Afdrukken

Informatie jeugdleden voorjaar 2020

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Logo AURORA kleur 1 klein                                                                                                                                    

  Werkhoven, maart 2020

Beste jeugdleden van Aurora en ouders,

Corona houdt het land in de greep. Scholen houden tot 6 april de deuren gesloten en ook onze mooie sport is voorlopig in teamverband stilgelegd. Er zijn geen trainingen en wedstrijden tot nader bericht. Maar al een tijdje zijn we nieuws aan het verzamelen voor deze nieuwsbrief, en dat willen we jullie niet onthouden.

 

Blijven bewegen
Om te blijven oefenen en bewegen, kan iedereen kijken op VTON playapp.  Speciaal door voetballiefhebbers worden daar voor onze jeugdige voetballers challenges per dag klaargezet. Download de app, oefen de challenge, maak er een filmpje van en stuur deze in via Instagram, TikTok en/of Facebook.

Vrijwilligersbeleid
WIJ ZIJN AURORA. Als bestuur en jeugdcommissie zijn we al een tijdje aan het nadenken over een goede invulling van vrijwilligersbeleid. Want SV Aurora drijft op de inzet van vrijwilligers, zowel voetballers als niet-voetballers. Maar… willen we ook in de toekomst deze mooie club goed draaiende kunnen houden, dan moeten er meer mensen actief worden als vrijwilliger. We wilden in april ouders van onze jeugdleden uitnodigen met ons mee te denken hoe we dit als club het beste kunnen vormgeven, maar wachten nu even de ontwikkelingen af. We komen z.s.m. met een datum en programma.

Scheidsrechterscursus
Bij SV Aurora is het beleid dat elke oudere jeugdspeler per seizoen tenminste twee wedstrijden moet fluiten. Om hen hiervoor ook toe te rusten, biedt SV Aurora de KNVB cursus Verenigingsscheidsrechter aan. Deze cursus is foto 1bedoeld voor spelers van 14 jaar of ouder. Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11wedstrijden bij SV Aurora. Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur met praktijkoefeningen op locatie. In de afgelopen tijd vond er elke maand een bijeenkomst plaats, afwisselend plaats bij SVF of Aurora. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij SV Aurora onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Namens Aurora hebben we hiervoor Bert van Elst bereid gevonden de cursisten te begeleiden. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. Vanuit Aurora doen nu 9 personen mee aan deze cursus, 6 kinderen, maar ook 3 volwassenen. Zij zouden op 23 maart hun laatste cursusavond hebben en een theorietoets doen. Dat duurt nu naar verwachting iets langer, maar daarna is Aurora weer gecertificeerde scheidsrechters rijker.

Mini’s groeien uit hun jasje
Foto 2Dat voetballen in Werkhoven nog steeds razend populair is, merken we aan de enorme groei van onze mini’s. Inmiddels trainen 20 kinderen tussen de 5 en 7 jaar elke zaterdagochtend van 10-11 uur. Zij leren daar met behulp van leuke spelletjes en speciale oefeningen hoe het is om te voetballen, aangepast op deze leeftijd. De mini’s trainen nog gemengd, dus ook meisjes zijn van harte welkom om te komen voetballen. In het nieuwe seizoen starten we met een nieuwe jeugd onder 8 (JO8). Zo maken we onderscheid tussen wegwijs worden met de bal en de aandacht voor het spel én spelenderwijs klaargemaakt worden voor de jeugdcompetitie.

Versterking gezocht!
Voor de jeugdcommissie zijn we nog steeds op zoek naar versterking: een extra coördinator voor scheidsrechterzaken in de jeugdcommissie. Aan het schema van de scheidrechters moet bijna elke week nog iets gewijzigd worden. Het is fijn om hier samen in op te trekken. Dus Annemieke kan daar hulp bij gebruiken. Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met jeugdvoorzitter Tom!  

Aan- en afmelden voor het volgende voetbalseizoen
Om tijdig te weten of er grote wijzigingen in de teams nodig zijn voor het komende voetbalseizoen (2020-2021), vragen we ouders aan- en afmeldingen vóór 1 april door te geven aan de ledenadministratie. Opzeggen kan alleen via de website en niet via een mondelinge mededeling aan de trainer of leider. Uiteraard is het wel netjes om even de trainer of leider op de hoogte te brengen. Nieuwe leden zijn natuurlijk ook van harte welkom! Als nieuw lid mag je eerst drie keer meetrainen om te ervaren of voetbal iets voor je is. Daarna geldt ook voor nieuwe aanmeldingen: dit kan alleen via de volgende link van de website. Hierbij de links:

Opzeggen: Klik hier.
Aanmelden: Klik hier.

