Verslag BZS JO19-1 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            7 - 0
   2e helft
Eindstand 11 - 0

NIPTE NEDERLAAG JO19 TEGEN EERSTEKLASSER BZS UIT BEUSICHEM:

Vanavond stond alweer de derde oefenwedstrijd op het programma. Nu ging de reis naar Beusichem, waar eersteklasser BZS JO19-1 onze tegenstander was.
Op Ilaj na waren we nu compleet als het gaat om het aantal spelers, maar niet voor wat betreft fitheid. Leon was net terug van vakantie en had nog geen minuut getraind, bij Niel hetzelfde verhaal bovendien komt hij terug van een enkel blessure. Hetzelfde geldt voor Tim, die herstellende is van een enkelblessure.  Ook voor Thijs was het zijn tweede wedstrijd, zonder trainingsminuten en om de lijst compleet te maken, vulde Jesper de groep aan, die net terug was van introductieweek in Nijmegen. Daar was fors getraind, maar dan in de kroeg! Al met al wel 14 man, maar verre van fit. We vulden de groep aan met Lucas en Tijn vanauit de JO16.

Het zijn allemaal geen excuses, maar aan deze ongelofelijek oorwassing die wij vanavond kregen van een ontketend BZS, lag natuurlijk wel een reden wat de oorzaak was voor dit pak slaag.
Uiteraard was iedereen voor gek verklaard, als we naar Beusichem gingen met de gedachte om daar een goed resultaat te halen. Het doel was weer, net als zaterdag tegen Tricht ( hoofdklasser) om de schade zo beperkt mogelijk te houden en vanuit een bepaald spelsysteem te gaan voetballen. Vanaf de aftrap, konden alle goede bedoelingen en spelopvattingen linea recta de prullenbak in want binnen een minuut stonden we al achter. BZS vloog werkelijk vanaf de eerste seconde uit de startblokken en als een ware storm teisterde zij al onze linies. Zij hadden kennelijk een spelopvatting om met een hoog tempo en veel druk te spelen, om ons zo min mogelijk in ons spel te laten komen. Dat laatste was al helemaal geen probleem, want al zouden ze een tandje lager gespeeld hebben, tegen dit team met zoveel beweging zonder bal was voor ons op dit moment geen eer te behalen. Leuke anekdote: over de rivieren heet druk zetten: douwen. Ik hoorde gedurende de hele wedstrijd steeds de woorden douwen, en dacht daarbij dat het tegen ons geheel niet nodig was om een overtreding als douwen te maken? Zij bedoelen hiermee dus druk zetten. Ik zou het dus simpel houden en het gewoon druk zetten nomen. Affijn na een stief half uur stonden we al ruim achter en de storm was nog niet uitgeraasd. BZS weigerde de teugels te laten vieren en waarom zouden ze ook. Voor beide teams was het uiteindelijk een oefenwedstrijd die los van de uitslag toch bepaalde leermomenten zou moeten opleveren. Jammer was het wel dat wij al vrij snel in het begin onze sterkhouders Lucas en Paul moesten wisselen in verband met spierklachten. Daardoor speelden we te snel met de invallers uit de JO16 ( 15 jaar) Tijn en Lucas.
De rust werd met een 7-0 stand bereikt, het was dus zaak om onze mannuh op te peppen in de rust en aan te geven wat er beter zou kunnen.

De tweede helft begon, inmiddels was het van zacht naar harder gaan regenen en de scheids stelde voor om circa 30 a 35 minuten te spelen, waar wij het natuurlijk onder deze omstandigheden geheel mee eens waren.

Of het aan de tegenstander lag of aan onze nieuwe moed, of aan de kortere speeltijd?
 Feit was dat het scoren voor BZS lastiger werd. We stonden in ieder geval compacter, waardoor zij moeite hadden om door ons centrum aan te vallen. Desondanks wisten ze er toch nog een paar ballen in te prikken. Lang bleef het 9-0 en was er voor ons hoop dat de dubbele cijfers niet gehaald werden, maar in de laatste fase sloegen ze toch nog twee keer toe, zodat deze eindstand met dubbele cijfers een feit was. Opmerkleijk was ook dat wij in de tweede helft een paar keer wisten uit te breken, waarbij Joris alleen voor de keeper niet scherp genoeg was en de bal totaal verkeerd raakte. Tijn was als aanvaller bij ons met zijn 15 lentes en twee turven hoog nog de beste aanvaller. Onvermoeid trok hij sprints en gaten om in zijn eentje, want ondersteuning was er niet, het de verdedigers lastig te maken. De directe tegenstander van Tijn was denk ik een tweede of derdejaars JO19 speler. Ik gok dus 18 of 19 jaar die bijna twee keer zo groot en zo breed was ten opzichte van Tijn. Grote klasse dus zoals Tijn voetbalde, ook teamgenoot Lucas uit de JO16, wist zich heel goed staande te houden.
Al met al een leerzame, sportieve en toch wel leuke wedstrijd tegen een tegenstander die we zelden tegen komen, omdat veel verenigingen net over de rivieren allemaal bij zuid ingedeeld staan.
Ondanks deze wisselende resultaten van de afgelopen week, ben ik er van overtuigd,dat een ieder hiervan heeft geleerd en dat we klaar zijn voor de bekercompetitie!

Mannuh zoveel inzet getoond, klasse!

Opstelling: Syb , Martin, Lucas, ( 14e Leon) Tim, (20e Lucas), Jesper, Paul,( 18e Tijn)Thijs , Mike, Niel,  Chris en Joris. Wissels: Tijn, Lucas en Leon.

BZS 3

BZS 4