, zakte het volledige team volledig door de ondergrens, in een wedstrijd waarin we geen enkele doelkans hebben gehad. De vernedering was te groot om hier maar ook iets zinnigs over te schrijven. Dus over op de orde van de dag.

Vol frisse moed moest vandaag worden gewonnen om het aangetaste zelfvertrouwen weer wat glans te geven. Afwezig waren: topscorer Max, Lucas, Niel, en Mike. Dus moesten we het met 13 man doen aangevuld met Steven.

Terug in de basis van Martin, die zijn vertrouwde rechtsbackpositie weer innam en Freek ging starten op de linksbackpositie. Verder was het team ongewijzigd.
Vanaf het begin namen wij het initiatief en zette onze tegenstander vast op eigen helft. Al snel was duidelijk, dat voetballend gezien onze tegenstander echt de mindere was. Het moest dus mogelijk zijn om ook zonder Max de drie punten in eigen huis te houden. De opbouw van achter uit zag er redelijk verzorgd uit, alleen het tempo lag te laag. De balbehandeling, aanname en strak doorpassen, was te traag en soms te slordig, waardoor we onnodig balverlies leden. De tegenstander wist hier echter geen raad mee, zodat wij keer op keer weer konden overnemen. Kansen kregen wij dan ook volop, maar omdat onze buitenspelers te statisch waren en te veel aan de zijlijn bleven hangen, wanneer zij op de helft van de tegenstander waren, brachten zij zichzelf in de problemen. Omdat ze te lang het veld breed hielden kwamen ze te veel in de hoek te staan richting cornervlag, waardoor het moeilijk was, om gelegenheidsspits Zeb te bereiken. Hierdoor eindigden te veel aanvallen in het niets. Vlak voor de rust was het Noud die zichzelf mooi op snelheid vrij speelde en alleen op het doel af ging, maar zijn snoeiharde schot was te hoog. Zo gingen wij met een brilstand de rust in. Deze wedstrijd leek veel op de wedstrijd thuis tegen Jonathan, waarin wij ook 85% balbezit hadden maar slechts 1 keer wisten te scoren. Vandaag was ook zo’n wedstrijd en het was dus zaak om het echt beter te gaan doen in de tweede helft. Zeb maakte plaats voor onze oud keeper Jesper, Paul kwam er voor Thijmen in een Steven ging voor Freek aan de bak.

Met Paul aan de rechterkant hadden we meer snelheid en dus konden we de tegenstander nog meer vast zetten. Maar het spel van Paul blijft te onrustig, want zijn eerste echte uitbraak over rechts bracht hem in een riante positie, schuin voor het doel om af te drukken, maar als zo vaak en te vaak gaat de bal dan voorlangs en treft geen doel. Als zijn aanname en afronding nog eens beter worden, zou dat top zijn. Uiteraard scoort hij ook wel eens vanuit deze positie, maar het is veel te weinig als je het afzet tegen het aantal keren dat hij zichzelf vrij speelt en alleen op het doel af gaat. Aanvallend bleef het dus vandaag ver onder de maat. Jesper werkt kneiterhard, maar mist nog te veel balgevoel om er wat goeds mee te doen. Zijn aanname en passing naar medespelers gaat wel beter, maar als gelegenheidspits, moet hij het echt van een toevalstreffer hebben, maar ook die tellen natuurlijk. Zo kabbelde de wedstrijd maar door en modderde wij er lustig op los. Naarmate de tweede helft vorderde geloofde de tegenstander in een puntje en mogelijk zelfs op meer. Een paar keer wisten ze uit te breken en kregen enkele vrije trappen te nemen op gevaarlijk plekken, ten opzichte van ons doel. Mij was duidelijk geworden dat hun keeper niet klemvast was, maar bij corners die wij kregen stond de keeper steeds ongedekt. Bij de eerste volgende corner, een dikke 20 minuten voor het einde, gaven we aan dat Jesper de keeper moest gaan storen. Hierdoor was het zicht minder voor de keeper en de indraaiende corner van Niels werd dan ook niet goed weggewerkt door de keeper. De bal plofte, net aan de rand van het 16-meter gebied voor de voeten van Thomas, die niet nadacht en direct uithaalde. Het was onze openingstreffer en zo stonden we met nog 22 minuten op de klok terecht voor met 1-0. Helaas moest Paul het veld ruimen omdat hij door zijn enkel ging en zo kwam Joris er weer in voor het slotakkoord. Veenendaal probeerde iets meer aan te zetten na deze tegentreffer maar echt gevaarlijk werden ze niet. Wij kregen hierdoor wat meer ruimte, maar wat onze aanvallers ook probeerde, ze kwamen niet langs de stugge verdedigingslinie van de Veenendalers. Noud en Joris, zaten redelijk vast vandaag, Steven deed het prima op links maar zijn acties waren soms net wat te lang of hij had pech in zijn afronding, wat ook niet gek was, want hij had al een hele wedstrijd met de Jo17 erop zitten. Paul kwam vaak opstomen vanuit de backpositie en was een aantal keren dichtbij een treffer. Maar het was Martin, die met zijn onverzettelijkheid de bevrijdende 2-0 wist binnen te schieten een kwartier voor tijd. Het waren vandaag de verdedigers die het verschil wisten te maken. De laatste 15 minuten kabbelde verder en helaas wisten we in deze fase niet meer te scoren om het niveau verschil verder uit te drukken in doelpunten. Hierdoor pakten we terecht de winst maar is het spel, veel te mager en het moet dan ook veel beter als team om aanspraak te maken op de top drie in deze klasse. Iets wat toch zeker zou moeten kunnen met deze groep.
Mannuh, gefeliciteerd!

Opstelling: Syb, Martin,  Niels, Thomas,  Freek,(45e Steven) Thijmen ,Ruben,  Paul, Joris,( 45e Paul)  Noud  en Zeb (45e Jesper).

Veenedaal 1

Veenedaal 2