Verslag vv Tricht JO19-1 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            2 - 0
65e, 76e en 87e     2e helft
Eindstand 5 - 0

NA HALF JAAR WEER WEDSTRIJD VOOR NIEUWE JO19, TEGEN HOOFDKLASSER TRICHT:

7 maart speelden onze mannuh hun laatste wedstrijd tegen VVA, eentje die de geschiedenis boeken in gaat in verband met de spectculaire winst destijds, waardoor de 2e plaats, naar later bleek veilig werd gesteld. Een dag later kondige onze minister president Mark Rutte de lock down aan waardoor de competitie direct stopte en ons bekersprookje ook in rook op ging.

Ik heb het nog nooit mee gemaakt een zomerstop van bijna 6 volle maanden! Wat een rare tijd hebben we mee gemaakt en maken we feitelijk nog steeds mee. Gelukkig konden we alweer een tijdje trainen en de beker en voetbalcompetitie staat op het punt te beginnen. Overigens hou ik mijn hart nog steeds vast, op wederom een gecontroleerde lock down. Laten we hopen van niet, dat we langzaam aan de boel weer kunnen op pakken totdat het vaccin er is.

Ondertussen waren de nieuwe jeugdteams ingedeeld en voor het eerst is er een JO19, waarvan de oudste spelers 19 zijn en de jongste 15. Zover ik het kan nagaan hebben we dat in de Aurora historie nooit mee gemaakt. Zo'n groot verschil in leeftijd, maar het was de enige mogelijkheid om weer een JO19 op de been te krijgen. Volgend jaar wellicht voor het eerst een JO18??
Het team bestaat uit 14 spelers die ondanks het leeftijdsverschil wel een hechte vriendenclub is. De meeste  zijn met zijn allen naar Albufeira geweest en dat is bij sommigen nog goed te merken. Veel spelers hadden de hele zomer doorgetraind op de vakantieperiode na, en vanaf 15 augustus waren ze gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om naast het trainen in het ritme te komen, hadden wij vandaag een moeilijke wedstrijd in en tegen Tricht. Teams over de rivieren treffen wij, behalve teams uit Culemborg, vrijwel nooit omdat dit regio zuid is en wij in West-I spelen. Om die reden is het wel eens leuk om tegen dit soort tegenstanders te spelen. Het was dan ook gelijk een topteam wat uit komt in de hoofdklasse.

Vanwege de vakantie waren we niet compleet en tot overmaat van ramp blesseerde Tim zich op de training ook nog eens, zodat we uiteindelijk met precies 11 man naar Tricht vertrokken. Geen luxe situatie uiteraard, het was in ieder geval zaak om geen blessures op te lopen.
Het strijdplan was dan ook gebaseerd om zo min mogelijk doelpunten te incasseren, en dan ook vanuit een compacte speelwijze te gaan voetballen. Bij balverlies was de opdracht om als team geheel in te zakken op eigen helft en afhankelijk van hoe de tegensander op kwam, druk te zetten aan die kant waar de tegenstander met de opbouw zou beginnen.

We kwamen met deze speelwijze dan ook prima het eerste kwartier door, waarbij wij feitelijk niet tot aanvallen toe kwamen. De hele eerste helft zijn wij een keer of vier, vijf richting doel van de tegenstander geweest, maar tot een uitgespeelde kans of echt serieuze doelpoging is het in het geheel niet gekomen.

Het verdedigen daarentegen verliep heel goed, De opdracht om in te zakken liep perfect en ondanks het moordende tempo van Tricht en de vele positiewisselingen van de gastheren, wisten zij zich vrijwel geen raad om door onze linies heen te spelen. Pas na ruim 20 minuten wist Tricht de eerste te maken en niet veel later tikten ze de 2-0 binnen. Met een russtand van 2-0 waren wij zeer tevreden.
Voor de tweede helft was het zaak deze lijn door te trekken en niet te veel energie te verspelen, omdat Tricht 4 wissels zou inbrengen en wij die mogelijkheid niet hadden.
Bij spelhervattingen spraken we dan ook af om veel tijd te nemen om op die manier vele seconden en minuten te pakken om tot rust te komen.
De tweede helft was niet anders dan de eerste helft. Het was eenrichtingsverkeer, waarbij wij totaal geen geslagen of verslagen indruk maakte. We wisten dat hier niets te halen viel, het ging ons er om om minuten te maken en een bepaald spelsysteem ons eigen te maken wat heel goed gelukt is. Door wat slordige en rommelige momenten kon de VV Tricht verder uit lopen naar een 5-0 overwinning, die na 90 minuten op het score bord stond.
 Moe maar voldaan en zonder blessures stapten onze mannuh van het veld. Iedereen had de 90 minuten vol gemaakt en dat na 6 maanden zonder wedstrijdvoetbal was dit weer een hele opsteker en biedt een mooi perspectief voor de competitie en bekerronde voor onze nieuwe en verjongede JO19.

Mannuh zoveel inzet getoond, klasse!

Opstelling: Syb , Martin, Lucas, Casper, Jesper, Paul, Noud, Mike, Ilaj, Chris en Joris. Wissels: geen.

Ticht 1

Ticht 2