Doelen gemaaktfoto 3
Bedankt carrosseriebedrijf Mulder, en in het bijzonder Freek, Jim en Koen!! Zij hebben een aantal doelen gerepareerd die kapot waren. Een deel is gemaakt in Bunnik en een ander deel is ter plekke verbeterd. Als club zijn we zo blij dat we zulke betrokken mensen bij onze club hebben.  

Contract met keeperstrainer verlengd
Eind vorig seizoen is het gelukt om Ed Steffers vast te leggen als keeperstrainer, ter vervanging van Jeroen Scherpenzeel. Ed heeft een duidelijke visie over hoe je een keeperstraining vorm geeft. Deze aanpak was wel even Foto 4wennen voor onze keepers, maar inmiddels krijgen we zeer enthousiaste feedback van zowel onze jonge keepertjes als ook van onze senioren keepers. Dit was voor het bestuur reden om aan Ed te vragen om ook volgend seizoen de keeperstrainingen te verzorgen. Gelukkig stemde Ed in met het verlengen van de overeenkomst. Ed -mede namens je keepers- bedankt voor je inzet afgelopen half jaar. We zijn er zeker van dat het komend anderhalf jaar een minstens even groot succes zal worden en we hopen dat er nog vele contractverlengingen zullen volgen.

Terugblik kerstzaalvoetbal toernooi in CothenFoto 5
Zondag 22 december was het weer zover, het jaarlijkse kerstzaalvoetbal toernooi. Deze keer op een nieuwe locatie, in sporthal de Rijnsloot in Cothen. Hier konden ouders en andere supporters op de tribune plaatsnemen om de heuse topclubs waarin hun zoon of dochter speelde aan te moedigen bij hun overwinning. Er was weer veel competitie en sportiviteit. Er waren winnende teams én winnaars van de shoot-out, die de keeper met succes wisten te passeren. Wat een mooie start van de vakantie! Een traditie om voort te zetten! En de nieuwe locatie beviel ook erg goed.  

Aurora app 
Heb je de nieuwe Aurora app al gezien? Alle belangrijke informatie van Aurora altijd bij de hand? Download de app in de appstore of bekijk het filmpje.

Terugblik FIFA toernooi
Foto 6Op zaterdag 18 januari organiseerde SV Aurora een FIFA toernooi voor de jeugdleden. 8 teams van twee streden met elkaar om de titel van ‘FIFA Champion van SV Aurora’. Tot het einde toe was het erg spannend. Jong en oud, groot en klein waren nog in de race. In een zinderende finale gaf toch game-ervaring de doorslag en wonnen Thijmen de Klein en Tijn van de Brom uit de JO17.

Aurora kleding doet dienst in AfrikaFoto 7
Onze oude Aurora tenues zijn via Adrie Snel naar Afrika gegaan. De kleding is daar goed ontvangen. Daar zijn ze heel blij met onze oude Aurora shirts. 

Kledingverkoop  
Foto 8Op 1 februari hield SV Aurora een uitverkoop van sportkleding en schoenen van het merk Patrick, dat was aangeboden aan de club. Dit heeft een mooi bedrag van ongeveer € 600 opgebracht. Ook was er gelegenheid om met korting Aurora kleding te kopen. We gaan nog even bedenken wat we met deze mooie opbrengst willen doen, maar dit is weer een mooie bijdrage aan onze club.  De uitverkoop wordt tenminste nog één keer herhaald (waarschijnlijk op een donderdagavond). 

Schade aan pomp(huis)
Foto 9Naast het trainingsveld staat een groene zeecontainer met daarnaast het pomphok. Met behulp van deze pomp worden de velden in de zomer besproeid met water uit de sloot. Nu ontvangen wij van Sporthuis Bunnik klachten over vernielingen. Het hok wordt regelmatig opengebroken. Bovendien worden er spullen in de bak gegooid waaruit het water opgezogen wordt. Foto 10Hierdoor is de pomp al  een paar keer beschadigd. Afgelopen jaar is er voor een paar duizend euro schade aangericht én was het daardoor regelmatig niet mogelijk om de velden te besproeien. Hierbij de oproep om dit eens thuis bespreekbaar te maken. Het is een fantastische plek om te spelen, maar schade toebrengen aan andermans eigendommen kan nooit de bedoeling zijn! 

Jaarkalender  
De volgende data kunnen jullie vast in de agenda zetten:  Foto 11

 ??  Brainstormavond vrijwilligersbeleid (wordt z.s.m. gepland)
 21 mei '20  Save the date Aurora Jeugdkamp (onder voorbehoud) 
 6 juni '20  Laatste competitiewedstrijden 
 5 t/m 7 juni '20  Auroradag en viering 90-jarig bestaan
 29 aug. '20  Seizoensstart 2020-2021 

 Allemaal veel sterkte de komende tijd  Hopelijk kunnen we 2020 snel weer op sportieve wijze voortzetten!!

Groeten namens de jeugdcommissie,  Tom van Elst en Jessica Spithoven