Verslag WATERWIJK 1 - AURORA 1

c700 klein a

WATERWIJK 1 - AURORA 1  0-4
Zondag 2 februari 2020

Een afwijkende opstelling, een verrassende bank en een sterk begin van AURORA. Dat viel op aan het begin van deze wedstrijd in het koude en natte ALMERE STAD. Trainer Henne Florie zal de afwijkende opstelling en verrassende bank goed doorgesproken hebben voorafgaande aan deze wedstrijd. Het sterke begin van AURORA zal hem goed gedaan hebben dat dit zo uitpakte.

Nog geen minuut stond er op de klok of AURORA kwam op een 0-1 voorsprong. Nadat eerst een corner was afgeslagen was het Dennis Nederhof die vanaf rand 16 meter onhoudbaar de bal in het doel schoot. AURORA ging door en speelde veel op de helft van de tegenstander die af en toe probeerde om onder de druk uit te komen. Daen van Dijk bracht Hans Meijer in een kansrijke positie voor het doel van WATERWIJK. Hans moest gedacht hebben dat hij veel tijd had om de bal aan te nemen en te schieten,dat had hij dus niet. Net op het moment dat hij wilde aanleggen zat er een voet van een verdediger tussen waardoor de bal over het doel verdween.
Na ruim een kwartier spelen was het toch Hans Meijer die AURORA op een 0-2 voorsprong bracht. Met een laag ingeschoten bal verraste hij de uitgelopen keeper. Nadat keeper Tom Klever bij een tegenaanval met de vuisten redding bracht kreeg AURORA voldoende kansen om de voorsprong te verhogen. Daen van Dijk en Dennis Nederhof waren er dichtbij maar de stand bleef ongewijzigd.
De mooiste kans kreeg Roel Oudshoorn die op aangeven van Daen van Dijk de bal zo in het doel kon schieten. Hij miste echter de bal volledig waarna de kans verkeken was. De ruststand bleef 0-2.

Na rust was het eerste gevaar opnieuw van AURORA. Daen van Dijk vertrok met de bal aan de schoen richting het doel van de tegenstander en kreeg een niet te missen kans, althans dat leek zo. Hij schoot echter de bal recht op de keeper die de bal makkelijk kon stoppen. Een voorzet daarna van Kevin Oskam werd niet op waarde geschat waardoor de bal voorlangs het doel verdween. Na een uur spelen was het dan toch raak. Daen van Dijk zag zijn eerste voorzet geblokt worden door een verdediger en kreeg een tweede kans. Deze voorzet werd gepakt door de keeper maar liet de bal los die vervolgens voor de voeten van Dennis Nederhof viel. Hij had niet veel nodig om dit cadeautje te verzilveren en tikte de bal over de doellijn. Een aantal wissels werden er ingebracht waardoor de thuisploeg wat kansen kreeg maar keeper Tom Klever een sta in de weg bleek te zijn.
Invallers Jeffrey Renzenbrink en Sander de Bruin kregen hun kans maar kregen de bal niet langs de keeper. Kort voor het einde werd het dat toch nog 0-4 door Sander de Bruin die een mooie voorzet van invaller Ronald van der Tol onhoudbaar binnenschoot. De 0-5 leek ook nog op het scorebord te komen als het aan de scheidsrechter had gelegen. Echter protesten van de thuisploeg en raadpleging van grensrechter Bas de Bruin deden hem anders beslissen,de bal bleek over de zijlijn geweest te zijn. Een ingooi volgde voor WATERWIJK en de 0-5 terecht geschrapt.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
1.) 0-1 Dennis Nederhof
18.) 0-2 Hans Meijer
62.) 0-3 Dennis Nederhof
88.) 0-4 Sander de Bruin

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Mike van Lunsen (84. Ronald van der Tol), Chris van der Lingen (76. Sander Bruin), Thijs van de Brink, Kevin Oskam, Roel Oudshoorn, Bas van den Hoeven, Milton van Dam, Daen van Dijk, Dennis Nederhof, Han Meijer (68. Jeffrey Renzenbrink).