Afdrukken

JO19 SLUIT AF MET SPETTEREND TEAMUITJE:

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Logo AURORA kleur 1 150x180JO19 SLUIT CORONA SEIZOEN AF MET SPETTEREND TEAMUITJE:Down Under logo

Er is al genoeg geschreven en gezegd, over hoe mooi het seizoen had kunnen zijn voor alle teams, zowel senioren als de jeugd. Over mogelijke kampioenschappen, periodetitels of beker winst?

 

De corona heeft er voor gezorgd dat dit seizoen voor de hele vereniging met dikke zwarte letters de geschiedenisboeken in zal gaan. Gelukkig trainen we al weer een tijdje en mogelijk kunnen we in juli nog wat gaan drinken op ons terras als de kantine weer open mag? Hopelijk kunnen we dan in september weer starten met de competitie?

Gelukkig konden we met de JO19 nog wel het seizoen afsluiten met een geweldig teamuitje. Normaliter nemen we traditioneel deel aan een internationaal toernooi in Kerkrade, dit jaar zouden we naar Castricum gaan, maar dat kon niet doorgaan. We hadden daarom een alternatief programma in elkaar gedraaid. We zouden starten met een cableski clinic bij Down Under en vervolgens zouden we het middagdeel afsluiten met een partij bubblevoetbal op ons eigen sportpark.

De meeste spelers kunnen skieen en een aantal kunnen ook waterskieen. Ondanks deze basis kwaliteiten van onze mannuh, kwam er in het begin totaal niets van terecht. Met een rotvaart werden ze door een kabel van het platvorm getrokken en zeker in het begin maaakte de mannuh de meest vreemde capriolen en saltos, maar niemand bleef op de skies staan, hetgeen tot grote hilariteit zorgde voor de teamgenoten aan de wal. Daar staan ook meestal de beste stuurlui! Max was de enige die op een wake board van start ging en eigenlijk al vanaf het begin bleef staan en lachend zijn rondjes draaide. Naarmate de clinic volgde kregen ze het steeds meer onder de knie, uiteindelijk was er maar eentje die gedurdende de 2 uur durende clinic niet op de skies kon blijven stana. De meesten konden blijven staan op de skies, al was het maar een meter of 30. Enkelen wisten het hele rondje te maken, waarvan Joris vanaf het begin al de smaak te pakken had. Martin had echter een heel speciale techniek, wat bijna niet uit te leggen was. Stuiterend als een skippie bal, werd hij voort getrokken door de kabel. Om de zoveel meter stuiterde hij met zijn kont in het water om vervolgens weer omhoog getrokken te worden, maar Martin-Peertie bleef staan en zo was hij een van de weinigen die het hele rondje kon volmaken. Lucas had wat pech omdat hij halverwege de clinic onverwachts een ruk kreeg van de kabel waardor zijn schouder eventjes uit de kom schoot. Gelukkig kon Lucas hem er weer zelf in zetten, maar skieen zat er niet meer in.

Rond half 3 was de clinic afgelopen, moe maar voldaan werd er een biertje gedronken, op het zonnige teraas van Down Under. Vervolgens ging de reis , via de Mac, maar Aurora waar het middagdeel werd afgesloten met wat potjes bubble voetbal. We hadden een veldje uitgezet, waarop we steeds met maximaal 4 tegen 4 spelers de strijd aan gingen. De temperatuur was inmiddels zo hoog opgelopen, dat het in de bubble ballen afzien was. Toch wisten onze mannuh het nog een kleine anderhalf uur vol te houden, waarna ze hun inspanningen van de dag gingen afblussen met wat koele versnaperingen. Vervolgens gingen ze thuis douchen en zouden we vanaf circa 17.30 te gast zijn bij de familie De Lange waar we zouden gaan genieten van een heerlijke BBQ.

Het zou een gezzellige avond worden die duurde tot in de kleine uurtjes.

De beide leiders van de JO19 werden bedankt voor hun bezielende leiding het afgelopen seizoen en kregen een presentje van de spelers.

Zo bedankten de leiders op hun beurt weer de spelers en met name de spelers die afscheid nemen van de jeugd. Ieder jaar is dat toch weer een terugkerend momentje, voor de spelers die hun periode in het jeugdvoetbal afsluiten en doorgaan naar de senioren of gewoon stoppen met voetbal in verband met studie of andere redenen. Zo werd er afscheid genomen van Noud, die maar liefst 4 seizoenen in de JO19 had gevoetbald, van Thijmen en Zeb die stoppen, en van Niels, Freek, Thomas, Paul Verkerk, Ruben en Max die doorgaan naar de senioren en komend seizoen op de zaterdag te bewonderen zijn!

Al met al weer een heel erg geslaagde slotdag, die vroeg eindigde, wat zodoende een mooie afsluiting was voor onze mannuh van de JO19!! Tot volgend seizoen!!

JO19 1

JO19 2

JO19 3

JO19 4

JO19 5