Van het Bestuur --Belangrijk--

Logo AURORA kleur 1 klein

Beste leden, trainers, ouders, supporters en sponsoren,

Allereerst hopen wij dat het goed gaat met jullie familie, vrienden, partners, kinderen en met jullie zelf. Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste dat nu telt. We constateren dat we met elkaar in een vervelende situatie zitten. Het zijn bijzondere, ingrijpende en verwarrende tijden.

Het coronavirus heeft het dagelijkse leven in zijn greep en ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de gevolgen van het overheidsbesluit om alle activiteiten t/m 6 april stil te leggen..

Even dachten wij dat we koning Voetbal niet konden missen. Voor ons is het sporten en ontspannen bij sv Aurora de belangrijkste bijzaak in het leven. Soms stopt die bijzaak voor korte tijd: bijvoorbeeld vanwege een blessure of als de competitie door weersomstandigheden wordt stilgelegd. Deze keer is het wel heel bijzonder.....

Het sportcomplex van sv Aurora is de komende drie weken, t/m 6 april, op slot om zo met elkaar de uitbraak van het coronavirus af te remmen.
Dat betekent voor iedereen even niet trainen, even niet deelnemen aan een activiteit, even niet voetballen en elkaar ontmoeten, even geen kaarten, even geen bijeenkomst in de kantine, even niet onze jeugd of senioren aanmoedigen, even geen biertje drinken na afloop en de wedstrijd analyseren. Jammer en ongezellig, maar gezondheid staat op nummer één. Daar moet even alles voor wijken.
De genomen en nog te nemen maatregelen van het RIVM en de KNVB volgen we op, omdat de huidige situatie ons geen andere keuze laat.
Heel Nederland is opgeroepen de sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Wij zullen als bestuur onze verantwoordelijkheid nemen en lopende zaken zo effectief en gezond mogelijk behandelen.
In het verslag van ons bestuurs-overleg van donderdagavond 19 maart jl (op onze website) leest u meer over de lopende zaken en afgelaste activiteiten. De extra ALV kunnen we niet binnen een afzienbare tijd organiseren. Wij vragen daarom voor 30 maart as jullie reactie op de twee voorgenomen bestuursbesluiten.

Graag willen wij jullie allen veel sterkte en gezondheid toewensen in deze bijzondere tijd.
We hebben elkaar de komende tijd hard nodig Houd jullie aan de steeds strakker wordende maatregelen, zorg goed voor elkaar en we hopen jullie spoedig en in goede gezondheid weer te mogen verwelkomen op ons sportpark en in onze kantine.

Nog even de berichtgeving van de KNVB in het kort….

• Competitie veldvoetbal (amateurvoetbal
    Hoewel er nog veel onduidelijk is staat het vast dat het uitspelen van alle competities een uitdaging gaat zijn. We realiseren ons dat we de komende tijd ook veel inzet gaan vragen van clubs. We doen dan ook een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen. Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld t/m 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (i.v.m. de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.
  • Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden.
  • Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit i.v.m. de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020/’21.
  • Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is.
  • Nu al is duidelijk dat – zodra de competities weer worden hervat – we niet ontkomen aan het plannen van midweekse wedstrijden. Uiteraard proberen we, waar mogelijk, dit tot een minimum te beperken.
  • Wanneer de crisis lang aanhoudt bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.

Het bestuur, Ton, Egbert, Tom en Wijbe

veld Google1 700