Wijbe Douma ontvangt lintje.

WijbeLindje 03 07 20 200Het was 24 april dat Wijbe Douma verrast werd met een telefoontje van burgemeester Ruud van Bennekom met dat mededeling dat het  "Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om Wijbe te benoemen tot lid in de Oranje Nassau". De daarbij behorende versierselen konden helaas niet uitgereikt worden i.v.m. de coronamaatregelen.

Door de versoepelingen van deze maatregelen kon vandaag (3 juli '20) de versierselen alsnog worden uitgereikt. Hiervoor was Wijbe en de familie uitgenodigd  op het Gemeentehuis in Odijk.  In de Raadzaal kreeg Wijbe een hartelijk ontvangst van een aantal aanwezigen die op gepaste afstand bij deze officiĆ«le uitreiking aanwezig mochten zijn.
Na een welkoms woord van de burgemeester en onder het genot van een kopje koffie met gebak werd Wijbe in het (zeer verdiende) zonnetje gezet door de burgemeester.  Na zijn toespraak kon hij eindelijk  de Koninklijke onderscheiding via zijn vrouw Stanneke uitreiken en opspelden.
Wijbe was zeer onder de indruk ondanks het feit dat hij eind april al op de hoogte was van dit heugelijke feit. In zijn dankwoord dankte Wijbe ook iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt en benadrukte hij dat dit lintje niet alleen voor hem bestemd was maar ook de vele vrijwilligers binnen de voetbalvereniging, school en sportplatform.

WijbeLindje 03 07 20 800