Afdrukken

Verslag AURORA MO11-1 - SAESTUM MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Saestum 200Deze zaterdagmorgen 8 februari 2020 mochten de meiden van de Aurora MO11-1 aantreden tegen Saestum uit Zeist. Bij binnenkomst in de kleedkamer werd ik als coach toegezongen, omdat ik weer een jaartje bij mag schrijven vandaag. Ik beloofde de meiden te trakteren als ze zouden winnen vandaag. We moesten het deze ochtend stellen zonder Resa die herstellende is van griep. Verder waren we compleet en gingen dus met twee wissels de strijd aan deze ochtend. 
 
Voor de wedstrijd zeiden we gedag tegen de begeleider van Saestum en de jeugdwedstrijd leidster van deze ochtend. Klokslag 09:30 uur ging de bal rollen. Bij een schitterend voetbalweertje. Geen zuchtje wind, geen zon en ook niet koud. Heerlijk voetbal weertje. De ploeg van Saestum kennen we uit voorgaande competitierondes en het was zaak om als team het Saestum snel moeilijk te maken. De meiden uit Zeist hebben een goed voetballende ploeg. De eerste minuten hadden we moeite met het spel van Saestum. Het was zoeken naar de tweede bal en we kwamen er voetballend vaak niet helemaal uit. We besloten de bal wat vaker hard naar voren te spelen en te gokken dat de bal goed viel. Saestum liet zich niet kennen en wist met een schot in de verre hoek op voorsprong te komen; 0-1. Er werd strijd geleverd en bij een goede aanval viel de bal na een schot op de lat voor de voeten van Yfke die de bal koelbloedig binnen schoof: 1-1. We gingen na de time out beter spelen en creĆ«erden meer kansen. Tegelijkertijd moesten we uitkijken voor gevaarlijke uitbraken en harde schoten van Saestum. Vieve pareerde een aantal goede schoten op de goal en speelsters als Saar en Lise zorgden op het middenveld dat de tegenstander het lastig had aan de bal. We wisten met een schot van Fien op voorsprong te komen en zo gingen we met 2-1 rusten. 
 
 
In de rust werden complimenten uitgedeeld voor de strijd. Zaak was om dit vol te houden. Danielle speelde een goede wedstrijd door de bal vaker rustig aan te nemen en vervolgens hard naar voren te schoppen. Als we bleven knokken kon er wel eens getrakteerd worden aan het einde van de wedstrijd. We namen de fruitvitaminen in en Fenne ging op de goal. Ze had goed verdedigend werk verricht in de eerste helft en het was nu zaak om het doel schoon te houden. De bal ging weer rollen en de ploegen waren, net als in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Saestum voerde de druk op en we namen af en toe te veel risico in de verdediging door te ver mee naar voren te lopen. Bij een snelle uitbraak van Saestum was hun spits niet meer te achterhalen en maakten de dames uit Zeist weer gelijk (2-2). Met de aanmoedigingen vanaf de kant bleven de meiden er vol voor gaan. Kansen waren er over en weer. Tessa schoot hard op de paal. Halfverwege de tweede helft wist Yfke met een schuiver in de korte hoek de voorsprong op het bord te zetten (3-2). Zaak nu om het achterin dicht te houden. We positioneerden Tessa als stofzuiger achterin en samen met Danielle, Annemijn en Syenna bleven we het de aanvalsters van Saestum moeilijk maken. Zolang we niet te veel achteruit aan het lopen waren ging het goed, al kwamen we wel een paar keer goed weg met gevaarlijke ballen voor ons doel. 
 
Een snelle uitbraak van Aurora bracht een grote kans voor Fien op de 4-2. Met een verdedigster in haar nek stormde ze samen met Tessa op de goal van Saestum af. Op vier meter van de goal haalde Fien verwoestend uit, maar de bal vloog hard over het doel. Het bleef spannend. Aan de andere kant voorkwamen de vingertoppen van Fenne dat een hard schot van Saestum de gelijkmaker zou opleveren. Spanning alom en 4 minuten voor het einde was er wederom een uitbraak van Fien richting de goal van Saestum. Een op een met de keepster bleef ze dit keer koel en schoof de bal buiten het bereik van de keepster diagonaal in de linkerhoek. De 4-2 was een feit en nu was het alleen nog zaak om de overige minuten uit te spelen. We bleven met z'n allen strijd leveren en de minuten gingen voorbij in ons voordeel. Het eindsignaal klonk en we konden met een overwinning op zak gaan aanleggen voor de penalty's. Een mooie overwinning voor onze meiden na een spannende pot voetbal. 
 
Belofte maakt schuld en dus trakteerde ik naar afloop op lekker meegebrachte spekjes. We dronken een lekker bekertje ranja en konden met een tevreden gevoel gaan genieten van het weekend. We danken alle supporters langs de lijn van deze ochtend. In verband met de carnaval en vakantie spelen we pas weer op 7 maart onze volgende wedstrijd. Hopelijk tot dan langs de lijn! 
 
Een trotse MO11-1 coach Leendert   
Saestum 700