Afdrukken

Wijbe Douma Koninklijk onderscheiden.

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

1 Wijbe 200Niet opspelden maar opbellen, zo hadden de burgemeesters in ons land afgesproken. Want door de coronamaatregelen was het voor de burgemeesters verboden om de lintjes zelf uit te reiken.

Vanmorgen rond de klok van 10.00 uur rinkelde de telefoon van Wijbe Douma en had hij burgemeester Ruud van Bennekom aan de telefoon. Van de burgemeester vernam Wijbe dat hij Koninklijk zou worden onderscheiden. De daarbij behorende feestelijkheden kunnen jammer genoeg niet doorgaan en het uitreiken van de onderscheiding zal op een later tijdstip plaatsvinden, aldus de burgemeester.

Naast het vrijwilligerswerk (voorzitter) van voetbalvereniging SV AURORA uit Werkhoven is ook zijn betrokkenheid en verdiensten in het onderwijs, Delteykschool en Brede school Werkhoven, aanleiding geweest om Wijbe te onderscheiden.

Bekomen van deze grote verrassing klonk er buiten muziek en zag Wijbe zijn gezin en de kleinkinderen voor de deur staan. De kleinkinderen, verkleed als echte "nep-burgemeesters" ,stapte uit de auto en overhandigde een onderscheiding. Een ontroerende Wijbe bedankte zijn kleinkinderen en ging vervolgens op de foto met de "burgemeesters".

Wij feliciteren Wijbe van harte met deze zeer verdiende Koninklijk onderscheiding.

1 Wijbe

2 Wijbe Douma 800