Informatiebrief Corona-voetbal jeugdleden

corona KNVBBeste ouders, verzorgers en jeugdleden!

Het gaat weer beginnen! Na een gedwongen opsluiting vanaf half maart, mag de jeugd weer de “wei” in.

Na de aankondiging van de regering is de jeugdcommissie gestart met de voorbereidingen. Probleem hierbij was de gebrekkige communicatie, ofwel het ontbreken van enige vorm van communicatie, vanuit de gemeente. De gemeente dient het voortouw te nemen om aan te geven hoe wij weer kunnen voetballen in Corona-tijd.

De Jeugdcommissie heeft een protocol opgesteld, waarin staat hoe wij de komende tijd de trainingen weer kunnen oppakken. Wij volgen hierbij het protocol van het NOC*NSF; Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd.

Er is een schema opgesteld, in overleg met de trainers, waarin de trainingstijden vermeld staan. We hebben maar een veld beschikbaar (het eerste veld, waarbij de strafschopgebieden niet gebruikt mogen worden), waardoor we ervoor gekozen hebben om de komende periode één keer per week te gaan trainen. De meeste trainingen worden op zaterdag gegeven. Daarnaast op woensdagavond. Reden van het clusteren van de trainingen is de verplichte extra aanwezigheid van een Corona-verantwoordelijke, die naast de training toezicht houdt op het correct naleven van de afspraken.

Bij dit bericht zitten een aantal bijlagen, komend uit bovengenoemd protocol. We verwachten dat iedereen deze afspraken gaat nakomen. Dit is in ons eigen belang. Bij te veel geconstateerde afwijkingen kan en zal de gemeente het sportcomplex weer sluiten, en zijn de trainingen weer voorbij. Daarom: bespreek de afspraken met je kind(eren) en zorg ervoor dat ze de aanbevolen richtlijnen opvolgen!

Een aantal zaken uit bovengenoemde bijlagen willen we graag extra onder de aandacht brengen:

• Laat de kinderen bij voorkeur zelf naar de trainingen komen. Wilt u toch brengen, dan afzetten op het parkeerterrein en weer naar huis.
  • Laat de kinderen niet te vroeg naar de trainingen komen, op zijn vroegst 5 minuten voor aanvang. Maar zorg wel dat ze op tijd zijn, zodat de jeugdleden in één groep onder begeleiding van de Corona-verantwoordelijke naar het veld kunnen lopen. Na de training meteen weer naar huis.
  • Plaats de fietsen in de normale fietsenstalling en wacht bij het einde van de fietsenstalling (bij de ingang naar de tennis) op de Corona-verantwoordelijke, die de spelers naar het veld zal begeleiden.
  • Fiets niet langs het hoofdveld, maar via het fietspad langs de sportvelden, via het parkeerterrein en de hoofdingang van het complex. Hierdoor kunnen we garanderen dat er voldoende afstand bewaard kan worden.
  • Voor de jongere jeugd: maak de veters goed vast;) Trainers moeten ook afstand houden en kunnen dus niet helpen met veters strikken.
  • Zorg dat de kinderen thuis naar het toilet gaan en neem een eigen bidon mee!
  • Voor de oudere jeugd: vanaf 13 jaar en ouder geldt de 1,5 meter afspraak, voor, tijdens en na de training!

Alleen als we met zijn allen ervoor zorgen dat iedereen zich houdt aan de bovengenoemde regels en de afspraken uit de bijlagen, dan kunnen we nog een aantal weken lekker voetballen! En laten we hopen dat we over een paar maanden met vernieuwde energie kunnen beginnen aan een Corona vrij seizoen!

Namens de jeugdcommissie,

Tom

Bijlagen: 1) Corona protocol, 2) poster NOC*NSF ouders, 3) poster Jeugdleden, 4) schema trainingen