Verslag DEV DOORN JO19-2 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            0  - 1
    2e helft   67e en 84e Max, 68e Steven, 89e Thomas
Eindstand 0 - 5

JO19 WINT OOK COMPETITIEWEDSTRIJD UIT BIJ DEV:

Vandaag speelde wij alweer onze vierde competitiewedstrijd, tegenstander was DEV uit Doorn, die wij in oktober in de thuiswedstrijd voor de beker met 6-1 wisten te verslaan. Die uitslag was misschien ietwat geflatteerd en wij gingen er dan ook van uit dat DEV vandaag sportieve revanche wilde behalen.
Helaas hadden wij een waslijst afwezigen, zo waren, Niel, Zeb, Joris, Mik en en Noud afwezig. Paul was twijfelachtig in verband met zijn enkel blessure van vorige week en Max had de hele nacht vanuit de wintersport in Oostenrijk naar huis gereden. Het was dus afwachten hoe het met Max zou gaan. Bij DEV waren ook wat wijzigingen, zo was hun sterke spits, in verband met een blessure afwezig en de keeper die tijdens de bekerwedstrijd op doel stond, speelde vandaag in de spits. DEV had sus een andere sluitpost en verder waren ze redelijk compleet.

Het eerste half uur was voor DEV, ze wisten ons  gelijk vanaf het begin vast te zetten op onze helft. Wij waren steeds een stapje te laat in de omschakeling, waardoor DEV het spel kon bepalen. In balbezit waren we te slordig en als we er al eens uit kwamen, dan verspeelden we voorin de bal te eenvoudig. Jesper die na jarenlang als keeper te zijn geweest, dit seizoen is gaanvoetballen, mist nog veel balgevoel. Wel werkt hij zich een slag in de rondte en maakt het daardoor de verdedigers van de tegenstander moeilijk in de opbouw, maar als linkerspits mist hij nog de finesses om echt gevaarlijk te worden. Toch kon DEV hun overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Hun vele balbezit strandde bij onze verdediging waardoor ze niet echt uitgespeelde kansen kregen. De afstandsschoten werden goed onschadelijk gemaakt door de steeds beter keepende Syb. Toch was het wachten op een treffer van DEV, want wij kwamen maar moeilijk onder de druk van DEV vandaan. Na een dik halfuur was het Ruben die zichzelf fraai wist vrij te spelen en aan de rand van de 16 meter wist uit te halen. Helaas was het schot met zijn linker te zacht om het de keeper van DEV moeilijk te maken. even later was het Paul die alleen op de keeper af ging, maar het net helaas niet wist te vinden. Dan moest max het maar weer doen, moest Max gedacht hebben. Vlak voor de rust, werd Max door Ruben aangespeeld en wist Max  zich goed vrij te spelen in de 16 meter van DEV. Zijn schot was weer meedogenloos en zo stonden wij vlak voor rust, tegen de verhouding in voor met 0-1. In de laatste minuut voor de rust, wist Max een corner die door Niels werd ingedraaid nog bijna in de kruising te koppen, maar gelukkig voor DEV ging de bal rakelings over de kruising.
De tweede helft moest beter van onze kant, het spel moest verzorgder en de passing beter. Ronald ging in het centrum spelen. Freek kwam voor Martin en Thomas schoof door naar het middenveld voor Thijmen. Zo moesten we met meer fysiek op het middenveld de duimschroeven bij DEV verder gaan aandraaien. Deze omzettingen wierpen hun vruchten af, want vanaf het begin hadden wij DEV in de houdgreep en kwamen zij er niet echt meer aan te pas. De ene aanval volgde de andere op en het was wachten op de bevrijdende treffer. Het was dan ook Max, die na weer een mooie actie na ruim een kwartier spelen in de tweede helft de 0-2 binnen schoot. Steven die er net in stond voor Jesper, schoot een minuut later de verlossende 0-3  binnen. Toen was de wedstrijd wel gespeeld, DEV zette nog een keer aan, maar het geloof was weg bij de gastheren. Ons positiespel zag er bij vlagen goed uit de tweede helft en als team stond het vandaag erg goed. Iedereen werkte keihard voor elkaar. Zo was het gifkikker Maxxie die vlak voor tijd zijn derde treffer maakte en de vloer aanveegde met de wetten der wet, dat geen nachtrust invloed op zijn spel zou hebben. Misschien is Max wel beter als hij s’nachts niet slaapt? In de laatste minuut legde Niels een vrije trap, halverwege de helft van DEV, fraai op het hoofd van Thomas, die even fraai binnenkopte en zijn goede spel beloond zag worden. Zo wonnen we toch nog vrij ruim van DEV. Nu twee weken carnaval en daarna hervatting van de competitie.
Mannuh, gefeliciteerd!

Opstelling: Syb, Martin, ( 46e Freek)  Niels, Ronald, Thomas,  Lucas, Ruben, Paul Verkerk, Jesper,( 60e Steven), Paul (77e Thijs)  Thijmen, Max.

DEV 1

DEV 2