Oude verhalen!

VW Bus met bord 200Het is vandaag zondag 24 mei en wat gaan we doen. Er is geen voetbal etc. ivm met de corona .
Ik merk de laatste tijd dat er veel op FB etc. oude verhalen en foto’s komen om de tijd een beetje te doden in deze voetbal loze  periode.
Is natuurlijk geweldig de rubriek uit de "oude doos". Misschien is het ook leuk om oude verhalen van wedstrijden etc. op de site te zetten en dat is natuurlijk  ook leuk om te lezen.

Bijvoorbeeld ook wedstrijden van het eerste nog spelend op de Beverweerdseweg zoals tegen Faja Lobi de kunstenaars uit Utrecht. Weet nog goed toen er een speler moest ingooien en publiek toen nog dicht op het veld stond en dat Jan van Lunsen toen de bal uit zijn handen sloeg. Was echt een mooie tijd, en weet zeker dat er nog genoeg mensen weten te herinneren om een mooi verhaal op papier te zetten.

Vandaag ga ik het hebben over de wedstrijd Austerlitz B1 – Aurora B1 . uitslag 2-3, maar weet niet meer uit welk jaar.
Frits Oudshoorn en Jan de Bruin, zoon van de schoenmaker, waren onze leiders. Voor uitwedstrijden mochten we de groene leger Volkswagen bus van de vader van René Vernooij gebruiken. De meeste spelers gingen achterin zitten op kistjes en er zaten geen ramen in en konden we niks zien. Je kan je wel voorstellen hoe benauwd het achter in zon busje was, maar hadden altijd wel schrik. Aangekomen in Austerlitz waar we via een bospad het bos in moesten rijden waar het veld er prachtig bij lag. Het was vrij warm en het veld was zo eind van het seizoen niet zo best meer. In de doelgebieden was de grond gif zwart en na de wedstrijd leken we wel zwarte pieten. Douchen kon men daar niet. Ze hadden alleen van die voetenbakjes. De wedstrijd was er een om nooit te vergeten ook omdat we deze winnend afsloten met 2-3. De duels waren echt messcherp. Kan me nog herinneren dat Harrie van der Zalm  zo hoog inkwam dat de speler bijna werd onthoofd. Jan de Bruin was meer het tactische brein bij dit elftal en Frits van de beuk erin, wat deze wedstrijd ons ook door de beuk erin te gooien winnend afsloten.
Na de wedstrijd even onze voetjes schoonmaken en stinkend de bus in maar wel met een goed gevoel. Frits reed rustig van het terrein af alleen de spelers van de thuisploeg hadden het hek dicht gedaan en zaten allemaal op het hek ons op te wachten om ons nog even de les te leren. Frits stond met de bus voor het hek en reed achteruit om daarna vol gas op het hek af te rijden. Die gasten schrokken zich dood en wisten niet hoe snel ze van het hek af moesten springen maar aangezien Frits natuurlijk niet de jongens zou aanrijden, konden we het hek openen en op ons gemakkie met 2 punten naar huis rijden. Toen was een overwinning nog twee punten waard, tegenwoordig is  dat 3 punten.
Als iemand ook een mooi verhaal heeft, mail het dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeroen