Van de schrijvende Scheids

c700 kleinZondag 8 maart speelde het eerste van Aurora waarschijnlijk de laatste derby der lage landen tegen t Goy , omdat Aurora aankomende week een vergadering heeft belegd of men van de zondag naar de zaterdag gaat en we dat even moeten afwachten. Als men naar de zaterdag gaat dan krijgen we in ieder geval weer een paar derby’s erbij. Zoals hier in de regio spelen SVF, SVL , CDW. DEV, Odijk, Driebergen en Bunnik al op de zaterdag, dus er blijven genoeg derby’s over en dus ook mooie competities.

Want laten we eerlijk zijn dat deze wedstrijden meer aanspreken dan een wedstrijd in Almere en waar ook lekker veel publiek op afkomt en goed is voor de kantine omzet, waar de clubs van moeten kunnen blijven bestaan.
De wedstrijd die werd gespeeld eindigde in een 2-2 gelijk spel wat ook de verhoudingen waren tussen deze twee ploegen en iedereen hiermee vrede had, al had Aurora deze wel winnend had kunnen afsluiten , omdat men in de laatste minuten een strafschop kreeg, die keurig werd gekeerd door de keeper van t Goy.
Dus als men van de week beslist dat Aurora naar de zaterdag gaat, dan heeft deze competitie niet meer zoveel omhanden en dan kan men vast gaan oefenen en veel jeugd inbrengen en deze klaarstomen voor volgend seizoen. Bijna alle clubs in de regio starten volgend seizoen met een nieuwe trainer. Heb al verhalen gehoord dat de nieuwe trainers al druk bezig zijn om overal spelers weg te trekken bij andere clubs in de regio om een sterk team te maken. Dat vind ik nu jammer dat er altijd maar weer nieuwe spelers worden aangetrokken voor een eerste elftal, en hierdoor de jeugd bij betreffende clubs geen kans krijgen om zich in het eerste te spelen.
Wat ga je dan krijgen: spelers stoppen ermee omdat ze toch geen kans krijgen, of gaan dan maar in een vrienden team spelen. Bij Aurora is dat niet het geval bij het eerste . Hier wordt de jeugd rustig gebracht en krijgen speeltijd om zich te laten bewijzen en moet zeggen dat deze mannen het goed doen en dus toekomst zit in de aankomende jeugd van Aurora. Een voorbeeld hiervan is keeper Tom Klever. Jarenlang speelde Timo Freen in het eerste van Aurora omdat Timo zaterdags moest werken en CDW van de zondag naar de zaterdag ging.  Dus was dit  voor Timo een mooie gelegenheid om zijn loopbaan voort te zetten bij Aurora. Dat kwam mooi uit ook omdat de nieuwe keeper die uit de jeugd moest komen mooi klaar gestoomd kon worden naar de senioren toe en we daar een paar jaar voor nodig hadden.
Daarom mag Aurora trots zijn op dit soort mannen die nu net als Tom moeiteloos met het eerste meedraaien en zich ook al onderscheiden tijdens de wedstrijden.
Ik zie dat bijvoorbeeld in de plaats waar ik woon ook bij het eerste elftal dat men toen een keeper elders heeft gehaald en de talentvolle keeper gewoon in huis hebben.  De jeugd heeft de toekomst dus wees er zuinig op!!