Afdrukken

Verslag AURORA MO11-1 - KAMPONG MO11-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Bilt 3 200Deze zaterdagochtend 7 maart 2020 ontvingen we met de MO11-1 de meiden van de grootste Omni-sportvereniging uit de provincie, Kampong, op onze eigen velden. 
Bij mijn wandeling naar het sportpark kon ik in deze vroege ochtend al genieten van de zonovergoten dag die in het vooruitschiet lag. De temperatuur was standje 'voorjaar' en de zon scheen volop.

Aangekomen in de kantine bleek dat we vandaag met alle jeugdteams op het tweede veld mochten ballen. Dit om de grassprieten van veld 1 te ontlasten voor onze hoofdmacht op de zondag. 
We zorgden ervoor dat alles gereed stond om aan te vangen en maakten kennis met de begeleiders van Kampong. De meiden van Kampong stonden twee punten boven ons op de ranglijst en er was dus veel aan gelegen een goed resultaat te halen. 

Even na half tien ging de bal rollen. Er stond geen wind en het zonnetje scheen mooi vanaf de zijkant, waardoor beide ploegen geen hinder hiervan ondervonden. De eerste minuten bleek al dat we als ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Voor de wedstrijd liet keepster Fenne weten last van de pols te hebben, waardoor we Lise als gelegenheidskeep de eerste helft tussen de palen hadden staan. Langzaamaan kwamen er wat kansen. Al bleef dat vooral bestaan uit schoten vanuit de tweede lijn van Kampong die scherpte miste of in de handen van Lise belandden. We speelden zelf met Fien en Yfke vooruitgeschoven en Tessa en Fenne als verlengstuk op het middenveld. Bij een snelle spelhervatting wist Fenne af te ronden en kwamen we op 1-0. De opdracht voorafgaande aan de wedstrijd om strijd te leveren werd goed opgepakt door alle meiden en Kampong kwam moeilijk in het spel. Kampong raakte de deklat maar kon verder het net niet vinden. Via goals van Fien wisten we de eerste helft zelfs uit te lopen naar 3-0 en hielden we met Resa, Annemijn en Danielle achterin de boel goed dicht. 

Tijdens de fruitvitaminen niets dan lof voor onze meiden. Maar Kampong had zeker een goed voetballend achtal aan meiden en dus was het nog zeker geen gelopen race. Lise wisselde in de rust het keepershirt met Vieve en vol goede moed stapten we het veld in voor het tweede bedrijf. Kampong was niet naar Werkhoven toegekomen voor een pak op de broek, dus ze vlogen de tweede helft feller uit de startblokken. Het was super om te zien dat we deze ochtend allemaal ons 'vrouwtje' stonden. Annemijn leverde strijd. Saar draaide goed haar lichaam in de duels. Lise was als een luis in de pels van de aanvalsters van Kampong en Vieve wist met goede timing ballen weg te trappen voordat Kampong gevaarlijk kon worden. In het eerste kwartier na rust zette we het goede spel voort. Combinaties voorin tussen Yfke en Tessa liepen gestroomlijnd en zette Fien met een verdedigster van Kampong in haar zij voor de goal. Met een fraaie schuiver, die me deed denken aan de beste tijden van Romario, tikte Fien de bal beheerst langs verdedigster en keepster van Kampong en daarmee liepen we nog verder uit naar 4-0. Het was mooi om te zien dat we zeer effectief met de kansen om gingen en ruime voorsprong konden nemen.

Maar er was nog lang te spelen dus we konden niet te vroeg juichen. De laatste 15 minuten mocht Lise weer het doel bewaken en haalden we wat sterkte naar de kant om iedereen evenveel minuten te laten ballen. De bal ging rollen voor de laatste 900 seconden van de wedstrijd en het was zaak stand te houden. Na 10 seconden in het laatste kwart kregen we echter een bal vlak bij de goal onvoldoende onder controle waardoor Kampong vliegensvlug op 4-1 kwam. De meegereisde aanhang uit Utrecht ging er weer in geloven en moedigden hun blauw/witte speelsters hartstochtelijk aan. De druk nam toe en Aurora ging iets meer achteruitlopen. De 4-2 viel en de blauw/witte harten gingen sneller kloppen. Met een marge van twee nog niks aan de hand voor onze Aurora meiden maar het was zaak om op het middenveld meer druk te geven. Syenna ging voorop in de strijd en maakte het de meiden uit Utrecht continu moeilijk. We brachten voor de laatste vijf minuten weer wat extra versterking in het veld. Een overtreding op acht meter voor het Aurora goal betekende dat Kampong mocht gaan aanleggen voor de enige vrije trap van de wedstrijd. De speelster met de hardste traptechniek ging achter de bal staan en we keken vol spanning toe. De bal werd inderdaad hard geschoten, maar vloog tot opluchting van iedereen die de rood/witten een warm hart toedraagt ver genoeg over de goal. Even later was het toch Kampong die de 3-4 op het scorebord zette. Het zou toch niet dat we deze ochtend na 4-0 voor alsnog punten gingen verspelen?! Vanuit het veld werd er al snel geinformeerd door de meiden hoe lang er nog te spelen was. De pijp was bij veel meiden naar het harde werken leeg aan het raken en gelukkig floot de scheidsrechter binnen 30 seconden na de laatste aftrap voor het eindsignaal. Na een mooie wedstrijd met twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren trokken we verdiend aan het langste eind. 

Met een mooie 4-3 overwinning mochten we aanleggen voor de penalty's en stijgen we op de ranglijst door naar plek 3. We sloten de ochtend af met een lekker bekertje ranja in de kantine. Volgende week reizen we af naar De Bilt die een plekje onder ons staan op de ranglijst en kunnen we hopelijk een even goede wedstrijd als vandaag op de mat leggen. We danken alle supporters langs de lijn en hopelijk zien we jullie volgende week weer in de Bilt. Tot dan!  

Een trotse MO11-1 coach Leendert

Bilt 1

Bilt 2

Bilt 3

Bilt 4