Verslag AURORA JO19-1 - BUNNIK '73 JO19-2

Ruststand                                            2 - 1
   2e helft  82e
Eindstand 2 - 2

JO19 SPEELT GELIJK TEGEN BUNNIK'73:

Vanvond stond het tweede oefenduel op het programma voor onze mannuh, als voorbereiding op de beker en voetbalcompetitie. Zaterdag was hoofdklasser VV Tricht nog een maatje te groot voor de nieuwe JO19, maar vanavond moesten we meer laten zien tegen tweede klasser Bunnik.

Het team van Bunnik bestond voornamelijk uit eerste jaars spelers, die vorig jaar in de eerste klasse speelden van de JO17. Voebal technisch was dat ook te merken, het positiespel zag er nu al redelijk uit. Vooral het fysieke deel zal dit jaar het belangrijkste zijn voor dit team. Wij waren ten opzichte van zaterdag nog minder compleet. We misten er vanavond, maar liefst 6 spelers. We moesten dus noodgedwongen gaan aanvullen vanauit de JO16 en spelers die vorig jaar in de JO19 speelden en nu door zijn gegaan naar de senioren. Met deze mix moesten wij proberen er een leuke wedstrijd van te maken, waarbij nog steeds het belangrijkste doel is, om wedstrijdritme op te doen en de spelers te laten wennen aan elkaar in dit nieuwe team.

Onder leiding van Lucas van Leeuwen, begonnen we aan dit vriendschappelijke onderonsje.
Direct waren de intenties duidelijk van beide teams, ze wilden volop voor de winst gaan en daardoor ontstond er een heel levendige wedstrijd met veel strijd en inzet, waarbij beide temas veel kansen kregen. In balbezit was Bunnik dan ook beter en wisten ze elkaar beter te vinden, waardoor er aardige combinaties waren te zien. Wij konden dat voornamelijk compenseren, door fysiek de strijd aan te gaan en de onderlinge duels te winnen. In het fysieke deel waren wij zeker in de eerste helft wel de betere. Wat op zich niet vreemd was, omdat we zeker een 5-tal meerderjaars JO19 spelers in het team hadden staan.

Toch waren wij het die de score halverwege de eerste helft wisten te openen vanuit een corner. De afgeslagen bal werd door Mike koelbloedig afgerond en zo werd het eerste doelpunt een feit in deze coronavoetbaltijd. Door dit doelpunt werden wij wat sterker en wisten Bunnik aardig vast te zetten op hun eigen helft. Het wachten was dus op de volgende treffer, al bleef het uit kijken in deze fase voor de uitvallen van Bunnik. Door onze tactiek om snel in te zakken bij balverlies om dan snel in het omschakelmoment Paul aan te spelen, wierp een kwartier voor rust zijn vruchten af. Een prachtige lange bal van achteruit, bracht Paul op snelheid in stelling. Zijn sprint tot de achterlijn was niet te houden voor de Bunnikse defensie, zijn prachtige voorzet werd werkelijk even zo mooi met binnenkant voet vanauit de lucht in de touwen geschoten. Een riante voorsprong had vriend en vijand zeker op dit moment nog niet verwacht.

Bunnik liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef zijn eigen spel spelen. In een echte derby verkoop je uiteindelijk je huid zo duur mogelijk. Het was dan ook wachten op het antwoord van Bunnik, wat vlak voor rust beantwoord werd. Vanuit de zoveelste corner wist Bunnik prachtig binnen te koppen en zo was de ruststand 2-1 en was de wedstrijd weer volledig open. In de rust wisselden we Freek en Niels volgens afspraak omdat zij een dag later weer met het tweede mee moesten doen en zij werden vervangen door Tijn en Lucas, die dit seizoen in de JO16 zullen uit komen. We leverden dus veel fysieke kracht in voor nieuw jong elan.

De tweede helft liet dan ook een volledig ander wedstrijd beeld zien ten opzichte van de eerste helft. Omdat wij op het fysieke vlak veel moesten inleveren, kwam het betere positiespel van Bunnik beter tot zijn recht. Het was dat een aantal spelers van Bunnik in de afronding te veel voor eigen succes gingen, anders had het wellicht een grote nederlaag kunnen worden. Vanaf het begin werden wij nu vastgezet op eigen helft en de vele aanvalsgolven van Bunnik werden tot corner verwerkt of gingen over de achterlijn. Absolute uitblinker aan Auroa zijde was keeper Syb, die met vele prachtige en katachtige reddingen zijn doel schoon wist te houden. Lang bleef het dan ook 2-1 staan voor ons en een overwinning leek eraan te komen. Sporadisch wisten wij nog eens te counteren, maar de precisie in de passing en afwerking ontbraken de tweede helft bij ons, waardoor het spannend bleef. Halverwege de tweede helft werd de zoveelste aanval van Bunnik weggewerkt door onze verdediging, maar ongelukkig maakte Ilaj hands en kreeg Bunnik een penalty. Deze pingel werd door de absolute man of the match Syb klemvast gehouden en zo bleven wij op voorsprong staan. Ondertussen had Niel zich aan de zijlijn gemeld na zijn vakantie. Niel was weer aardig hersteld van zijn enkel blessure en met twee enkelbraces verving hij de laatste 20 minuten de moegestreden Ilaj. Het was nu pompen of verzuipen voor ons, want Bunnik wenste niet met een nederlaag uit Werkhoven te vertrekken. Een dikke 10 minuten voor tijd brak Casper uit vanaf eigen helft en met een reuze sprint ging hij alleen af op de keepere van Bunnik die heel ver voor zijn doel stond. Cappie probeerde dan ook met een afstandsschot de keeper te verslaan, maar helaas voor hem en ons ging de bal een paar meter naast en over het doel. Bunnik vond het toen wel welletjes en vlak voor tijd maakte ze een einde aan onze winst dromen en schoten wederom vanuit een corner de gelijkmaker binnen. In de laatste paar minuten ging Bunnik nog volop voor een driepunter maar zover lieten wij het niet meer komen. Een terecht gelijkspel was het resultaat, met wellicht iets meer geluk aan onze zijde. Belangrijkste was dat een een leuke en sportieve pot was en dat er weer wat ritme is opgedaan door onze mannuh!

Donderdag 27 augustus volgende wedstrijd tegen 1e klasser BZS uit Beusichem.

Opstelling: Syb , Martin, Lucas, Niels,( 46e Lucas)  Freek, ( 46e Tijn) Thijs, Casper, Mike, Paul,Chris en Ilaj ( 70e Niel)

Bunnik 2

Bunnik 1